Άφαντος εξακολουθεί να παραμένει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, την ώρα που το σύνολο των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης έχουν ήδη μεταφερθεί στις φυλακές για να εκτίσουν τις ποινές τους.
Ο στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου έχει επιλέξει να μην παρουσιαστεί στις Αρχές μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ναζιστικού μορφώματος και πλέον η Ελληνική Αστυνομία ερευνά πιθανές τοποθεσίες που μπορεί να έχει καταφύγει. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τις τελευταίες ημέρες στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ερεύνησαν δύο σημεία και οικήματα στην Αλβανία που ο Χρήστος Παππάς είχε επαφές και ταξίδια στο παρελθόν. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.
Σημειώνεται ότι προ ημερών ο συνήγορος του Χρήστου Παππά δήλωσε ότι ήταν συνειδητή η απόφαση του πελάτη του να μην παραδοθεί στις Αρχές.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που φαίνεται να χρησιμοποιούσε ο Χρήστος Παππάς είναι κλειστές ή δεν έχουν κάνει εξερχόμενες κλήσεις. Το τελευταίο του «στίγμα» ήταν την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου, με τον δικηγόρο του Περικλή Σταυριανάκη.
Εκτιμήσεις ότι ο Παππάς δεν έχει διαφύγει από τη χώρα
Στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμάται ότι ο υπαρχηγός του ναζιστικού μορφώματος δεν έχει διαφύγει από την Ελλάδα. Μάλιστα θεωρείται αρκετά πιθανό να βρίσκεται απομονωμένος σε χώρο που είχε χρησιμοποιήσει και το 2013, κατά το διάστημα των δύο ημερών αναζήτησής του πριν αποφασίσει ο ίδιος να παραδοθεί.
Σε κάθε περίπτωση ο Χρήστος Παππάς φαίνεται να είχε μελετήσει λεπτομερώς τη διαφυγή του από την 1η Οκτωβρίου, όταν και παρουσιάστηκε τελευταία φορά στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου-Χολαργού. Λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου οι Αρχές αναζήτησαν τα ίχνη του, ωστόσο αυτά είχαν χαθεί. Μάλιστα οι έρευνες έφτασαν ακόμη και στο Άγιον Όρος και σε νησιά, δίχως ωστόσο να έχουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασμένος (13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες)
Χρήστος Παππάς με το βούλευμα 440/2015 είχε περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφαίρεση διαβατηρίου, εμφάνιση κάθε 1η-10-20 κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση κίνησης εκτός Αττικής, και κίνησης με πλωτά και εναέρια μέσα, διανυκτέρευση στο σπίτι του. Μετά από προσφυγή του με νέο βούλευμα 1426/2015, οι περιοριστικοί όροι μεταβλήθηκαν σε παρουσία του μία φορά στο αστυνομικό τμήμα και κατάργηση της διανυκτέρευσης στο σπίτι του.