Χριστίνα Φλαμπούρη: Η Ελληνίδα αλπινίστρια που κατάφερε να κατακτήσεις τις 7 ψηλότερες κορυφές σε 7 ηπείρους [εικόνες] - iefimerida.gr

Χριστίνα Φλαμπούρη: Η Ελληνίδα αλπινίστρια που κατάφερε να κατακτήσεις τις 7 ψηλότερες κορυφές σε 7 ηπείρους [εικόνες]

Χριστίνα Φλαμπούρη στην κορυφή όρους με την ελληνική σημαία
Χριστίνα Φλαμπούρη: Η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε 7 κορυφές σε 7 ηπείρους/Φωτογραφία: Facebook/Christina Flampouri
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια από τις μεγαλύτερες ορειβατικές προκλήσεις πέτυχε η Χριστίνα Φλαμπούρη, η Ελληνίδα αλπινίστρια, που κατέκτησε τις επτά υψηλότερες κορυφές στις 7 ηπείρους του κόσμου.

Την Δευτέρα, η Χριστίνα Φλαμπούρη ανέβηκε στο Βίνσον της Ανταρκτικής, στον Νότιο Πόλο, καταφέρνοντας να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει το 2016, θέλοντας να ανέβει στις 7 υψηλότερες κορυφές στις 7 ηπείρους του κόσμου, την ώρα που συνολικά περίπου 400 άτομα στον κόσμο το έχουν καταφέρει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Χριστίνα Φλαμπούρη στην προσπάθειά της να κατακτήσει την κορυφή του Έβερεστ/ Φωτογραφία: Facebook/Christina Flampouri
Η Χριστίνα Φλαμπούρη στην προσπάθειά της να κατακτήσει την κορυφή του Έβερεστ/ Φωτογραφία: Facebook/Christina Flampouri

Η νεαρή αλπινίστρια είχε καταφέρει προηγουμένως να κατακτήσει την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, το Ελμπρούς (5.642 μ.) στη Ρωσία, στην συνέχεια την ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο (5.895 μ.) στην Τανζανία, της βόρειας Αμερικής στο Ντενάλι (6.194 μ.) της Αλάσκας, την «Πυραμίδα Κάρστενς» (4.884 μ.) στην Παπούα και την ψηλότερη κορυφή της νοτίου Αμερικής, η Ακονκάγκουα (6.962 μ.) στην Αργεντινή. Στην συνέχεια, μαζί με την Βανέσα Αρχοντίδου πέρυσι, έγιναν οι πρώτες Ελληνίδες που κατάφεραν να πατήσουν στην κορυφή του Έβερεστ.

Η τελευταία αποστολή της Χριστίνας Φλαμπούρη ήταν στον Νότιο Πόλο - Τι έγραψε μετά την σπουδαία νίκη της

Τελευταία αποστολή ήταν αυτή στον Νότιο Πόλο και την Ανταρκτική, με την κατάκτηση του όρους Βίνσον, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της, την ολοκλήρωση του «7 Summits Project». Οι συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές, με την Ελληνίδα αλπινίστρια να περιμένει τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες για να ανέβει στην κορυφή .

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σκηνές στο χιόνι πάνω στα βουνά
Η κατάκτηση της 7ης κορυφής δεν ήταν εύκολη, και η Χριστίνα Φλαμπούρη αναγκάστηκε να περιμένει στην βάση μέχρι να φτιάξουν οι καιρικές συνθήκες/ Φωτογραφία: Facebook/Christina Flampouri

Σε ανάρτησή της μετά την κατάκτηση και της 7ης κορυφής, η Χριστίνα Φλαμπούρη έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook: «7 Summits Completed.Ένας φίλος που είπε ότι σύμφωνα με τον μύθο όταν κάποιος κάνει το 7/7, το βουνό εκρήγνυται και βγαίνουν πυροτεχνήματα και καραμέλες από μέσα...
Έτσι έγινε...γέμισε ο ουρανός χρώματα! ».

Η στιγμή που η Χριστίνα Φλαμπούρη κατακτά την 7η κορυφή

Η στιγμή που ο επικεφαλής της αποστολής ενημερώνει μέσω ασυρμάτου την άφιξη της Χριστίνας Φλαμπούρη στην κορυφή του Βίνσον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια είναι η Χριστίνα Φλαμπούρη

Η Χριστίνα Φλαμπούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και δουλεύει σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία. Η αγάπη της για την φύση την οδήγησε στην θάλασσα και στην ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης. Το 2014, η επιθυμία της να ξεπεράσει του φόβους της, την οδήγησε στα βουνά και σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής της, να εξοικειωθεί με το ύψος και την αίσθηση του απέραντου κενού. Σύντομα τα βουνά σταμάτησαν να είναι απλώς μια πρόκληση αλλά τρόπος ζωής.

Η Χριστίνα Φλαμπούρη στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της Ελλάδος, τον Όλυμπο/Φωτογραφία: Facebook/Christina Flampouri
Η Χριστίνα Φλαμπούρη στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της Ελλάδος, τον Όλυμπο/Φωτογραφία: Facebook/Christina Flampouri

Από τότε έχει σκαρφαλώσει τα περισσότερα βουνά της Ελλάδας, έχει συμμετάσχει σε αποστολές στις Άλπεις, σκαρφάλωσε στο Mt Κinabalu και στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Kilimanjaro (5895m). Από την ίδια χρονιά είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών και το 2016 ολοκλήρωσε την σχολή χειμερινού βουνού και την σχολή αναρρίχησης της Ε.Ο.Ο.Α.  

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επτά κορυφές

  Η κατάκτηση των 7 ψηλότερων κορυφών (7 summits) σε κάθε μια από τις ηπείρους θεωρείται ορειβατική πρόκληση την οποία πρώτος ολοκλήρωσε στις 30 Απριλίου του 1985 ο Αμερικανός ορειβάτης, Ρίτσαρντ ΜπέιςΈβερεστ 8.848 μέτρα (Ασία)

  • Ακονκάγκουα 6.961 μέτρα (Νότια Αμερική)
  • ΜακΚίνλεϊ 6.194 μέτρα (Βόρεια Αμερική)
  • Κιλιμάντζαρο 5.895 μέτρα (Αφρική)
  • Ελμπρούς 5.642 μέτρα (Ευρώπη)
  • Βίνσoν 4.892 μέτρα (Ανταρκτική)
  • Πούντσακ Τζάγια 4.884. μέτρα
  • Κόσιουσκο 2.228 μέτρα (Αυστραλία)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ