Γιώργος Χατζημαρκάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα - iefimerida.gr

Γιώργος Χατζημαρκάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα

Γιώργος Χατζημαρκάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα
Γιώργος Χατζημαρκάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα» τόνισε ο ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδρογόνου «Hydrogen Europe» και πρώην Γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, σε επιχειρηματικά στελέχη στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα και όλοι περιμένουν την επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη» επεσήμανε.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης

«Το γερμανικό περιοδικό Spiegel περιγράφει αυτή την βεβαιότητα και την βασίζει πάνω σε μια ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα εμπιστοσύνη που τρέφει ο ελληνικός λαός στο πρόσωπό του. Ο λόγος: σταθερότητα! Προφανώς, για μια χώρα που χτυπήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα από μια οικονομική κρίση και δέχθηκε πληθώρα προκλήσεων, η ανάγκη για σταθερότητα είναι προφανής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να την προσφέρει στον ελληνικό λαό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκεί όμως η σταθερότητα ως βάση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια; Ο πλανήτης υφίσταται μια τεράστια γεωπολιτική αναδιάρθρωση. Οι δυνάμεις αναδιατάσσονται στον κόσμο. Όχι μόνο ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά κυρίως οι νέες τεχνολογίες έχουν συμβάλει σε αυτό. Η παγκόσμια συναίνεση για την κατά μέτωπο αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης οδήγησε σε μια πράσινη τεχνολογική επανάσταση. Οι ανανεώσιμες πηγές δεν είναι άμεσα διαθέσιμες, αλλά όσοι τις διαθέτουν θα βρίσκονται μπροστά στην ενεργειακή στρατηγική του μέλλοντος. Η Ελλάδα είναι μια από τις καλομαθημένες χώρες, τόσο σε αιολικό όσο και κυρίως ηλιακό/φωτοβολταϊκό δυναμικό. Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης γεωστρατηγικά στο κρίσιμο σταυροδρόμι μεταξύ της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της περιοχής του Περσικού Κόλπου. Αυτή η αποκαλούμενη ως MENA περιοχή, θα εξελιχθεί σε μια από τις πιο σημαντικές τοποθεσίες παραγωγής για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τα επόμενα 20 χρόνια. Ωστόσο, τα ηλεκτρόνια δεν μπορούν να μεταφερθούν εύκολα. Τα πράσινα ηλεκτρόνια μπορούν να μετατραπούν σε υδρογόνο αποθηκεύοντας την ανανεώσιμη ενέργεια. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται η τεράστια ευκαιρία της Ελλάδας.

Η Ελλάδα θα είναι ένα από τα βασικά σταυροδρόμια για το μέλλον του υδρογόνου της Ευρώπης. Μέσω της Ελλάδος, μέσω των υφιστάμενων και επεκτεινόμενων συνδέσεων με αγωγούς, αλλά κυρίως μέσω του τεράστιου στόλου της, η χώρα θα γίνει ένας κεντρικός παράγοντας υδρογόνου του μέλλοντος. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει αναγνωρίσει. Όταν ξεκινήσει η νέα θητεία του, η Ελλάδα μπορεί να εφαρμόσει μια αξιόπιστη και στραμμένη προς το μέλλον στρατηγική. Στόχος θα είναι η ενδυνάμωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας. Να μειωθούν οι εξαρτήσεις από τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας, ειδικά από τη Ρωσία ή τη Σαουδική Αραβία αλλά ταυτόχρονα, να γίνει η πύλη για την εισαγωγή πράσινου υδρογόνου στην Ευρώπη. Περιμένουμε σύντομα να δημοσιοποιηθεί επιτέλους η στρατηγική για το Υδρογόνο κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι η νέα Κυβέρνηση θα το πράξει με γοργούς ρυθμούς.»

Κλείνοντας ο κ. Χατζημαρκάκης αναφέρθηκε στο τεράστιο δυναμικό ανάπτυξης που κρύβεται στην Ελλάδα θα πρόσδιδε στη χώρα έναν εντελώς νέο ρόλο, κάπως συγκρίσιμο με την Ολλανδία τη δεκαετία του 1980, όταν έλαβε χώρα η επανάσταση του φυσικού αερίου. Οι δυνατότητες ανάπτυξης είναι τεράστιες τόνισε.» Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το όραμα και τα εφόδια να οδηγήσει τη χώρα του ακριβώς σε αυτό το σταθερό μέλλον. Η σταθερότητα σήμερα μπορεί και πρέπει να μεταφραστεί σε σταθερότητα της ενεργειακής πολιτικής του αύριο.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ