Παρουσιάστηκαν οι μελέτες για την αποκατάσταση και ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Στρατωνίου Χαλκιδικής.
Οι μελέτες για τη Χαλκιδική παρουσιάστηκαν στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο δήμος Αριστοτέλη.
Νέα όψη για το Στρατώνι Χαλκιδικής
«Πλησίασε λίγο περισσότερο η μέρα που η καθημερινότητα στο Στρατώνι θα είναι εντελώς διαφορετική, με μια παραλία που θα έχει νέα όψη, νέα ζωή, νέα συμβολή στην αναπτυξιακή προοπτική της κοινότητας και στην ποιότητα ζωής των Στρατωνιωτών», σημειώνει ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, με αφορμή την παρουσίαση των ολοκληρωμένων μελετών του έργου
Τις μελέτες που καταρτίστηκαν με χρηματοδότηση της «Ελληνικός Χρυσός» που φέρει και την ευθύνη της αποκατάστασης της παραλιακής ζώνης βάσει της ΚΥΑ που διέπει τη μεταλλευτική δραστηριότητα, παρουσίασαν οι ίδιοι οι μελετητές, εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα έργο που καλύπτει έκταση 70 στρεμμάτων και ένα από τα λίγα έργα σε ολόκληρη την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει ενιαία μια παραλιακή ζώνη τέτοιας έκτασης. Δείτε το βίντεο
«Η διαβούλευση επί των μελετών που παρουσιάσαμε, θα οδηγήσει στην οριστικοποίησή του σχεδίου για τις εργασίες που σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε, ώστε ακολούθως να εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ,μετά τη φάση της αδειοδότησης, να βρεθεί η χρηματοδότηση για να προχωρήσει δημοπράτησή του έργου και η κατασκευή του», τόνισε μεταξύ άλλων η τοπογράφος-μηχανικός κ. Σοφία Λεβέντη.
«Το Σεπτέμβριο του 2020, δηλαδή στον πρώτο χρόνο της θητείας μας, και μετά από γραφειοκρατικό αγώνα, πετύχαμε την παραχώρηση της παραλίας από την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου στον Δήμο μας. Η ολοκλήρωση των μελετών, σε σύντομο χρόνο, αποτελεί το δεύτερο βήμα για ένα έργο υψηλής υπεραξίας, τόσο περιβαλλοντικής όσο και αναπτυξιακής», συμπλήρωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ Βαλιάνος. «Περίπου 70 στρέμματα, με μια σύγχρονη αρχιτεκτονική ματιά θα δώσουν μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στο Στρατώνι. Παράλληλα, το έργο θα σημάνει και την πλήρη αλλαγή της ταυτότητας του Στρατωνίου, τοποθετώντας δίπλα στην ταύτιση με την μεταλλευτική δραστηριότητα, την παράλληλη ανάπτυξη μέσω του τουρισμού, σε συνδυασμό και με άλλα χαρακτηριστικά της περιοχής, όπως τη σπάνια αποικία των Ιππόκαμπων που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον καταδυτικό τουρισμό» ο κ. Βαλιάνος.