Ξεκίνησαν ξανά με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα από τη Β. Μακεδονία ο οποίος αγνοείται από το Σάββατο (9/7) όταν και παρασύρθηκε από τα κύματα στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι Χαλκιδικής.
Χθες η έρευνα σε μεγάλο βαθμό περιορίστηκε στα πεζοπόρα τμήματα λόγω των ισχυρών ανέμων, ωστόσο όπως λέει έγκυρη πηγή στο iefimerida.gr η σημερινή ημέρα είναι καθοριστική για τον εντοπισμό του άτυχου νέου καθώς θα στηθεί μεγάλη επιχείρηση, σύμμαχος της οποίας θα είναι ο καλός καιρός, αφού οι άνεμοι αρχίζουν και εξασθενούν σημαντικά.
Το χρονικό
Ο νεαρός μαζί με την παρέα του βρισκόντουσαν στην Χαλκιδική για διακοπές και το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου γιορτάζοντας τα γενέθλια του 30χρονου φίλου τους -του Ιβάν, που βρέθηκε σώος το μεσημέρι της Κυριακής- κατέληξαν να δίνουν μάχη στο νερό προκειμένου να επιβιώσουν. Ο 25χρονος Βασίλ, ο πρώτος αγνοούμενος, εντοπίστηκε άμεσα από το Λιμενικό λίγο μετά το περιστατικό και την Κυριακή μίλησε στο iefimerida.gr μέσα από το νοσοκομείο για την περιπέτεια που βίωσε μαζί με την παρέα του. Από την άλλη ο 30χρονος Ιβάν παρέμεινε 18 ώρες μέσα στο νερό με μεθοδευμένο κολύμπι και στάσεις ανάπαυλας, ενώ όπως είπε τον βοήθησε να κρατιέται στην επιφάνεια μια μπάλα που βρήκε τυχαία μέσα στο νερό.
Μάχη με τον χρόνο
Πλέον οι έρευνες επικεντρώνονται για τέταρτη ημέρα στον 28χρονο της παρέας, με την αγωνία να κορυφώνεται όσο περνά η ώρα καθώς, όπως υποστηρίζουν οι φίλοι του, ο νεαρός δεν γνωρίζει καλό κολύμπι. Στη χώρα μας έχει φτάσει και η οικογένειά του προκειμένου να παρακολουθεί και να ενημερώνεται άμεσα για τις έρευνες των αρμόδιων αρχών, αλλά και των εθελοντών που συνεχίζουν να δίνουν μια πραγματική μάχη με τον χρόνο.
Όπως λέει χαρακτηριστικά στο iefimerida.gr ο πρόεδρος της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμμος «χθες δεν είχαμε θετικά αποτελέσματα. Σήμερα θα στηθεί μεγάλη επιχείρηση και πιστεύω πως είναι θέμα ωρών να καταφέρουμε να τον εντοπίσουμε. Στις έρευνες θα συμμετέχουμε και εμείς με υποβρύχιο drone. Δυστυχώς η λογική λέει ότι ο νεαρός δεν θα τα έχει καταφέρει, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία».
Σημειώνεται ότι η κάμερα του υποβρύχιου drone του ΟΦΚΑΘ δίνει εικόνα σε βάθος 100 μέτρων και μετωπικά σε μήκος 30 μέτρων.