Το έγκλημα στη Γλυκά Νερά με θύμα την Κάρολαϊν συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, καθώς η ομολογία του συζύγου για τη δολοφονία της 20χρονης Κάρολαϊν προκάλεσε ένα «μούδιασμα» από το οποίο προσπαθεί να συνέλθει η ελληνική κοινωνία. Μάλιστα, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση, την επόμενη εβδομάδα.
Ο κ. Μαρακάκης έκανε τη σχετική δήλωση μέσω της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA», στην οποία μίλησαν επίσης η κλινική ψυχολόγος, Ίλια Θεοτοκά, ο τεχνικός διευθυντής αλυσίδας επισκευαστικών κέντρων, Κωνστναντίνος Σαμαρτζής, καθώς και η δημοσιογράφος, Άρια Καλύβα.
«Το σκηνικό το οποίο είναι αναγκασμένος να περιγράψει ο δράστης, δεν έγινε πειστικό από εισαγγελέα και ανακριτή, αλλά αυτό το οποίο εξετάζεται σε αυτό το στάδιο και γι’ αυτό είναι προσωρινά κρατούμενος, είναι αν είναι επικίνδυνος για να κάνει άλλες ποινικές πράξεις μέχρι να γίνει η δίκη», σημείωσε αρχικά ο δικηγόρος.
Επί του θέματος πρόσθεσε: «Αν ο δράστης οδηγήθηκε εκεί από ένα ερέθισμα που τον έβγαλε εκτός εαυτού, θα εξεταστεί στο ακροατήριο και όχι τώρα. Τα κριτήρια για την προσωρινή κράτηση είναι πολύ συγκεκριμένα. Αν είναι ο κατηγορούμενος επικίνδυνος, υπάρχει ενδεχόμενο διαφυγής ή κάλυψης στοιχείων σημαντικών για τη δίκη».
Μάλιστα, επισήμανε ότι «υπήρχαν άνθρωποι για εγκλήματα που δεν είχαν κάνει, μόνο και μόνο επειδή ήθελαν να βρεθούν στα φώτα της δημοσιότητας», αναφέροντας παραδείγματα από την Αμερικής.
«Την επόμενη εβδομάδα τέτοια μέρα είναι πολύ πιθανό να έχουμε εξελίξεις», ανέφερε ο κ. Μαρακάκης, απαντώντας σε ερώτηση αν θεωρεί πως υπήρχε και τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση. Στο ίδιο πλαίσιο συνέχισε: «Είδαμε σε αυτήν την περίπτωση έναν πατέρα και σύζυγό να βγαίνει στις κάμερες με τόσο συγκροτημένο λόγο και εμπειρία, που δεν θα μπορούσε να έχει κανένας. Η απόκοσμη εικόνα ενός ανθρώπου που ήταν τόσο ψύχραιμος και με τα δεδομένα που έχουμε υπόψη μας, φαίνεται πως υπάρχει πιθανότητα προετοιμασίας μιας τέτοια πράξης, δείχνει ότι δεν είναι τυχαίο. Λείπουν πολλά πράγματα από το παζλ. Τώρα, αν λείπουν και πρόσωπα, είτε ως κίνητρα, είτε ως συμμέτοχοι, είτε ως συνεργοί, αυτό θα το δούμε». Μάλιστα, τόνισε πως η Αστυνομία έκανε άριστη δουλειά…
«Δεν υπάρχει συμβόλαιο θανάτου με μια σφαίρα. Όταν κάποιος έχει δεχθεί μια σφαίρα, μπορεί να είναι από εκδίκηση, μπορεί να είναι εν βρασμώ, μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο. Όταν κάποιος έχει δεχθεί 20 πυροβολισμούς, από τους οποίους οι 15 έχουν βρει στόχο, σημαίνει ότι αυτός που βρίσκεται απέναντι τον ήθελε νεκρό. Εδώ δεν έχουμε ένα ατύχημα, δεν έχουμε ένα σπρώξιμο, μια εκπυρσοκρότηση. Έχουμε μια εργώδη προσπάθεια να αφαιρέσει τη ζωή για πάνω από 5 λεπτά. Τουλάχιστον με ό,τι λέει ο ιατροδικαστής, μπορεί αυτό να διήρκησε 8 ή 10 λεπτά».
Τέλος, ξεκαθάρισε πως «έχουμε πολύ δρόμο ακόμα».
Γλυκά Νερά: Δεν ασχολείσαι με τους άλλους, όταν σου έχει συμβεί κάτι τόσο τραγικό
Ο κ. Σαμαρτζής, από την μεριά του, εξήγησε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «προφανώς έβγαλε την κάρτα από την κάμερα, αυτό είναι πασιφανές, ή προφανώς προκάλεσε και τη διακοπή της». Για το εάν αυτή τη διακοπή στη λειτουργία την προκάλεσε ανθρώπινο χέρι, ήταν κατηγορηματικός: «Και βέβαια. Θα υπάρχουν τα πειστήρια. Υπάρχει ένα αρχείο καταγραφής που κρατάει σημειώσεις στο τι συμβαίνει στην κάμερα. Μπορεί να αποδειχθεί τι ώρα βγήκε η κάρτα, αν εξεταστεί το υλικό της».
Άρα, μπορεί να αποδειχθεί τι ώρα αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης. Αυτό θα φανεί, όπως είπε, «εξετάζοντας από την κάμερα και τα στοιχεία, καθώς και τις συνδέσεις που δέχθηκε, γιατί έχει και ασύρματη σύνδεση και συνδέεται με κάποιοι κινητό. Μπορεί να έχει πρόσβαση και ένα τρίτο πρόσωπο, διόλου απίθανο».
Η κ. Θεοτοκά, από την πλευρά της, ανέφερε: «Έχει διεγερθεί η περιέργεια του κόσμου και τον ακολουθεί για να δει πώς κάποιος μπορεί να διαπράξει ένα τέτοιο έγκλημα. Τα social media μας παραπλανούν σε πολλές περιπτώσεις. Επηρεάζουν την ψυχολογία μας και την περιέργεια μας και πολλές φορές διαστρεβλώνουν τις καταστάσεις. Ο δράστης έδειξε ψυχραιμία και έδωσε μεγάλη προσοχή στους αστυνομικούς. Δεν ασχολείσαι με τους άλλους, όταν σου έχει συμβεί κάτι τόσο τραγικό. Ήθελε ασυνείδητα να πάρουν το μέρος του, με σκοπό να τον μεταχειριστούν με καλό τρόπο όταν χρειαστεί».
Η ίδια τόνισε ότι ο πιλότος «έπαιζε πολύ καλά το θέατρο που είχε στήσει. Είχε φροντίσει να έχει πολύ μεγάλη δόση ρεαλισμού όλο αυτό. Παρότι δεν γνωρίζω τον άνθρωπο, τέτοιες συμπεριφορές συνήθως παραπέμπουν σε μια κακοήθη ναρκισσιστική διαταραχή, σε μια βαριά ψυχοπαθητική διαταραχή προσωπικότητας με παντελή απουσία αναστολών και συστήματος αξιών και ενοχών. Αυτές οι προσωπικότητες δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους, δεν τροποποιούν τη συμπεριφορά τους».