Ψάχνουν το κίνητρο του μακελειού στη Γλυφάδα -«Ήταν κάτι βαθύτερο, όχι η απόλυση», λέει ναυτιλιακός αναλυτής - iefimerida.gr

Ψάχνουν το κίνητρο του μακελειού στη Γλυφάδα -«Ήταν κάτι βαθύτερο, όχι η απόλυση», λέει ναυτιλιακός αναλυτής

Ο Αιγύπτιος μακελάρης της Γλυφάδας αριστερά, δεξιά η Μαρία Καρνέση που έπεσε νεκρή από τα πυρά του
Aριστερά, o Αιγύπτιος μακελάρης της Γλυφάδας. Δεξιά, η Μαρία Καρνέση, που έπεσε νεκρή από τα πυρά του.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκλονισμένοι και γεμάτοι απορίες είναι όλοι για το τριπλό φονικό στη Γλυφάδα, όπου ο 76χρονος Αιγύπτιος άνοιξε πυρ και σκότωσε την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό της και τον καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας, όταν ο 76χρονος Άρης μπήκε από το πάρκινγκ στην εταιρεία και κατευθύνθηκε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, της ζήτησε να ξανασκεφτεί την απόφασή της να τον εκδιώξει από το σπίτι, ωστόσο εκείνη δεν άλλαξε γνώμη. Τότε, ο 76χρονος επέστρεψε στο γκαράζ και αφού πήρε μια καραμπίνα, ανέβηκε να σκορπίσει τον θάνατο. «Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους», φέρεται να είπε.

Αφού άνοιξε την πόρτα του γραφείου της εφοπλίστριας, την πυροβόλησε στο χέρι. Εκείνη, έτρεξε να σωθεί και κατευθύνθηκε στο γραφείο του γαμπρού της. Τότε, σκότωσε τον άνδρα αλλά και τον καπετάνιο, Ηλία Κουκουλάρη. Ο καπετάνιος είχε καταφέρει προηγουμένως να τον αφοπλίσει, ωστόσο ο Αιγύπτιος έβγαλε το περίστροφό του και τον πυροβόλησε πισώπλατα. Στη συνέχεια σκότωσε τη Μαρία Καρνέση, πυροβολώντας την στο κεφάλι.

Μετά το αιματοκύλισμα, ο 76χρονος κατέβηκε στο υπόγειο και αυτοκτόνησε. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μακελειό στη Γλυφάδα: Τα όπλα του Αιγύπτιου δράστη

Ερωτήματα υπάρχουν και για το πώς κατέληξαν η καραμπίνα και το περίστροφο στα χέρια του 76χρονου, όπλα τα οποία είναι πολύ παλιά και δεν είναι δηλωμένα.

Φίλος της οικογένειας: «Ο 76χρονος πήγε με τον Σπύρο Καρνέση, το μεγάλο αφεντικό»

Κομβική, σύμφωνα με το ertnews, θεωρείται η κατάθεση της αδελφής της εφοπλίστριας και συνιδιοκτήτριας της εταιρείας, αλλά και του εργαζομένου με τον οποίο ο Αιγύπτιος φέρεται να είχε έναν διάλογο.

Φίλος της οικογένειας υποστήριξε ότι ο 76χρονος Αιγύπτιος πήρε θέση στην οικογενειακή διαμάχη και τάχθηκε με την πλευρά του Σπύρου Καρνέση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι άνθρωποι που σκότωσε ήταν άγιοι άνθρωποι. Ο 76χρονος τσαντίστηκε τόσο πολύ γιατί στην ηλικία που είναι τον έδιωξαν, τους θεώρησε υπαίτιους και πήγε να τους σκοτώσει», είπε οικογενειακός φίλος.

«Αυτή η εταιρεία είχε διαμάχη εδώ και χρόνια. Ο 76χρονος ήταν κολλητός και πήγε με τον κ. Σπύρο Καρνέση, το μεγάλο αφεντικό», πρόσθεσε.

Το σπίτι στη Γλυφάδα και η διάψευση της ναυτιλιακής

Σύμφωνα με την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ο Αιγύπτιος ήταν επιστάτης σε όλα τα σπίτια της οικογένειας και είχε φροντίσει ιδιαίτερα τη μητέρα των πέντε αδελφών. Αμειβόταν από την εταιρεία για τις υπηρεσίες του, αλλά όταν πέθανε η γιαγιά της οικογένειας φέρεται να του άφησε ακόμη ένα μεγάλο ποσό. Αυτό είναι κάτι που θα ερευνηθεί.

Πάντως, μολονότι ως αιτία του φονικού αναφερόταν μια διαμάχη που υπήρχε για ένα σπίτι στη Γλυφάδα, το οποίο υποτίθεται ότι του είχε παραχωρηθεί για να διαμένει αλλά τώρα αποφάσισε η Μαρία Καρνέση να τον εκδιώξει από αυτό, η ναυτιλιακή το διαψεύδει κατηγορηματικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει. Εξάλλου όπως καλώς γνωρίζουμε ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ναυτιλιακής.

Γλυφάδα: «Δεν ήταν η απόλυση που όπλισε τον 76χρονο» λέει ναυτιλιακός αναλυτής

Ο ναυτιλιακός οικονομολόγος Γιώργος Ξηραδάκης μίλησε στην ΕΡΤ για το τριπλό φονικό στη Γλυφάδα.

«Η Μαρία πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι κι αυτό είναι το κομμάτι το οποίο, βεβαίως, όλοι το καταδικάζουμε. Δεν πρέπει κανείς να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, αλλά έγινε κάτι βαθύτερο. Στον Πειραιά έχουμε σοκαριστεί, αλλά δεν το θεωρούμε το κίνητρο εργατικό, ότι η απόλυσή του όπλισε το χέρι του» ανέφερε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια σχολίασε ότι, μετά το φονικό, πολλά είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως η διαμάχη μεταξύ των αδελφών στο παρελθόν. Όπως είπε, μετά τον θάνατο του Προκόπη Καρνέση «τα πράγματα έγιναν πολύ στενάχωρα, αλλά αυτά δεν μας αφορούν», επισήμανε ο αναλυτής.

«Είναι τιμή για οποιονδήποτε να ξέρει τον Σπύρο Καρνέση, τον καπετάνιο. Όταν μιλούσε στα συνέδρια ήταν κάτι το αληθινά ναυτιλιακό» πρόσθεσε, ενώ σχετικά με τις δύο αδελφές, ο κ. Ξηραδάκης είπε ότι κι αυτές ήταν φωτισμένες, η μία οικονομολόγος και η άλλη νομικός.

«Ήταν τόσα χρόνια μέσα στο σπίτι», είπε ο Γιώργος Ξηραδάκης για τον 76χρονο που προκάλεσε το τριπλό φονικό στη Γλυφάδα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ενώ πρόσφατα είχε απολυθεί και του είχε γίνει έξωση από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η εταιρεία.

«Έβλεπες τον Σπύρο τον Καρνέση και ήταν πάντα μαζί ο Άρης. Απ’ ό,τι έμαθα, ο άνθρωπος αυτός βοηθούσε και πολύ τη μητέρα των κοριτσιών και του Σπύρου και του Προκόπη. Ήταν ο επιστάτης όλης της οικογένειας. Του έδωσαν ένα διαμέρισμα, πέρα από το οίκημα που είχε στους Πεταλιούς. Είχε και ένα σπίτι στη Γλυφάδα για να μένει και του είχαν τάξει ότι εκεί θα έμενε εφ’ όρου ζωής, μέχρι να φύγει και να επιστραφεί στην οικογένεια», είπε ο ναυτιλιακός αναλυτής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό φάνηκε και πιθανότατα η εύκολη λύση για να πεις ότι όπλισε το χέρι ή το μυαλό του, θόλωσε», συνέχισε ο Γιώργος Ξηραδάκης, τονίζοντας ότι ο 76χρονος επί της ουσίας δεν απολύθηκε.

«Να σοβαρευτούμε κιόλας. Μπορεί να απολύθηκε από μία εταιρεία, αλλά συνέχισε να εργάζεται. Γιατί πώς πήγε στους Πεταλιούς ξανά; Απ’ ό,τι είπαν εκεί και ο δήμαρχος και όλοι, συνέχισε να παίρνει ένα μεροκάματο και να είναι μέλος της οικογένειας. Αλλά η μακαρίτισσα η Μαρία Καρνέση πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει» είπε ο κ. Ξηραδάκης, μιλώντας, εκτός των άλλων, για αμαρτία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ξηραδάκης έκανε λόγο για μια οικογένεια που «για οποιονδήποτε μελετήσει την ελληνική ναυτιλία είναι case study για την επιτυχία του ελληνικού νεύρου που δημιούργησε τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής ναυτιλίας», ενώ μίλησε εκτενώς για τα δύο αδέλφια, τον Προκόπη και τον Σπύρο, ο ένας μηχανικός και ο άλλος οικονομολόγος-καπετάνιος, που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα.

«Αυτό που κάνανε πάρα πολλοί Έλληνες καραβοκύρηδες. Έστησαν την εταιρεία τους το 1979 στις Φιλιππίνες, πρώτα μια εταιρεία με πληρώματα και στη συνέχεια μια δαντέλα εταιρειών, μια δαιδαλώδης ανάπτυξη εταιρειών με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε», σημείωσε ο Γιώργος Ξηραδάκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ