Οι αποκαλύψεις για τον γιατρό «μαϊμού» που συνελήφθη από τις Αρχές συνεχίζονται.
Νευροχειρουργός ο οποίος ανακάλυψε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον εν λόγω «γιατρό» και βοήθησε στο να «ξεσκεπαστεί» η απάτη, περιέγραψε σε δημοσιογράφους πως τον γνώρισε, λέγοντας πως ο «Νίκος Κοντός» του συστήθηκε ως νευροογκολόγος από την Ελβετία.
«Είχε έρθει προ τριετίας στο γραφείο μου και με βρήκε κατόπιν συστάσεως που είχε από άλλους συναδέλφους δικούς μου για συνεργασία. Μου συστήθηκε ως νευροογκολόγος με εξειδίκευση στα παιδιά και έδρα στην Ελβετία», περιέγραψε ο Δημήτρης Προκοπάκης.
Δείχνοντας τα χαρτιά και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από κάθε γιατρό που θέλει να έχει συνεργασία με κλινική εξήγησε: «Του ζήτησα να προσκομίσει τα σχετικά νομιμοποιητικά δικαιολογητικά που απαιτεί η κλινική μας, για την όποια συνεργασία πρέπει να έχει κανείς μαζί της. Αρνήθηκε λοιπόν να τα προσκομίσει και ως εκ τούτου δεν ξεκίνησε καμία συνεργασία και αναζήτησε την τύχη του σε άλλη ιατρική δομή».
«Και μόνο το γεγονός ότι αρνήθηκε να φέρει τα χαρτιά του στην κλινική για εμάς ήταν του ουκ άνευ ότι δεν θα μπορούσε να είχε καμία συνεργασία με την κλινική ο συγκεκριμένος άνθρωπος» συνέχισε ο κ. Προκοπάκης.
Τα λάθη που τον πρόδωσαν
Ο «γιατρός» προσέγγιζε κλινικές και αναζητούσε συνεργασία, παρουσιαζόμενος ως νευροογκολόγος από την Ελβετία, ως μέλος εφοπλιστικής οικογένειας και γιος αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας. Ομως, η δυσπιστία των γιατρών για τις δήθεν γνωριμίες του, κίνησαν υποψίες, που μεγάλωσαν όταν έδειξε πως δεν έχει ιδέα για την διαδικασία αποστείρωσης των χεριών πριν από χειρουργείο. Καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης έπαιξε επίσης και επιταγή θύματός του με την οποία πλήρωσε τα δίδακτρα των παιδιών του.
Δρούσε από το 2016 ο γιατρός-μαϊμού
Ο «γιατρός» με το σπίτι «φρούριο» στο Κορωπί, φέρεται να δρούσε τουλάχιστον από το 2016, στοχεύοντας υποψήφιους «πελάτες» σε μοναστήρια και εκκλησίες όπου παρουσιαζόταν ως θεοσεβούμενος. Πόνταρε πάνω στην πίστη των ανθρώπων και τους «ψάρευε» υποσχόμενος πως θα τους κάνει καλά. Μαζί με την σύζυγό του, που παρουσιαζόταν ως γόνος πλούσιας οικογένειας, είχαν στήσει μια καλοστημένη «επιχείρηση» στην οποία φέρονται να είχαν και συνεργάτες.
Σύμφωνα με την δικογραφία, ο «γιατρός» υπόσχονταν γιατρειά με σκευάσματα που περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης, αλλά και βότανα που προμηθευόταν από συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο. Οπως φαίνεται, υποδείκνυε στους ασθενείς-θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις, μαγνητικές-αξονικές τομογραφίες κ.λπ., σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα, ενώ φέρεται να προχωρούσε και σε εξετάσεις σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών.
Ο «Νίκος Κοντός» εμπλέκεται σε τουλάχιστον 45 υποθέσεις εξαπάτησης, με τον αριθμό αυτό όπως εκτιμούν οι έμπειροι αξιωματική της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση να είναι μεγαλύτερος. Σε τρεις περιπτώσεις από αυτές, οι ασθενείς απεβίωσαν, με τους δύο να είναι νεαρής ηλικίας. Ο πατέρας του ενός μάλιστα, περιέγραψε τα ψέμματα που τους έλεγε, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ήταν και στην κλινική που νοσηλευόταν ο Μίκαελ Σουμάχερ.
Τα ψέμματα του «γιατρού» που ήταν και… αξιωματικός της Αεροπορίας και μεσίτης
Παράλληλα, εκτός από ψεύτικες ελπίδες σε ασθενείς, ο 47χρονος υπόσχονταν άλλου είδους εξυπηρετήσεις. Χαρακτηριστικά, φέρεται να είχε εμφανιστεί τον Φεβρουάριο του 2017 στη Λάρισα με στολή αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας υποσχόμενος μεταθέσεις. Καταγράφεται επίσης η προσέγγισή του σε πρόεδρο Εφετών, στον οποίο παρίστανε τον γιατρό, αλλά και άλλες περιπτώσεις όπου ο 47χρονος εμφανιζόταν ως μεσίτης με έδρα τη Σαουδική Αραβία. Σε άλλες περιπτώσεις έλεγε πως έχει διασυνδέσεις με την αστυνομία, αλλά και το... Βατικανό. Για το Βατικανό έλεγε σε γιατρό που ήθελε να συνεργαστεί μαζί του, ότι θα έφτιαχνε κλινική στην Γλυφάδα.
Φρόντιζε πάντως να κρύβει καλά την ταυτότητά του, καθώς σε κάθε υποψήφιο θύμα, έδινε διαφορετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς και e-mail. Τα θύματα πείθονταν σε μεγαλύτερο βαθμό, όταν ο 47χρονος έστηνε εικονικές κλήσεις στο κινητό, δήθεν για να δώσει τις συμβουλές του σε εξειδικευμένα αντικαρκινικά νοσοκομεία.
Την Δευτέρα στον ανακριτή
Ο 47χρονος που είχε σε βάρος του ήδη καταδικαστικές αποφάσεις και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, θα απολογηθεί στον ανακριτή την Δευτέρα, καθώς πήρε προθεσμία. Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αλλά και για το αδίκημα της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος.
Εκτός του 47χρονου και της συζύγου του, κατηγορούμενοι για πλημμελήματα είναι και δύο γιατροί-ογκολόγοι από Βόλο και Λαμία αντίστοιχα, που φέρονται να παραχωρούσαν τα ιατρεία τους στον 47χρονο για εξετάσεις. Οι ίδιοι πάντως ισχυρίζονται πως εξαπατήθηκαν.