Σοκαριστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον Αλέξη Γεωργούλη, καθώς τα νεότερα στοιχεία τα οποία αποκαλύπτονται συνθέτουν την εικόνα ενός «νταή».
Οι αποκαλύψεις -για το ευρύ κοινό τουλάχιστον- ξεκίνησαν τη Δευτέρα το απόγευμα.
Στην Ευρωβουλή διαβιβάστηκε αίτημα για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη και υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του ηθοποιού και του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε ότι με συνοπτικές διαδικασίες τίθεται εκτός κόμματος. Αμέσως βγήκε η ανακοίνωσή του.
Στην ανακοίνωση ο Αλ. Γεωργούλης ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος έθεσε εαυτόν εκτός ευρωομάδας, αν και -όπως υποστήριξε χθες ο Δημήτρης Παπαδημούλης- τού είχε ήδη διαμηνυθεί ότι, εφόσον υπάρχει τέτοια καταγγελία, τίθεται αυτομάτως εκτός κόμματος, προκειμένου η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη.
Στις ώρες που ακολούθησαν ήρθαν νέες αποκαλύψεις τόσο για το πλήθος των καταγγελιών σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη (δεν είναι μόνο μία, αυτή δηλαδή που έγινε γνωστή και κατατέθηκε επωνύμως) όσο και για το είδος τους (εκτός από σεξουαλική κακοποίηση, υπάρχουν καταγγελίες και για εργασιακό bullying).
Ένα σημείο στην ακολουθία των γεγονότων που προκαλεί ερωτήματα είναι πότε όλα αυτά έγιναν γνωστά, ποιοι είχαν γνώση για τις καταγγελίες αυτές, τι ήξεραν και πώς ενήργησαν.
Ολα αυτά μετά τη δημόσια παραδοχή τού ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου ότι είχαν ακούσει για τις καταγγελίες αυτές πριν από δύο χρόνια και είχαν καλέσει τον συνάδελφό τους για εξηγήσεις.
Τα περί φημών υποστήριξε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αλλά και η Πόπη Τσαπανίδου, λέγοντας ότι φήμες υπήρχαν, έφθασαν στην Κουμουνδούρου, δόθηκε η εντολή διερεύνησης και έτσι τον κάλεσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, για εξηγήσεις. Τότε, ο Αλέξης Γεωργούλης αρνήθηκε τα πάντα κατηγορηματικά, έδειξε μάλιστα και να παρεξηγείται, ενώ, κατά την εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε σχετική απάντηση από το Ευρωκοινοβούλιο. Ολα αυτά, κατά την Πόπη Τσαπανίδου, συνέβησαν τον Ιούνιο του 2022 και όχι νωρίτερα, όπως υποστήριξε ο κ. Κούλογλου.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και η ίδια η καταγγέλουσα αποκάλυψε χθες, η καταγγελία έγινε στις αρχές του 2020, αλλά ανώνυμα. Συγκεκριμένα, έγινε την επομένη της κακοποίησης που υπέστη. Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2020, έκανε επώνυμη την καταγγελία της.
Η καταγγέλουσα καταγγέλλει τον Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και σωματική κακοποίηση.
Τρεις ακόμη καταγγελίες σε βάρος του Γεωργούλη
Σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, ωστόσο, υπάρχουν -σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida- τρεις ακόμη καταγγελίες, οι οποίες δεν πήραν ποτέ το δρόμο της δικαιοσύνης, μπήκαν και οι τρεις στο αρχείο.
Η μία, όπως και αυτή της καταγγέλουσας που έγινε γνωστή, αφορά σε κακοποιητική συμπεριφορά. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες από τους διαδρόμους των Βρυξελλών, η συγκεκριμένη καταγγελία αφορά σε ένα περιστατικό που συνέβη προ διετίας, όταν μία γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη βγήκε για ποτό με τον ευρωβουλευτή και την επομένη -κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά.
Δύο καταγγελίες για bullying από συνεργάτες του!
Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζουν και οι πληροφορίες που μιλούν για δύο επιπλέον καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, για εργασιακό bullying.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η μία εκ των δύο καταγγελιών προέρχεται από άνδρα, εργαζόμενο στο γραφείο του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη. Στην καταγγελία του κάνει λόγο για άσχημες συμπεριφορές και εργασιακό εκφοβισμό.
Η δεύτερη καταγγελία για εργασιακό εκφοβισμό προέρχεται από στενή συνεργάτιδα του Αλέξη Γεωργούλη. Μάλιστα, γι' αυτή την υπόθεση φέρεται να έχει γίνει εσωτερικός έλεγχος και να μπήκε στο αρχείο, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία.