Σοβαρά εγκαύματα υπέστη 4χρονη που ήρθε σε επαφή με θαλάσσια ανεμώνη στην παραλία του Αγίου Γεωργίου Πελασγίας στη Φθιώτιδα.
Το κοριτσάκι το οποίο έπαιζε στο νερό, άρχισε να ουρλιάζει από τον πόνο όταν την τσίμησε η θαλάσσια ανεμώνη, σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα της στο lamiareport. «Από τον πόνο ούρλιαζε και αμέσως τρέξαμε κοντά της χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί», ανέφερε συγκεκριμένα η μητέρας της 4χρονης.
Μητέρα 4χρονης Φθιώτιδα: Η θεραπεία λόγω της έκτασης του οιδήματος θα πάρει τουλάχιστον έξι μήνες
«Απομακρύναμε τα υπολείμματα από τα πλοκάμια και αμέσως της δώσαμε κορτιζόνη», πρόσθεσε η ίδια. Σε συνεννόηση με την παιδίατρο της χορήγησε αρχικά αντισταμινικό και τώρα το αντιμετωπίζουν χρησιμοποιώντας κορτιζονούχα αλοιφή.
«Η θεραπεία λόγω της έκτασης του οιδήματος θα πάρει τουλάχιστον έξι μήνες και θα πρέπει να μείνει μακριά από τον ήλιο όλο αυτό το διάστημα για να μη μείνει σημάδι», ανέφερε η μητέρα της 4χρονης.
Δείτε τις φωτογραφίες από το οίδημα που προκλήθηκε στην 4χρονη:
«Η επαφή με θαλάσσια ανεμώνη είναι επικίνδυνη κκρίνεται οξύ που μπορεί να επιφέρει εγκαύματα»
Η θαλάσσια Βιολόγος στο ΕΛΚΕΘΕ, Εμμανουέλα Βουτσινά έχει επισημάνει σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ ότι «η επαφή με θαλάσσια ανεμώνη είναι επικίνδυνη, γιατί εκκρίνεται οξύ που μπορεί να επιφέρει εγκαύματα».
Το τσίμπημα της θαλάσσιας ανεμώνης προκαλεί έντονο πόνο, κνησμό και δερματικό εξάνθημα, που μοιάζει με έγκαυμα, εξαιτίας του δηλητηρίου που φέρει για να ναρκώνει τα θύματά της.
Τι πρέπει να κάνουμε αν μας τσιμπήσει θαλάσσια ανεμώνη
Σύμφωνα με την επιστήμονα, αν μας τσιμπήσει θαλάσσια ανεμώνη πρέπει αμέσως να απομακρυνθούν τα πλοκάμια από το σώμα μας, με κάτι σκληρό (π.χ. μια κάρτα) χωρίς να αγγίξουμε και να ξύσουμες τη συγκεκριμένη περιοχή με γυμνά χέρια και στη συνέχεια πρέπει να ξεπλυθεί το σημείο με θαλασσινό και όχι με γλυκό νερό.
Σημείωσε ότι επειδή μπορεί να υπάρξει μια αλλεργική αντίδραση, καλό θα ήταν να πάμε σε κάποιον ειδικό για να το αντιμετωπίσουμε σωστά.