Βαρυστομαχιά: Μην πιείτε σόδα! -Αυτό είναι το «φάρμακο» για την Κυριακή του Πάσχα [εικόνα] - iefimerida.gr

Βαρυστομαχιά: Μην πιείτε σόδα! -Αυτό είναι το «φάρμακο» για την Κυριακή του Πάσχα [εικόνα]

Ενα πασχαλινό τραπέζι γεμάτο πιάτα με κρέας, όπως αρνί, παϊδάκια και άλλα
Χαμηλότερη από πέρυσι η τιμή του αρνιού / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μεγάλο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα, με το λαχταριστό αρνί, το κοκορέτσι και τα «μελωμένα» παϊδάκια κάποια στιγμή φτάνει στο τέλος του. Για πολλούς, τότε ξεκινούν τα… προβλήματα της δυσπεψίας.

Παρότι στην Ελλάδα έχει διαδοθεί ότι η σόδα βοηθά στη χώνεψη, σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό αποτελεί ένα μεγάλο μύθο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλές μελέτες έχουν καταδείξεις ότι η σόδα και τα άλλα ανθρακούχα ποτά (τύπου κόλα, λεμονίτα κ.λπ) οδηγούν -λόγω του ανθρακικού- περισσότερο αέρα στο στομάχι, με συνέπεια να γίνεται πιο έντονο το αίσθημα της βαρυστομαχιάς και η δυσπεψία.

Τι προτείνουν οι ειδικοί και η… φύση για τη δυσπεψία

Ενα από τα πλέον γνωστά «φάρμακα» για τη δυσπεψία, που κάνει «θαύματα» και την Κυριακή του Πάσχα, είναι ένα αφέψημα που συναντάται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Πρόκειται για το ταπεινό μα θαυματουργό χαμομήλι!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μια κούπα χαμομήλι με ανθούς χαμομηλιού στο εσωτερικό της
Μια χορταστική κούπα από φυσικό χαμομήλι / Φωτογραφία: Facebook

Πέρα από το χαμομήλι, ωστόσο, συστήνονται και άλλα ροφήματα όπως για παράδειγμα από:

  • μέντα
  • φασκόμηλο
  • μελισσόχορτο
  • δίκταμο
  • τζίντζερ
  • μαντζουράνα και
  • μάραθο (βράζουμε για 15 λεπτά ένα κουταλάκι σπόρους, σουρώνουμε και πίνουμε το ρόφημα)

Αν δεν μπορούμε να πιούμε το ρόφημα σκέτο, χωρίς ζάχαρη, προτιμούμε το μέλι καθώς είναι μακράν καλύτερο -πιο μαλακτικό- για το στομάχι.

Πότε πρέπει να πίνουμε το χωνευτικό αφέψημα

Ενα ακόμη μυστικό για την Κυριακή του Πάσχα αφορά στο σωστό χρόνο κατανάλωσης του χωνευτικού ροφήματος για τη δυσπεψία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το χαμομήλι και τα άλλα ροφήματα δεν πρέπει να καταναλώνεται αμέσως μετά το τραπέζι, καθώς μπορεί να επιβαρύνει το στομάχι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συστήνεται λοιπόν να πίνεται λίγες ώρες αργότερα, ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί προτείνεται να πίνουμε και ένα δεύτερο φλιτζάνι του ίδιου -ή παρεμφερούς ροφήματος- με διαφορά μιας ώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ