Επεσε ο λογαριασμός της δημοσιογράφου Ελενας Ακρίτα στο Facebook, με την ίδια να καταγγέλλει ότι υπέστη μαζικές αναφορές από μέλη της ομάδας «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο!».
Τις τελευταίες ώρες, αναζητώντας το προφίλ της Ελενας Ακρίτα στο Facebook, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν δίνει κανένα αποτέλεσμα. Το Facebook οδηγεί σε μια λευκή σελίδα, με ειδοποίηση που αναφέρει πως «το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο προς το παρόν».
Η τελευταία ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα
Οπως όλα δείχνουν, η Ελενα Ακρίτα ζήτησε από όσους την ακολουθούν στο Facebook να κάνουν αναφορά στη σελίδα που προτρέπει γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους κατά την επιστροφή τους στο σχολείο. Η δραστηριότητα της ομάδας βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ξεκίνησε την Πέμπτη έρευνα για το περιστατικό.
Ωστόσο, φαίνεται πως μέλη της ομάδας απάντησαν με report στον λογαριασμό της δημοσιογράφου. «Θερμή παράκληση, κάντε αναφορές στην ομάδα ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!! Με μπλόκαρε το φέισμπουκ λόγω των μαζικών reports από την ομάδα των ''γονιών'' που απειλούν με θάνατο Κεραμέως και Τσιόδρα», έγραψε η Ελενα Ακρίτα στην τελευταία της ανάρτηση πριν «κατέβει» ο λογαριασμός της, η οποία και αναδημοσιεύθηκε από χρήστες του Twitter.
Στην ανάρτησή της, η Ελενα Ακρίτα περιλαμβάνει την ειδοποίηση που έλαβε από το Facebook, που την ενημερώνει πως ο λογαριασμός της τίθεται υπό περιορισμό. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως η δημοσιογράφος δεν θα μπορεί να αναρτήσει ή να σχολιάσει άλλες αναρτήσεις για 18 ώρες.
Η ομάδα του Facebook που έχει προκαλέσει αντιδράσεις
Θυμίζουμε πως το γκρουπ «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» δημιουργήθηκε την Τρίτη, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, με καθολική συμμετοχή των μαθητών και υποχρεωτική τη χρήση μάσκας.
Τη στιγμή που τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά και οι επιστήμονες προετοιμάζουν τις οδηγίες τους για τα σχολεία και τις μάσκες -προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένο τύπο μάσκας-, το γκρουπ, το οποίο δεν έχει κανένα επιστημονικό και ιατρικό υπόβαθρο και οι απόψεις που ανεβαίνουν δεν στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, αριθμεί σχεδόν 14.000 μέλη μέσα σε μόλις δύο ημέρες λειτουργίας.
Η κεντρική φωτογραφία της ομάδας:
Τα περισσότερα μέλη του γκρουπ, με ύφος που παραπέμπει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, εκφράζονται με οργή κατά του μέτρου χρήσης μάσκας, επικαλούμενα κινδύνους για «αιφνίδιο θάνατο μαθητών» λόγω έλλειψης οξυγόνου -ισχυρισμός που έχει καταρριφθεί από πλήθος επιστημόνων.