Στην τελευταία του κατοικία, στο Τατόι, δίπλα στους προγόνους του, ετάφη ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.
Η οικογένειά του και οι προσκεκλημένοι «γαλαζοαίματοι» παρευρέθησαν στο τρισάγιο που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο παρεκκλήσι της Αναστάσεως.
Στη συνέχεια, οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, μαζί με κάποια από τα εγγόνια του τέως βασιλιά μετέφεραν το φέρετρο με τη σορό του.
Στο χώρο δεν υπήρχαν κάμερες, έπειτα από αίτημα της οικογένειας του τέως βασιλιά.
Λίγο μετά τις 16:00 οι καλεσμένοι άρχισαν να αποχωρούν από το σημείο της ταφής, για να μεταβούν στη «Μεγάλη Βρεταννία», προκειμένου να γευματίσουν.
Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη των καλεσμένων για το δείπνο:
Η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ακολουθούμενη από την οικογένειά του και τους προσκεκλημένους βασιλείς και πρίγκιπες της Ευρώπης, πέρασε μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, συνέχισε στη Βασιλίσσης Σοφίας, στη Μιχαλακοπούλου και μέσω της Περιφερειακής Υμηττού, της Αττικής Οδού και της Εθνικής έφθασε στο Τατόι.
Αφού πέρασε και το τελευταίο αυτοκίνητο της πομπής στο κτήμα του Τατοΐου, άνοιξε η πύλη για να επιτραπεί και σε πολίτες να μπουν ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής.
Νωρίτερα, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη, παρουσία επτά βασιλέων και αρχηγών κρατών, πριγκίπων και «γαλαζοαίματων», σύσσωμης της οικογένειας, επιχειρηματιών, βουλευτών της ΝΔ, προεξάρχοντος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και πλήθους κόσμου.
Στον επικήδειο, ο γιος του εκλιπόντος, Παύλος, είπε, μεταξύ άλλων, «θα ζεις πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας, όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια όταν χάνει κάτι πολύτιμο», και στη συνέχεια μίλησε για στιγμές της ζωής τού τέως βασιλιά, μεταξύ των οποίων η κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου το 1960, αλλά και η επιρροή που άσκησε για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αθήνα το 2004.
Αναφέρθηκε, όμως, και στα γεγονότα κατάλυσης της Δημοκρατίας, λέγοντας: «Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκες με σθένος και αναζήτησες τρόπους ανατροπής των πραξικοπηματιών».
Ο Παύλος υποσχέθηκε, εν κατακλείδι, ότι τα παιδιά και τα εγγόνια του Κωνσταντίνου θα διαφυλάξουν την κληρονομιά του και «θα προσφέρουμε για πάντα στην πατρίδα και την Ελλάδα». Ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά ανέγνωσε τον επικήδειο και στην αγγλική γλώσσα αμέσως μετά, ενώ εμφανώς συγκινημένη τον άκουγε η μητέρα του, Άννα-Μαρία.
Κατά την έξοδο της σορού από τη Μητρόπολη, οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.