Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Ικανοποίηση για το άνοιγμα της εστίασης, να συνεχιστεί η στήριξη στον κλάδο - iefimerida.gr

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Ικανοποίηση για το άνοιγμα της εστίασης, να συνεχιστεί η στήριξη στον κλάδο

Εστίαση
Φωτογραφία αρχείου: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ικανοποίησή του για το άνοιγμα της εστίασης εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Το Επιμελητήριο επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι «η εστίαση είναι ένας κλάδος που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη, ενώ αποτελεί επιχειρηματική δραστηριότητα επίσης για χιλιάδες επαγγελματίες και προσθέτει ότι «με το άνοιγμά της και τα θετικά μηνύματα από την πληρότητα των καταστημάτων, μπαίνει τέλος σε μια περίοδο αβεβαιότητας σχεδόν έξι μηνών».

Τονίζει ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή και αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων κατά της πανδημίας, ώστε να μην υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που θα επαναφέρει στο τραπέζι της συζήτησης μεταξύ επιστημονικής επιτροπής και κυβέρνησης το ενδεχόμενο νέου κλεισίματος του κλάδου». Ωστόσο, το ΕΕΘ εκφράζει έντονο προβληματισμό για όσα καταστήματα εστίασης δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο και δεν τους επετράπη να ανοίξουν, όπως και για εκείνα που λόγω έλλειψης ρευστότητας δεν μπόρεσαν να επαναλειτουργήσουν και επίσης παραμένουν κλειστά.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, «η απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα της εστίασης είναι ένα θετικό βήμα, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποσύρει τη στήριξή της στον κλάδο και ειδικότερα σε όσους επιχειρηματίες παραμένουν κλειστοί. Το «πλήγμα» ήταν μεγάλο και η περίοδος «αποκατάστασης» επίσης πρέπει να είναι μεγάλη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ