Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, τιμάται η μνήμη των Ιερομάρτυρος Συμεώνος επισκόπου εν Περσία, Αγαπητού πάπα Ρώμης, Μάρτυρος Αδριανού.
Δεν γιορτάζει σήμερα κάποιο γνωστό όνομα.
Σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου
- 1897: Η Μάχη του Βελεστίνου σε λαϊκή λιθογραφία. Ο Ελληνικός Στρατός σημειώνει στο Βελεστίνο τη μοναδική νίκη του κατά τον ατιμωτικό ελληνοτουρκικό πόλεμο. Των ελληνικών δυνάμεων ηγείται ο ταξίαρχος Σμολένσκης.
- 1918: Με τρίτη κατά σειρά εγκύκλιό της, η Εκκλησία της Ελλάδος καταδικάζει το έθιμο του καψίματος του Ιούδα.Advertisement
- 1937: Ο Ντάφι Ντακ κάνει το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο.
- 1944: Δολοφονείται ο ηγέτης της αντιστασιακής οργάνωσης ΕΚΚΑ συνταγματάρχης Δημήτριος Ψαρρός από τον ταγματάρχη του ΕΛΑΣ Θύμιο Ζούλα.
- 1961: Ο Μάνος Χατζιδάκις βραβεύεται με Όσκαρ τραγουδιού για «Τα Παιδιά του Πειραιά», που έγραψε για την ταινία του Ζιλ Ντασέν «Ποτέ την Κυριακή».
- 1967: Οι Rolling Stones στην Αθήνα (17/4/1967). Δίνουν συναυλία στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η οποία έχει άδοξο τέλος.
Γεννήσεις στις 17 Απριλίου
- 1863: Κωνσταντίνος Καβάφης, Έλληνας ποιητής. (γεν. κατά το νέο ημερολόγιο: 29 Απριλίου 1863) (Θαν. 29/4/1933)
- 1916: Τάκης Βαρβιτσιώτης, Έλληνας ποιητής. (Θαν. 1/2/2011)
- 1957: Άφρικα Μπαμπάαταα, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Κέβιν Ντόνοβαν, Αμερικανός μουσικός, από τους πρωτοπόρους του χιπ-χοπ.
Θάνατοι στις 17 Απριλίου
- 2011: Νίκος Παπάζογλου, Έλληνας τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός. (Γεν. 20/3/1948)
- 2012: Δημήτρης Μητροπάνος, Έλληνας τραγουδιστής. (Γεν. 2/4/1948)
- 2014: Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, βραβευμένος με Νόμπελ (1982) κολομβιανός συγγραφέας, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του λογοτεχνικού ρεύματος που ονομάζεται «μαγικός ρεαλισμός». (Γεν. 6/3/1927)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο