«Τα φιόρδ της Αττικής» -Εντυπωσιακές εικόνες από τα άκρα της χλιδής και της γαλήνης [βίντεο] - iefimerida.gr

«Τα φιόρδ της Αττικής» -Εντυπωσιακές εικόνες από τα άκρα της χλιδής και της γαλήνης [βίντεο]

Τα «φιόρδ της Αττικής»
Τα «φιόρδ της Αττικής» / Φωτογραφία: Up Drones/Youtube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κι όμως έχει και η Αττική... φιόρδ. Ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο επιλέγουν την Ελλάδα για να ζήσουν μοναδικές στιγμές και να χαρούν τις φυσικές ομορφιές της.

Κάποιοι χρειάζεται να ταξιδεύουν για ώρες, να αλλάζουν δύο και τρεις πτήσεις, για να απολαύσουν τα εκπληκτικά τοπία της. Πολλές φορές μάλιστα, εμείς οι ίδιοι που κατοικούμε σε αυτήν, δεν έχουμε ανακαλύψει ή δεν έχουμε προλάβει να επισκεφθούμε πανέμορφα σημεία που βρίσκονται πάρα πολύ κοντά μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελούν τα «φιόρδ της Αττικής», τα οποία βρίσκονται δίπλα στην Αθήνα και απέχουν μόλις 20 λεπτά από την Πλατεία Συντάγματος.

Το πρώτο που συναντάμε είναι το άκρο Αιξωνή. Ένα τόπος υπέροχος, ήσυχος και φορτωμένος με αναμνήσεις μιας και κατά το ήμισυ του καταλαμβάνετε από τα Αστέρια Γλυφάδας και τον οικισμό με της καμπάνες που πρωταγωνιστούσαν στης ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου και λάτρευε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Σήμερα αυτές οι καμπάνες είναι εγκαταλελειμμένες.

Το άλλο μισό άκρο ανήκει στο Ίδρυμα ΠΙΚΠΑ Βούλας, το οποίο ιδρύθηκε το 1914 με σκοπό τη φροντίδα θυμάτων του πολέμου. Αργότερα, μετατράπηκε σε ίδρυμα για την προστασία παιδιών με αναπηρίες.

Το άλλο άκρο της Αττικής είναι αυτό της χλιδής και της πολυτελείας. Στο άκρο Βουλιαγμένη πρωταγωνιστής είναι ο Αστέρας. Διάσημοι καλλιτέχνες του εθνικού και διεθνούς στερεώματος, μεγιστάνες και πολιτικοί πέρασαν ξέγνοιαστες στιγμές στις αναπαυτικές ξαπλώστρες του Αστέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα στην πλαζ βρίσκονται τα ερείπια ενός πολύ σημαντικού αρχαίου ναού, του Απόλλωνα Ζωστήρα, ο οποίος χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. Σύμφωνα με τον μύθο, παιδιά του ορφανοτροφείου της Βουλιαγμένης που έπαιζαν στην παραλία, σκάβοντας έφεραν στο φως το 1924 το ναό που είναι σε μία θέση στρατηγική για τον έλεγχο της θάλασσας αλλά και για τη σύνδεση με το μεγάλο ιερό του Απόλλωνα στη Δήλο.

Δείτε το βίντεο που τράβηξε η ομάδα Up Drones με τα δύο εντυπωσιακά άκρα της Αττικής:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ