Τρία εστιατόρια στην Ελευσίνα εντάχθηκαν στο δίκτυο εστιατορίων, στην Ελλάδα, που προσφέρει υγιεινά και βιώσιμα γεύματα σε ευάλωτα άτομα.
Εστιατόρια με μειωμένες τιμές, μια ημέρα της εβδομάδας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργο ESF+ Food4Inclusion - Healthy Meal.
Εστιατόρια ESF+ Food4Inclusion
Αυτό γνωστοποιήθηκε σε εκδήλωση με τίτλο Υγιεινή διατροφή και κοινωνική ένταξη ευάλωτων καταναλωτών που διοργάνωσαν, χθες το απόγευμα, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και ο Δήμος Ελευσίνας.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το έργο ESF+ Food4Inclusion - Healthy Meal το οποίο αφορά στην λειτουργία ενός δικτύου εστιατορίων που προσφέρουν υγιεινά και βιώσιμα γεύματα σε ευάλωτα άτομα, με μειωμένες τιμές μια δεδομένη ημέρα της εβδομάδας και στην προώθηση αυτής της πρακτικής σε όλη την Ευρώπη.
Το έργο έχει ξεκινήσει από έξι ευρωπαϊκές χώρες. Δηλαδή, Ελλάδα, Βέλγιο, Κροατία, Ιταλία, Λιθουανία και Ρουμανία και ωφελούμενοι είναι όσοι διαθέτουν κάρτα κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, ανεργίας, πολύτεκνοι και τρίτεκνοι.
Όπως υπενθύμισε ο πρόεδρος Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος Απόστολος Ραυτόπουλος, στην χώρα μας συμμετέχουν τα εστιατόρια: Entelamezén στον Πειραιά, Margarita στο Ίλιον, Φλαμουριές στην Βέροια, Πατριδογευσία στα Χανιά, Mama Sofia και Blue Lagoon στη Ρόδο.
Ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι, πλέον, συμμετέχουν στο έργο και τα εστιατόρια στην Ελευσίνα, Γεύσεις στη Λαδόκολλα, ο Στράτος και Τζίμας.
Στην εκδήλωση, συζητήθηκαν θεματικές όπως, η αύξηση των τιμών των τροφίμων και ειδών βασικής ανάγκης, η σπατάλη τροφίμων, καθώς και, ο αντίκτυπος της κλιματικής κρίσης στη διατροφή και την πρόσβαση των καταναλωτών σε επαρκή και υγιεινά τρόφιμα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ