Όσο περνούν τα χρόνια, πολλά παραδοσιακά πιάτα αποτελούν είδος προς εξαφάνιση από την ελληνική κουζίνα.
Μπομπότα, τσιγαρίδες, ζαχαρόψωμο, κλωτσοτυρόπιτα, βραστόγαλο, σταρόζουμο κ.ά. Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα την τιμητική του έχει ένα άλλο ελληνικό πιάτο.
Πολύς κόσμος κατανάλωνε τις μπουκιές του συγκεκριμένου πιάτου, επειδή ήταν νόστιμες και, κυρίως, οικονομικές. Όταν υπάρχει φαντασία και χρησιμοποιείται στη μαγειρική, τα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσπάθεια. Εξάλλου δεν χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα για την παρασκευή τους.
Πρόκειται για κεφτέδες μπαγιάτικου ψωμιού, οι οποίοι πλάθονται συνοδεία τυριών και εν συνεχεία τηγανίζονται. Τόσο απλά. Οι νοικοκυρές ξεμπέρδευαν γρήγορα, τα παιδιά (και όχι μόνο) χόρταιναν με συνοπτικές διαδικασίες. Παρεμπιπτόντως, κάποιοι τους αποκαλούν και/ή ψευτοκεφτέδες.
Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδώ.