Το ελληνικό φαγητό που έσωσε πολύ κόσμο από την ακραία πείνα, πλέον το τρώνε ελάχιστοι - iefimerida.gr

Το ελληνικό φαγητό που έσωσε πολύ κόσμο από την ακραία πείνα, πλέον το τρώνε ελάχιστοι

Ελληνική κουζίνα
Φωτογραφία αρχείου: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όσο περνούν τα χρόνια, πολλά παραδοσιακά πιάτα αποτελούν είδος προς εξαφάνιση από την ελληνική κουζίνα.

Μπομπότα, τσιγαρίδες, ζαχαρόψωμο, κλωτσοτυρόπιτα, βραστόγαλο, σταρόζουμο κ.ά. Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα την τιμητική του έχει ένα άλλο ελληνικό πιάτο.

Πολύς κόσμος κατανάλωνε τις μπουκιές του συγκεκριμένου πιάτου, επειδή ήταν νόστιμες και, κυρίως, οικονομικές. Όταν υπάρχει φαντασία και χρησιμοποιείται στη μαγειρική, τα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσπάθεια. Εξάλλου δεν χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα για την παρασκευή τους.

Πρόκειται για κεφτέδες μπαγιάτικου ψωμιού, οι οποίοι πλάθονται συνοδεία τυριών και εν συνεχεία τηγανίζονται. Τόσο απλά. Οι νοικοκυρές ξεμπέρδευαν γρήγορα, τα παιδιά (και όχι μόνο) χόρταιναν με συνοπτικές διαδικασίες. Παρεμπιπτόντως, κάποιοι τους αποκαλούν και/ή ψευτοκεφτέδες.

Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φαγητό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ