Για την έναρξη των εργασιών για την επένδυση στο Ελληνικό μίλησαν οι δήμαρχοι των δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου.
Τα έργα στο Ελληνικό ξεκίνησαν σήμερα από τον χώρο του παλιού αεροδρομίου και εκεί βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι με την έναρξη των εργασιών ουσιαστικά τραβάμε μία διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν.
Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι των τριών όμορων δήμων μιλώντας στο Mega εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τη συνέχεια.
Δήμαρχος Γλυφάδας: Η αρχή για καλύτερες μέρες
Αρχικά, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου υπογράμμισε ότι όλοι περίμεναν χρόνια αυτή την ημέρα. «Αισθανόμαστε ότι αυτό είναι η αρχή για καλύτερες ημέρες στη συνέχεια» σημείωσε ο κ. Παπανικολάου, υποστηρίζοντας ότι κοινός στόχος όλων είναι η συνολική ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
«Είναι μια περίοδος με μεγάλες παρεμβάσεις αυτή που ακολουθεί, με πολλά εργοτάξια στην ευρύτερη περιοχή» πρόσθεσε.
Δήμαρχος Ελληνικού -Αργυρούπολης: Θα έχουμε μια νέα πόλη μέσα στην πόλη μας
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή μέρα για το δήμο, στο έδαφος του οποίου βρίσκεται το 90% της επένδυσης.
«Έπειτα από 80 χρόνια ενώνεται και πάλι η πόλη του Ελληνικού» υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντάτος, σημειώνοντας ότι ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης μετά την ολοκλήρωση των έργων θα έχει 25.000 περισσότερους κατοίκους. «Θα έχουμε μια νέα πόλη μέσα στην πόλη μας» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία του πνεύμονα πρασίνου που θα δημιουργηθεί στην περιοχή με το πάρκο των 2.500 στρεμμάτων.
Δήμαρχος Αλίμου για Ελληνικό: Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά είναι δημιουργικός
Τέλος, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης σημείωσε ότι η επένδυση επιτέλους ξεκινά, «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά είναι δημιουργικός γεμάτος με προσδοκίες», ενώ τόνισε πως είναι ώρα ευθύνης για όλους, προκειμένου οι δήμοι να δώσουν την προστιθέμενη αξία στην επένδυση και συνολικά στην περιοχή.
Υπογράμμισε ότι θα είναι αρκετά σημαντικές οι θέσεις εργασίες που θα δημιουργηθούν, τα έσοδα στους δήμους, αλλά και οι συμπράξεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία των δήμων και του επενδυτή.