Συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δύο άτομα (30 και 28 ετών), ως μέλη διεθνούς εγκληματικής ομάδας που επιχείρησαν να εισαγάγουν κοκαΐνη στη χώρα.
Οι συλλήψεις έγιναν από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος το πρωί της Τετάρτης (5/3).
Πώς κατάφεραν και τους εντόπισαν
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μέσω αεροπορικών οδών, κατόπιν αστυνομικών ενεργειών και δημιουργίας προφίλ («profiling»), εντοπίστηκε ο 30χρονος, ο οποίος, προερχόμενος από άλλη χώρα, εισήγαγε στην ελληνική επικράτεια 16 ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μεικτού βάρους 17 κιλών και 133 γραμμαρίων.
Ο 30χρονος είχε αποκρύψει τις συσκευασίες σε δύο αποσκευές, κατ’ εντολήν του τρίτου, μη συλληφθέντος μέλους, με σκοπό την παράδοσή τους στον 28χρονο, ο οποίος τον περίμενε εξωτερικά του αερολιμένα.
Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επίσης:
- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
- δύο βαλίτσες,
- τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
- το χρηματικό ποσό των 590 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι ο 30χρονος έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.