Σε ένα μπλε τετράδιο εντοπίστηκαν από τις Αρχές οι ιδιόχειρες σημειώσεις σχετικά με τη λειτουργία των οίκων ανοχής, εκεί όπου κατέληγαν γυναίκες κυρίως από την Λατινική Αμερική -θύματα trafficking.
Οι δύο οργανώσεις που είχαν συσταθεί δραστηριοποιούνταν τόσο στη χώρα μας όσο και στην Κολομβία, ενώ υπήρχαν και διακριτοί ρόλοι.
Σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός ήταν τα φερόμενα αρχηγικά μέλη, δύο Κολομβιανοί που συνελήφθησαν και ακόμα ένας που δεν εντοπίστηκε οι «στρατολόγοι».
Οι τελευταίοι εντόπιζαν γυναίκες -κυρίως στην Κολομβία- και τις έπειθαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ένας Αλβανός έκανε τον «ταμία», ενώ οι υπόλοιποι είχαν διάφορους ρόλους, όπως οδηγοί και υπεύθυνοι των οίκων ανοχής.
Πώς δρούσε το κύκλωμα trafficking που φυλάκιζε και εξέδιδε κοπέλες κυρίως από την Κολομβία
Μόλις έφταναν στην Ελλάδα οι γυναίκες, τις οδηγούσαν σε τρία διαμερίσματα στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στους οίκους ανοχής, που τις ανάγκαζαν να εκδίδονται, με την πρόφαση ότι έπρεπε να τους ξεχρεώσουν χρέος που άγγιζε τα 2.800 ευρώ.
Τα μέλη της πρώτης οργάνωσης μετέφεραν τις γυναίκες σε συνολικά 12 οίκους ανοχής. Δύο στη Θεσσαλονίκη και 10 εδώ στην Αττική, μεταξύ των οποίων και στην Κατεχάκη.
Ο τιμοκατάλογος της φρίκης ξεκινούσε από τα 20 ευρώ και έφτανε τα 50 ευρώ, με τα έσοδα μηνιαίως να αγγίζουν τις 160.000 ευρώ, ενώ η νομιμοποίηση εσόδων γινόταν μέσω εταιρειών που είχαν ιδρύσει όπως για παράδειγμα real estate.
Η σεξουαλική εκμετάλλευση των θυμάτων ήταν καθημερινή, ακόμα και όταν είχαν προβλήματα υγείας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις για να μειωνόταν το υποτιθέμενο χρέος τους, τις ανάγκαζαν να στρατολογήσουν οι ίδιες και άλλες γυναίκες.
Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων και μαστροπεία.