Με χορούς, τραγούδια, συζητήσεις, δρώμενα και …ακροβατικά (!), έκλεισε το τριήμερο 22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο Πάρκο Γουδή. Χιλιάδες «ντόπιοι» και «ξένοι», ήταν εκεί, για να γιορτάσουν το ανεκτίμητο δώρο της ζωής. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, με τη θέληση να πουν το μεγάλο «όχι» στο ρατσισμό κάθε μορφής.
Στον τεράστιο υπαίθριο χώρο, στήθηκε ένα πανηγύρι ζωής. Πολλά φαγητά ετοιμάζονταν επί τόπου, από ελληνικές και μεταναστευτικές/προσφυγικές κουζίνες, που πρόσφεραν νόστιμες «Γεύσεις χωρίς σύνορα», σε φθηνές τιμές.
Τρεις ήταν οι μουσικές σκηνές του φεστιβάλ.
Στη λαϊκή σκηνή, άναψε το μοναδικό Ικαριώτικο γλέντι με το συγκρότημα του Νίκου Φάκαρου. Εκατοντάδες οι φεστιβαλιστές που πιάστηκαν από τα χέρια, σχηματίζοντας τον γνώριμο κύκλο της χαράς και της ζωής.
Στη σκηνή του χώρου των μεταναστευτικών κοινοτήτων, τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν οι ρωσίδες κυρίες που χόρεψαν άλλες κρατώντας στεφάνια με λουλούδια, και άλλες στροβιλίζοντας τις μακριές φούστες τους, σε τρόπο που θύμιζαν χορεύτριες καν καν.
Στην ίδια σκηνή, ανέβηκαν κυρίες από τη Ζιμπάμπουε, ντυμένες και βαμμένες κατά τον δικό τους παραδοσιακό τρόπο, και χόρεψαν αφρικάνικους ρυθμούς.
Αφρικάνικους ρυθμούς, χόρεψαν επίσης εκεί, οι Eλληνίδες που ακολούθησαν και που αποτελούσαν την ομάδα χορού και κρουστών Yeelen, Υπέροχες.
Εξαιρετικό ήταν το ελληνικό συγκρότημα Babo Koro, που εμφανίστηκε μετά τους χορούς. Οι Babo Koro με τα ιδιαίτερα τραγούδια τους, δημιουργούν ένα μουσικό υφαντό από ήχους των Βαλκανίων και της Μεσογείου, και με διάθεση ψυχεδελικής εποχής. Η τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Αντιγόνη Μπασακάρου, είναι εκπληκτική.
Στην κεντρική σκηνή, εμφανίστηκαν οι Χαΐνηδες, Φώτης Σιώτας και Πέτρος Μάλαμας, Ψαρογιώργης, το πολυφωνικό ηπειρώτικο σχήμα Χαονία και άλλοι.