Για τουλάχιστον τέσσερις μήνες, ειδική ομάδα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής συνέλεγε στοιχεία για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που είχε καταφέρει να εξαπατήσει δεκάδες πολίτες αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα.
Συνήθως τα υποψήφια θύματά τους ήταν ηλικιωμένοι. Mεταξύ άλλων υποστήριζαν πως στενά συγγενικά τους πρόσωπα πρόκειται να έχουν για παράδειγμα κάποια επιστροφή από την εφορία. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε 6 άτομα ανάμεσα τους και στα τρία φερόμενα αρχηγικά μέλη. Στο iefimerida.gr μίλησαν θύματα της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, περιγράφοντας τη δράση τους.
Άτομο που έπεσε θύμα εξαπάτησης της εγκληματικής οργάνωσης περιγράφει:
«Εγώ επειδή δεν έδωσα λεφτά, έδωσα όλα μου τα κοσμήματα. Σε μένα εμφανίστηκε ως λογιστής, στο δρόμο όπως έφευγα. Μου είπε ότι ήταν ο γαμπρός μου να πάρει κάτι χρήματα από την εφορία. Μου είπε το όνομα μου, το όνομα του γαμπρού μου πώς τον λένε εκείνον, εν τω μεταξύ ήξερα εγώ Δημήτρηδες φίλους του γαμπρού μου, ήξερε και το σπίτι μου.
Εν τω μεταξύ μπήκα και στο αμάξι μέσα και με έφερε στο σπίτι μου και ευτυχώς με έσωσε που υπήρχε ένας μάστορας στο κάτω σπίτι και ήταν ανοικτή η πόρτα και φοβήθηκε αυτός να ανέβει επάνω γιατί άμα ανέβαινε πάνω δεν ξέρω τι μπορεί να είχε γίνει.
Μου είπε ότι είχε ραντεβού με τον γαμπρό μου, αλλά ο γαμπρός μου ήταν στη δουλειά ότι δήθεν το ξέχασε, ότι τον πήρε τηλέφωνο και είπε να του δώσω εγώ 1,5 χιλιάρικο. Λέω εγώ δεν έχω. ''Ααα'' μου λέει τώρα έχετε πολλά κοσμήματα να τα πάρω να τα βγάλουμε φωτογραφία, να του έδινε κάποιος άλλος χρήματα με βάση τα κοσμήματα και θα μου τα γύριζε πίσω.
Βάζω τα μισά μου λέει: ''ααα δεν φτάνουν αυτά'' και ξέρετε ήταν και ακριβά δεν ήταν φτηνά και μετά γυρίζω πάλι πίσω παίρνω τα υπόλοιπα. Υπολογίσαμε ότι η αξία ήταν στις 40.000 ευρώ».
Η δράση τους διήρκησε τουλάχιστον 7 χρόνια, από το 2015, με τη λεία τους να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Μάλιστα συνόδευαν τους πολίτες ακόμα και σε ΑΤΜ τραπεζών προκειμένου να κάνουν τις αναλήψεις των χρημάτων τα οποία αποσπούσαν και εξαφανίζονταν.
Πώς απέσπασαν 7.000 ευρώ από ηλικιωμένη
Άλλο θύμα, περιέγραψε στο iefimerida.gr, ότι με παρόμοιο τρόπο έχασε 7.000 ευρώ.
«Ήταν στο σπίτι από κάτω στο αυτοκίνητο και με ξεγέλασε. Πήγα στην τράπεζα και τα έβγαλα και τα έδωσα. 7000 ευρώ. Νόμιζα ήταν ο ταχυδρόμος. Σαν ταχυδρόμος παρουσιάστηκε. Είμαι λέει ο τάδε. Λέει είστε η γιαγιά του Λάμπρου; Ήταν ενημερωμένος φαίνεται ο κύριος, λέω εγώ είμαι, λέει εκεί που δούλευε του επιστρέφουν λεφτά πίσω και έφερα έναν φάκελο. Δώσε τον φάκελο του λέω να τον πάω εγώ επάνω. Πρέπει λέει να πληρώσουμε 7.000 για να πάμε στο ΚΕΠ. Τα μάζευα με μεγάλη οικονομία αυτά τα λεφτά».
Χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι το γεγονός ότι όταν κατευθύνονταν στις τράπεζες έβαζαν τα θύματα τους να κλείνουν τα κινητά τους με το πρόσχημα ότι είχαν βηματοδότη, προκειμένου να μην μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος συγγενείς μαζί τους.