Μετά τα τρία περσινά βραβεία στα Tourism Awards 2019, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών απέσπασε άλλες δύο βραβεύσεις στα φετινά Tourism Awards 2020, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη συνεχή του προσπάθεια για ποιοτικές υπηρεσίες που αφορούν είτε το ίδιο το Μουσείο, είτε τις δραστηριότητες που αναπτύσσει.
Ειδικότερα έλαβε τα ακόλουθα βραβεία:
Gastronomy – Τοπικά προϊόντα: Βραβείο SILVER για τα προϊόντα μανιταριών και τρούφας που παράγει
Tourism Attractions – Μουσεία, Αρχαιλογικοί Χώροι: Βραβείο BRONZE
Πρόκειται για δύο σημαντικές διακρίσεις, με ιδιαίτερα μεγάλη αξία, αφού για τα βραβεία αυτά ανταγωνίζονται οι μεγαλύτερες τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας, μεγάλοι πολιτιστικοί οργανισμοί κτλ.
Με την ευκαιρία της βράβευσης, ο Διευθυντής του Μουσείου κ. Νίκος Πάλλας δήλωσε: «Η περσινή, αλλά και η φετινή βράβευσή μας από τα Tourism Awards, καταδεικνύουν τη συνεχή μας προσπάθειά για άριστες υπηρεσίες στους επισκέπτες. Για μας, ο σεβασμός στον επισκέπτη, η προσφορά νέων δράσεων, αλλά και οι καινοτόμες πρωτοβουλίες μας, αποτελούν υποχρέωση και υπ’ αριθμόν ένα κανόνα στη λειτουργία μας.»
Ας σημειωθεί ότι το Μουσείο έχει πωλητήριο για προϊόντα από μανιτάρι & άλλα εκλεκτά τρόφιμα, όπως Μανιτάρια σε λάδι, Αφυδατωμένα Μανιτάρια, Σούπες & μίγματα με μανιτάρι, Ζυμαρικά με μανιτάρια, Γλυκά, Σοκολάτες & Λικέρ, Προϊόντα με Τρούφα, Πούδρες Μανιταριών, Αναμνηστικά, Διακοσμητικά, Βιβλία κλπ.
To Moυσείο κάθε χρόνο διοργανώνει και κυνήγι τρούφας, ενώ διάσημοι σεφ μαγειρεύουν για τους συμμετέχοντες μακαρονάδες με τρούφα.