Μία εκδήλωση που μυρίζει γλυκάνισο και μαστίχα. Η καθιερωμένη γιορτή γευσιγνωσίας για τα «Ελληνικά Αποστάγματα» με πρωταγωνιστές το τσίπουρο, την τσικουδιά και το ούζο, επεφύλαξε εκπλήξεις με τα παραδοσιακά και μη ελληνικά ηδύποτα που παρουσίασε.
Λικέρ μοσχοβολιστά κάθε είδους, ποτά με κάνναβη, ελληνικό βερμούτ με κρασί από το κτήμα του Κυρ-Γιάννη αλλά και γευστικά Gin με βελούδινη αίσθηση στον ουρανίσκο και μύτη από βότανα του τόπου.
Κάρδαμο, γλυκόριζες, κίτρο, πλημμυρίζουν το στόμα από ένα ποτό που δημιουργήθηκε τυχαία τον 16ο αιώνα από έναν γιατρό, για φαρμακευτικούς λόγους, ο οποίος ανέμειξε καθαρό αλκοόλ και αιθέριο έλαιο από κεδρόμηλα για την καταπολέμηση στομαχικών προβλημάτων.
Πρώτοι που δοκίμασαν το «φάρμακο» ήταν οι στρατιώτες της Ολλανδίας και μέσω του στρατού πέρασε στη Μεγάλη Βρετανία που εξέλιξε το ποτό.
Δοκιμάσαμε τζιν ελληνων παραγωγών, με λίγο πάγο
Τα ελληνικά gin μυρίζουν βότανα, μπαχάρια και εσπεριδοειδή.
Πήγαμε στην έκθεση με τα αποστάγματα και δοκιμάσαμε τρία ξεχωριστά Gin Ελλήνων παραγωγών, αλλά και ένα ξεχωριστό απόσταγμα ιδανικό για κοκτέιλ.
Mataroa Mediterranean Dry Gin
Η ποτοποιία Μελισσανίδη ιδρύθηκε το 1924 και βρίσκεται στην περιοχή της Αλμωπίας, στη Μακεδονία. Σήμερα, η τρίτη γενιά ποτοποιών εκμεταλλευόμενη τις πολύτιμες γνώσεις, τη μακροχρόνια παράδοση και το σπάνιο μεράκι που κληρονόμησε, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες πρακτικές της τεχνολογίας, προσβλέπει στη δημιουργία προϊόντων τα οποία ικανοποιούν τις απαιτήσεις κάθε ουρανίσκου.
Στο portfolio της ποτοποιίας Μελισσανίδη ανήκουν το Ούζο και το Τσίπουρο Αρχοντικό ενώ έκπληξη αποτελεί το Mataroa Mediterranean Dry Gin, όπως και το Mataroa Happy Gin, με 11% αλκοόλ που εκτός από τα 12 βότανα, περιέχει νταμιάνα, ένα βότανο που καλλιεργείται στη Λατινική Αμερική, μαζί με έλαιο σπόρων φαρμακευτικής κάνναβης.
Καταλυτικό ρόλο στην ποιότητα των αποσταγμάτων παίζει το φυσικό νερό από τις πηγές του Καϊμακτσαλάν, οι προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες και οι μικροί χάλκινοι άμβυκες στους οποίους πραγματοποιούνται οι αποστάξεις. Στο gin που δοκιμάσαμε ανακαλύψαμε στο στόμα 12 συστατικά από τη Μεσόγειο.
O/purist
Το O/purist είναι το project 10 κορυφαίων Ελλήνων bartenders (Μάρφη Μπαλή, Χρήστος Χουσέας, Αλέξανδρος Γκικόπουλος, Κώστας Ιγνατιάδης, Δημήτρης Κιάκος, Άρης Μακρής, Γιάννης Πετρής, Θοδωρής Πύριλλος, Θάνος Προυναρούς, Νίκος Ταχματζής), με όραμα να παράγουν ένα νέο τσίπουρο, ένα εκλεκτό απόσταγμα για την σύγχρονη bar σκηνή και την βάση για την δημιουργία εξαιρετικών signature cocktails.
Μία ελληνική έκφραση αλκοολούχου ποτού, κυρίως για τα καλοκαίρια μας, με σόδα, τόνικ, ή pink grapefruit. Eνα εκλεκτό καινοτόμο απόσταγμα, προϊόν διπλής απόσταξης, κατάλληλο για κοκτέιλ.
GIN PHILOSOPHY
Μinimal φιάλη με σύγχρονο design, εμπνευσμένη από το πνεύμα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, ακολουθει τις γραμμές του αρχαίου ελληνικού κίωνα. Μια αρμονική και καλαίσθητη συνάντηση του παλαιού με το νέο.
Απαλές, ζεστές νότες με γλυκό πιπεράτο και λουλουδάτο φόντο. Ο άρκευθος κάνει μια δυνατή εμφάνιση, συνοδευόμενος από ένα φρουτένιο «μπουκέτο», με νότες εσπεριδοειδών, ενώ η περιπετειώδης συνέχεια του κάρδαμου και του κόλιανδρου ολοκληρώνει μια γήινη αίσθηση. Ενα London Dry Gin που είναι ιδανική βάση για κλασικά cocktails. Απολαύστε το σκέτο με πάγο και σε long drinks με tonic, χωρίς λεμόνι, γιατί καλύπτει τη σπιρτάδα του.
AEGEAN Dίstίlled Dry Gίn
Το AEGEAN Dίstίlled Dry Gίn, είναι ένα ελληνικό Gίn που παράγεται από την απόσταξη αμπελοϊνικής αλκοόλης. Η αλκοόλη αμπελοϊνικής προέλευσης παράγεται στην Ελλάδα, όπως και οι καρποί και τα βότανα που αποστάζονται, για τον αρωματισμό του Premίum αυτού Gίn, προέρχονται από τις ακτές του Αιγαίου πελάγους. Κεδροκούκουτσα (Άρκευθος) από τη Θάσο, Μαστίχα από τη Χίο
Δενδρολίβανο από την Κρήτη, Εσπεριδοειδή από τον κόλπο της Αργολίδας
Αγιορείτικος Βασιλικός, Φρέσκος Δυόσμος και Αρμπαρόριζα από τις Σποράδες. Ανακαλύψαμε την έκρηξη φρεσκάδας και αρωμάτων, στη μύτη και το στόμα. Απολαύστε το σκέτο, με μία φέτα λεμόνι, ή με ένα premίum tonίc σε ποτήρι Balloon με πολύ πάγο, όπως λένε οι δημιουργοί του.
Στην υγειά μας!