Ροζέ κρασί, μυρωδάτο, δροσερό, συνοδεία για φρούτο, φαγητό ή γλυκό. Το ροζέ κρασί πάει με όλα και κάπως έτσι σκέφτηκε η σταρ Κάιλι Μινόγκ, που επένδυσε σε κρασιά από την Προβηγκία αλλά και την πατρίδα της την Αυστραλία.
Μετά το Miraval από τους Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί, αλλά και τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ που υπογράφει το δικό της κρασί, η Κάιλι Μινόγκ συνεργάζεται με οινοπαραγωγούς και παρουσιάζει μια σειρά κρασιών που έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα, την Παρασκευή στο ΚΠΙΣΝ, στην παρουσίαση ροζέ κρασιών από Ελλάδα και εξωτερικό.
Τα ροζέ της Κάιλι Μινόγκ από την Προβηγκία
Τα κρασιά της Κάιλι Μινόγκ, τα οποία ήδη απολαμβάνουν στο εξωτερικό, έρχονται στο τέλος του μήνα και στην Ελλάδα από τις κάβες Cellier, ενώ σε ερώτηση του iefimerida για την τιμή τους, δεν έχει καθοριστεί ακόμα για την ελληνική αγορά.
Τα τέσσερα ροζέ κρασιά της Κάιλι Μινόγκ
Τα ροζέ κρασιά που υπογράφει με το καλλιγραφικό «Kylie» είναι από την Προβηγκία, ενώ στις οινικές της δραστηριότητες είναι και ένα λευκό Chardonnay από Αυστραλία.
Το πιο γαστρονομικό της κρασί που δοκιμάσαμε στην έκθεση είναι το Cotes De Provence, βραβευμένο σε διεθνή διαγωνισμό, με έντονη γεύση και μύτη, ένα ροζέ με 12,4% αλκοόλ που απολαμβάνουν οι επισκέπτες των μεγαλύτερων ξενοδοχείων του κόσμου, σαφώς ένα κρασί με υψηλή τιμολόγηση, για λίγους.
Το «χιτ» της σειράς των ροζέ κρασιών της Κάιλι είναι ένα Prosecco, ιδιαίτερα ευχάριστο, δροσερό, λίγο άτονο για τα γούστα μου, ωστόσο μιλάμε για το καλύτερο σε πωλήσεις επώνυμο Prosecco ροζέ στη Βρετανία, που ελέγχει το 16,2% της αγοράς. Ένα κρασί που στοχεύει στο γυναικείο κοινό, σε μπουκάλι ανάγλυφο γεμάτο καρδιές.
Μεγάλο ατού το κρασί χωρίς αλκοόλ
Ανάμεσα στα ροζέ κρασιά που παρουσιάζει, τη διαφορά κάνει ένα Sparkling Rose χωρίς αλκοόλ, με το 0% να φιγουράρει μέσα σε μια καρδιά. Γλυκόπιοτο γεμίζει το στόμα ράσμπερι και δίνει την αίσθηση μιας παιχνιδιάρας γρανίτας στον ουρανίσκο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος παραγωγής του κρασιού, που περιλαμβάνει τις καλύτερες ποικιλίες τσαγιού από την Κίνα.
Η διαδικασία είναι η εξής: τα δύο πρώτα φύλλα τσαγιού βράζονται και ενσωματώνονται στον μούστο, απ' όπου αφαιρείται το αλκοόλ. Ένα ευχάριστο ποτό που σερβίρεται παγωμένο και θυμίζει κοκτέιλ.
Το απλό ροζέ της Κάιλι, ένα Grenache σε οινολάσπες, σομόν σκούρο, τίμιο, ευχάριστο, φρουτώδες, με πώμα για να ανοίγει και να κλείνει εύκολα.