Δίκη Πισπιρίγκου: «Έχω δει γονείς να είναι σκληροί αλλά όχι να μην λυγίζουν», κατέθεσε νοσηλεύτρια - iefimerida.gr

Δίκη Πισπιρίγκου: «Έχω δει γονείς να είναι σκληροί αλλά όχι να μην λυγίζουν», κατέθεσε νοσηλεύτρια

Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Έχω δει γονείς να είναι σκληροί αλλά δεν έχω δει γονείς να μην λυγίζουν», κατέθεσε η νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Γεωργία Παπανίκου, στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Έχω δει τον θρήνο μάνας για το αγέννητο παιδί της. Σαν μάνα δεν το χωράει το μυαλό μου.  Είδα το Μάνο Δασκαλάκη καταβεβλημένο να κλαίει και την κατηγορούμενη εντελώς ψύχραιμη να τον παρηγορεί», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δίκη Πισπιρίγκου: Οι πρώτες ώρες της Τζωρτζίνας στη ΜΕΘ

Η μάρτυρας περιέγραψε τις πρώτες ώρες που η μικρή Τζωρτζίνα είχε διακομιστεί στη ΜΕΘ μετά από το επεισόδιο ανακοπής που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο.

«Ήμουν βάρδια όταν ήρθε η Τζωρτζίνα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια του κ. Χασαπόπουλου στον κ. Ηλιάδη.  ''Ανδρέα σου παραδίδω το παιδί αυτό,  είναι το τελευταίο παιδί αυτής της οικογένειας, έχουν χάσει άλλα δύο, θέλω να κάνεις ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν''. Τα λόγια αυτά έχουν χαραχτεί στο μυαλό μου, πολλές φορές τα ακούω στο κεφάλι μου. Όταν ήρθε η Τζωρτζίνα ήταν δύσκολη η κατάσταση μέχρι να σταθεροποιήσουμε το παιδί, φύγαμε αργότερα εκείνη την ημέρα» κατέθεσε η κ. Παπανίκου.

«Ήταν άνετη, ψύχραιμη δεν την είδα ποτέ αναστατωμένη»

Όταν ρωτήθηκε από την έδρα για τη συμπεριφορά της μητέρας απάντησε: «Ήταν μία μητέρα που ερχόταν σε όλα τα επισκεπτήρια. Ήταν τυπική. Δεν ήταν μία μητέρα που έψαχνες να την βρεις. Έχω συνηθίσει να θέλουν να μείνουν και ένα λεπτό παραπάνω. Αυτή δεν ήθελε. Είχε ιατρικές γνώσεις. Ήταν άνετη, ψύχραιμη δεν την είδα ποτέ αναστατωμένη. Συνήθως οι μητέρες είναι αναστατωμένες, έχουν έντονο φόβο για την εξέλιξη της ζωής του παιδιού τους» και πρόσθεσε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε αιτήματα φιλίας σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Τα σεμινάρια εγκληματολογίας

«Κάποια στιγμή το καλοκαίρι αφού η Τζωρτζίνα είχε πάρει εξιτήριο, είδα σε ανάρτηση ότι ξεκινά μαθήματα εγκληματολογίας στο Πάντειο. Επειδή ήθελε και εγώ να κάνω ένα μεταπτυχιακό επικοινώνησα μαζί της και μου είπε πως είναι σεμινάριο. Μου είπε πως παρακολουθούσε ένα σεμινάριο ειδικής αγωγής καθώς η Τζωρτζίνα είναι πλέον ΑΜΕΑ και στη δεδομένη στιγμή το Πάντειο είχε προσφορά και μπορούσες να επιλέξεις και ένα ακόμα σεμινάριο και εκείνη επέλεξε εγκληματολογία. Σκεφτόμουν γιατί μία μητέρα που έχει ένα παιδί σε αυτή την κατάσταση να αναρτήσει τα σεμινάρια εγκληματολογίας και όχι τα σεμινάρια ειδικής αγωγής», τόνισε η μάρτυρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η νοσηλεύτρια Αγγελική Καρβουνίδου. Περιέγραψε τη Ρούλα Πισπιρίγκου ως ένα άτομο που δεν έβγαζε συναίσθημα, αν και η ίδια δεν είχε παρατηρήσει κάτι περίεργο. «Ήταν στο παιδί της ως υποστηρικτής. Εγώ τα περιποιούμαι τα παιδιά τα χτενίζω το πρωί και όταν μπαίνουν οι μανάδες, ευχαριστούνται, τους αρέσει, δεν το έβλεπα αυτό» τόνισε η νοσηλεύτρια.

  • Πρόεδρος: Το επισκεπτήριο πόση ώρα είναι στη ΜΕΘ;
  • Μάρτυρας: Μία ώρα το πρωί και μία απόγευμα. Ο επισκέπτης μπορεί να κάτσει όλη την ώρα όμως λόγω covid-19 το είχαμε περιορίσει.
  • Πρόεδρος: Υπήρχε κάποια άλλη ρύθμιση για κάποιο γονέα; Μπορούσε να βγάλει παιδί;
  • Μάρτυρας: Δίνουμε στους γονείς τη δυνατότητα να είναι πιο κοντά. Έχει προθάλαμο και τους επιτρέπουμε να κάτσουν εκεί με παιδί τους και υπάρχει και ένα μόνιτορ.
  • Πρόεδρος: Αυτό συνέβαινε με Τζωρτζίνα και γονείς της;
  • Μάρτυρας: Ναι.
  • Πρόεδρος: Πέρα από την ώρα που έμπαιναν στη ΜΕΘ;
  • Μάρτυρας: Ναι.
  • Πρόεδρος: Έχετε πει ότι η μητέρα καθόταν 5 με δέκα λεπτά και όχι όλη τη διάρκεια, αυτό συνέβαινε διότι ήταν οι συνθήκες του covid-19;
  • Μάρτυρας: Κάποιες λόγω covid-19. Κάποιες φορές άλλες φορές συνέβαινε διότι είχε έρθει ο σύζυγος της να την πάρει δεν είχε το μεταφορικό.
  • Πρόεδρος: Διαπιστώσατε δυσφορία γονέων απέναντι στους ιατρούς;
  • Μάρτυρας: Όχι.
  • Πρόεδρος: Διαπιστώσατε ευχαρίστηση;
  • Μάρτυρας: Ήταν ευχαριστημένοι με όλους τους γιατρούς. Έβλεπα πως μιλάγαμε. Είχα οικειότητα τους μίλαγαν ακόμα και στον ενικό.
  • Συν. υπεράσπισης (Α. Μπάκα-συνεργάτης Αλ. Κούγια): Στην κατάθεσή σας λέτε ότι ήταν ψυχρή και απρόσιτη. Μπορείτε να περιγράψετε ένα τέτοιο σκηνικό;
  • Μάρτυρας: Δεν έβγαζε ένα συναίσθημα. Ήταν στο παιδί της σαν παρατηρητής. Να σας πω τη δική μου εμπειρία. Έκανα μπάνιο στο παιδί, τη χτένιζα και της έκανα κότσιδα. Συνήθως οι μανάδες χαίρονται όταν βλέπουν τα παιδιά της, γελάνε... σε αυτήν δεν το έβλεπα αυτό.
  • Συν. υπεράσπισης: Ο κ. Ηλιαδης είπε ότι ήταν τυπικότατη και καθόταν για ώρες στην εντατική. Έχουμε και σχετικές φωτογραφίες.
  • Μάρτυρας: Πολλές φορές ήταν και ο κ. Ηλιάδης μαζί με τους γονείς για να τους ενθαρρύνει.
  • Συν. υπεράσπισης: Σας είχε μεταφέρει ο κ. Ηλιάδης ότι δεν ήταν κοντά στο παιδί;
  • Μάρτυρα: Τυπική ήταν. Ήταν όμως απρόσιτη προς εμάς, άλλοι γονείς ρωτάνε, έχουν απορίες, φόβους για το παιδί. Δεν έβγαζε το συναίσθημα μιας μαμάς που το παιδί της είναι βαριά άρρωστη και δεν ξέρει τι θα συμβεί μετά.
  • Συν. υπεράσπισης: Αυτό σας το μετέφερε κάποιος;
  • Μάρτυρας: Είναι η δική μου άποψη.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 2 Μαΐου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ