Αθώος και άσχετος με τις έκνομες δράσεις της Χρύσης Αυγής δήλωσε απολογούμενος στο δικαστήριο ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που είχε ανεξαρτητοποιηθεί μεσούσης της ανάκρισης για την εγκληματική οργάνωση μελών και στελεχών της ΧΑ.
Ο έμπορος ζωοτροφών από τη Λάρισα δήλωσε πλήρη άγνοια για έκνομες ενέργειες στελεχών του κόμματός του, ενώ υποστήριξε ότι ο ίδιος πρώτα εκλέχτηκε βουλευτής στις εκλογές του 2012 και στη συνέχεια γνώρισε τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο και του ζητήθηκε να γίνει υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, και όχι μέλος.
Ο πρώην βουλευτής σημείωσε απολογούμενος ότι «υπάρχουν άτομα περιθωριακά στη ζωή που προσπαθούν να βρουν πολιτικούς χώρους για να ικανοποιήσουν το εγώ τους», προσθέτοντας ότι το κόμμα δεν είχε μηχανισμούς για να απομακρύνει αυτούς τους ανθρώπους. Χαρακτήρισε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ ως το κομβικό σημείο που τον οδήγησε στην ανεξαρτητοποίηση του. «Υπήρχε μία εικόνα ότι ήταν προβοκάτσια, ότι κάποιος παρείσφρησε στο κίνημα μέσα για να γίνει αυτό το συμβάν» είπε προσθέτοντας ότι στα «πηγαδάκια» όλοι ήταν σκεπτικοί.
Δίκη Χρυσής Αυγής: Η αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα
Αναφερόμενος στις πολιτικές του θέσεις, ο Χρ. Αλεξόπουλος δήλωσε πως τον ίδιο τον ενδιαφέρει η Ελλάδα και τα παιδιά της προκαλώντας την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, που από το πρωί βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα.
- Κατηγορούμενος: Με ενδιαφέρει η Ελλάδα και τα παιδιά της χώρας. Με ενδιαφέρει να σώσω τα Ελληνόπουλα, ό,τι μπορώ από αυτά.
- Μάγδα Φύσσα: Το δικό μου γιατί το σκοτώσατε;
Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, η ανεξαρτητοποίησή του ήρθε, όταν από άρχισαν να δημοσιοποιούνται κάποια πράγματα. «Εβλεπα ότι κάποιοι λειτουργούσαν πιο ακτιβιστικά, πιο ακραία. Ημουν αντίθετος με τις παραλλαγές παντελόνια και τα κολλητά μπλουζακια. Ηταν στυλ μιλιταριστικό που δεν είχε σχέση με εμένα. Η εικόνα μας δεν έδειχνε ένα καλό πρόσωπο στην κοινωνία και απομακρυνόταν ο κόσμος που ήθελε να μας στηρίξει» ανέφερε και εξήγησε ότι δεν διαμαρτυρήθηκε σχετικά, ωστόσο έφερε, όπως είπε, ενστάσεις σε μια κοινοβουλευτική ομάδα για τον τρόπο ντυσίματος και την εμφάνιση με τα κολλητά μπλουζάκια και τα εμφανή τατουάζ.
Τόνισε δε πως υπήρχε «πολιτική ανωριμότητα από μικρές ομάδες που είχαν δημιουργηθεί και ντυνόταν ομοιόμορφα» δείχνοντας τις περιοχές της Νίκαιας και του Πειραιά, αφού «η υπόλοιπη Ελλάδα δεν είχε τέτοια θέματα». Παράλληλα, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος δέχθηκε απειλές μετά την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή.
Για το καταστατικό της Χρυσής Αυγής
Οσον αφορά το καταστατικό της Χρυσής Αυγής ο κατηγορούμενος τόνισε:
«Το καταστατικό δεν το διάβασα. Του έριξα μια ματιά όταν κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο. Και στο ΛΑΟΣ το ίδιο έκανα. Πιστεύω ότι συντάσσονται από κάποιους με νομικές γνώσεις και πάνε με αυτά που απαιτούνται από τον Άρειο Πάγο για να εγκριθεί. Τι παραπάνω θα είχε να εισφέρω;» αναρωτήθηκε. Όσο για το καταστατικό που έχει κατατεθεί από το δημοσιογράφο Δημ. Ψαρρά ως το πραγματικό είπε: «Κάποιος το έφτιαξε, δεν ξέρω ποιος και δεν ξέρω γιατί. Δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου».
Για τα τάγματα εφόδου: «Πρώτη φορά στην τηλεόραση άκουσα τον όρο. Δεν το είχα ακούσει στους χώρους της Χρυσής Αυγής» υποστήριξε.