Παγκόσμια διάκριση για ένα ελληνικό λάδι, το Φθιωτικό ελαιόλαδο «Λάμος».
Μια σημαντική διεθνής αναγνώριση από την επιστημονική κοινότητα πέτυχε για την ποιότητα του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδού της η ελληνική εταιρεία «Λάμος».
Πιο συγκεκριμένα, το διεθνές επιστημονικό περιοδικό Analytical Letters δημοσίευσε τη μελέτη για την επιλογή προμήθειας πρώτων υλών που εφαρμόζει η εταιρεία και την καθιστά ως μία από τις πιο καινοτόμες μονάδες τυποποίησης ελαιόλαδου.
Η μονάδα τυποποίησης ελαιόλαδου στις Ράχες Φθιώτιδας
Η παραδοσιακή μονάδα τυποποίησης και εμπορίας ελαιόλαδου «Λάμος», με επικεφαλής τον Γιώργο Φλώρο και τον Χάρη Ευαγγελάρα, εδρεύει στις Ράχες Φθιώτιδας, μια περιοχή, στην καρδιά της Ρούμελης, με σημαντική παράδοση στην παραγωγή ελαιόλαδου, ενώ συνεργάζεται με επιλεγμένα καταστήματα εστίασης σε όλη τη χώρα.
«Είναι σημαντικό που μια περιφερειακή επιχείρηση εντάσσει την έρευνα στην παραγωγική της διαδικασία καταδεικνύοντας το γεγονός πως συνέργειες με την επιστημονική κοινότητα μπορούν να οδηγήσουν, ακόμα και μικρού μεγέθους εταιρείες, στην περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Φλώρος.
Η μελέτη εκπονήθηκε από το Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς-Ραπτοπούλου με έδρα τη Λαμία, το οποίο συνεργάστηκε στενά με καθηγητές πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού.