Τρία επίσημα δείπνα μέσα στην πανδημία με τρεις διαφορετικούς σεφ έχει διοργανώσει το Προεδρικό Μέγαρο.
Χθες, στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, για πρώτη φορά καθώς το επέτρεπε ο καιρός, δόθηκε δείπνο στους εκπροσώπους της ηγεσίας της ΕΕ που βρέθηκαν στην Αθήνα για να τιμήσουν την επέτειο των 40 χρόνων από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτη, Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ελάχιστα ακόμη πρόσωπα. Ο αριθμός των καλεσμένων ήταν μικρός λόγω των περιορισμών της πανδημίας.
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει αποφασίσει τα γεύματα αυτά στους ξένους ηγέτες να αποτελέσουν και μια διαφήμιση της σύγχρονης κουζίνας της χώρας μας και για αυτό τα αναλαμβάνουν κάθε φορά διαφορετικοί και καταξιωμένοι σεφ. Το δείπνο προς τιμή του Αιγύπτιου Προέδρου ετοίμασε ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, το δείπνο για τους ξένους ηγέτες την παραμονή της 25ης Μαρτίου ο Λευτέρης Λαζάρου (με το Μπάκιγχαμ λίγο αργότερα να ζητά τις συνταγές του) και χθες, στους καλεσμένους από την ΕΕ μαγείρεψε ο Γιάννης Μπαξεβάνης.
Τι περιελάμβανε το μενού
Σύμφωνα με τον Βηματοδότη το μενού στο προεδρικό περιελάμβανε:
Ορεκτικά: Ντολμαδάκια με άγριο ρύζι Σπερχειού και ξύγαλο Κρήτης, σαρδέλες με χόρτα σε ψωμί χαρουπιού, γαρίδες μικρές με λευκό ταραμά και φύκια Γραμβούσας σε πίτα. Εν συνεχεία μαγείρεψε χταπόδι με πράσινη σαλάτα αρωματικών και πικάντικη φάβα Σαντορίνης με αυγοτάραχο Μεσολογγίου. Ακολούθησε sorbet από παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι με ελαιόλαδο και παξιμάδι Σπάρτης.
Κύριο πιάτο: Άγριο κατσίκι από την Κρήτη σιγομαγειρεμένο στα ξύλα με πράσινα φασολάκια και πουρέ καρότου- μήλου.
Παραλλαγές από μπακλαβά με μέλι από ρείκι Καρύστου. Και τέλος καφές.
Φωτογραφίες: Eurokinissi, Intime