Διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δ. Καιρίδης ρεπορτάζ ξένου δικτύου σύμφωνα με το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συμφωνία με ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα για μετεγκατάσταση μεταναστών προκειμένου να αποθαρρύνουν τις ροές στα αμερικανομεξικανικά σύνορα.
«Κοιτάξτε, είναι μια πολύ περίεργη διαρροή. Είναι απολύτως αναληθές το ρεπορτάζ του CBS, δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τους Αμερικάνους, ούτε καν αίτημα θα σας έλεγα για κάτι τέτοιο», τόνισε ο κ. Καιρίδης μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και προσέθεσε «εδώ υπάρχει μια πολύ μεγάλη πίεση την οποία δέχεται η προεδρία Μπάιντεν ενόψει των προεδρικών εκλογών. Αν στην Ευρώπη έχουμε πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση, είχαμε 300.000 παράνομες αφίξεις στην Ευρώπη το 2023, στην Αμερική είχαμε 3.000.000. Δεκαπλάσιο αριθμό σε σχέση με την Ευρώπη και ξέρετε πόσο έχει επηρεάσει την Ευρώπη και ξέρετε τι γίνεται στη Γερμανία με το AFD και στη Γαλλία με την Λεπέν ενόψει Ευρωεκλογών. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ο Μπάιντεν έχει να διαχειριστεί μία πολύ μεγάλη κρίση στα νότια σύνορά του με το μεταναστευτικό».
Το ρεπορτάζ του CBS για τους μετανάστες -«Ύποπτος ο χρονισμός», λέει ο Καιρίδης
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ακόμα ότι αυτό που υπάρχει είναι «μια ευρύτερη συζήτηση στην Ευρώπη, για να ενισχύσουμε τη νόμιμη μετανάστευση ως αποτροπή της παράνομης και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες της αγοράς εργασίας με νόμιμη εργασιακή κινητικότητα».
Τέλος, ανέφερε ότι ο χρονισμός είναι πολύ «ύποπτος γιατί δέκα μέρες πριν τις ευρωεκλογές, καταλαβαίνετε ότι δεν είμαστε σε νεκρό πολιτικό χρόνο και η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα, είναι κάτι που δεν έχουμε συζητήσει, αλλά έχουν υπάρξει προσπάθειες να δημιουργηθεί κλίμα για το μεταναστευτικό».
Το ρεπορτάζ ανέφερε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να παραπέμψει ορισμένους μετανάστες στη Λατινική Αμερική για επανεγκατάσταση στην Ελλάδα και την Ιταλία, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αποθαρρύνει τους ανθρώπους στην περιοχή από το να ταξιδεύουν προς τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ