Ο YouTuber Hayate, γνωστός και ως «αρχηγός», κρίθηκε αθώος από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την κακοποίηση ΑμεΑ, καθώς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για καταδίκη.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, με υποστηρικτές του να εκφράζουν ικανοποίηση, ενώ άλλοι παραμένουν επιφυλακτικοί.
O Hayate κατηγορούνταν για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή και σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμων ατόμων.
Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος υπεράσπισης του YouTuber Μιχάλη (Hayate), εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αθώωση του πελάτη του, επισημαίνοντας ότι η κατηγορία για εμπορία ανθρώπων καταρρίφθηκε μετά από διεξοδική διαδικασία. Ανέφερε επίσης ότι η προσωρινή κράτησή του για έναν χρόνο ήταν άδικη και ότι η απόφαση του δικαστηρίου αποδεικνύει την αξία της αμερόληπτης δικαιοσύνης.
Βίντεο του «Αρχηγού» με τον TikToker Τζανέτο μετά την αποφυλάκιση