Βανδαλισμούς με γκράφιτι και μπογιές άφησαν στο χώρο του ΑΠΘ οι καταληψίες.
Οι εξωτερικοί χώροι των Πανεπιστημίων, πλησίον της Πρυτανείας γέμισαν με γκράφιτι και συνθήματα κατά της αστυνομίας, του Πρύτανη του Α.Π.Θ και της κυβέρνησης, όπως διαπιστώθηκε μετά την επιχείρηση εκκένωσης του ΑΠΘ.
Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του GRTimes, οι τοίχοι των κτιρίων, οι σκάλες, ακόμα και τα πατώματα, έχουν γεμίσει με συνθήματα μίσους, ενώ έκπληξη προκαλεί η «σκληρότητα» πολλών συνθημάτων, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτό που αναφέρεται στον εκλιπόντα Παύλο Μπακογιάννη, ο οποίος «έφυγε» από το όπλο του τρομοκράτη απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.
Μυλόπουλος για το ΑΠΘ: «Κάποιοι ήθελαν αίμα»
Πυρά εναντίον των αστυνομικών αρχών για την απόφασή τους να προχωρήσουν σε εκκένωση της πολυήμερης κατάληψης του ΑΠΘ, παρά το γεγονός ότι οι φοιτητές είχαν εξαγγείλει ότι θα τη λύσουν οι ίδιοι, εξαπέλυσε ο Γιάννης Μυλόπουλος.
«Σήμερα είναι μία μαύρη μέρα για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Μια κατάληψη που μετά από 17 ημέρες, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς από το επίσημο κράτος ή τη διοίκηση του πανεπιστημίου να προσπαθήσει με ειρηνικά μέσα να την λύσει και ενώ οι φοιτητές χθες βράδυ αποφάσισαν την ειρηνική διάλυση της κατάληψης σήμερα, πραγματικά στο παρά πέντε, έγινε η κίνηση αυτή της αστυνομίας που είναι μία ντροπή για το πανεπιστήμιο», ανέφερε ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημιακού ιδρύματος για να προσθέσει:
«Όταν οι φοιτητές ανακοινώνουν στις 00:00 ότι θα σταματήσουν την κατάληψη και στις 06:00 μπαίνει η αστυνομία, νομίζω δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα για να καταλάβουμε ότι κάποιοι ήθελαν αίμα, προκαλούν επίτηδες συνθήκες έντασης και προκαλούν ακραία πόλωση στα πράγματα του πανεπιστημίου και της κοινωνίας».
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μυλόπουλος: «Αυτοί πρέπει να καταδικαστούν από την κοινωνία γιατί είμαστε μια κοινωνία που θέλει διάλογο, ειρηνικά μέσα και δημοκρατική διακυβέρνηση και όχι με ξύλο, βία και ΜΑΤ».
Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «αυτά τα πράγματα μας γυρίζουν εκατοντάδες χρόνια πίσω και είναι απαράδεκτα για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πρέπει οι αρμόδιοι να πάρουν κάποιες ευθύνες».
Πηγή: GRTimes