Το «αντίο» του καλλιτεχνικού κόσμου και του Twitter στον σπουδαίο σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη - iefimerida.gr

Το «αντίο» του καλλιτεχνικού κόσμου και του Twitter στον σπουδαίο σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης, Μανούσος Μανουσάκης
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης, Μανούσος Μανουσάκης / Φωτογραφία NDP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Μανούσου Μανουσάκη. Ηθοποιοί και απλός κόσμος τον αποχαιρετούν.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού και άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης (20/11).

Ο Μανούσος Μανουσάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Υγεία, είχε δημιουργήσει μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες όπως το «Άγγιγμα Ψυχής» και οι «Ψίθυροι Καρδιάς».

Ο Μανούσος Μανουσάκης άφησε πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό, καθώς υπήρξε ένας εκ των σημαντικότερων δημιουργών της ελληνικής τηλεόρασης και του κινηματογράφου τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον Μανούσο Μανουσάκη

Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί του, τον αποχαιρέτησαν στα social media με συγκινητικές αναρτήσεις, ενώ «παγωμάρα» επικράτησε την ώρα που βρισκόταν η πρεμιέρα του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» στο Mega, μόλις ο Λάκης Λαζόπολυος πληροφορήθηκε τα δυσάρεστα νέα.

Ο Λάκης Λαζόπουλος, συγκινημένος με τον θάνατο του Μανούσου Μανουσάκη, ζήτησε ένα χειροκρότημα από το κοινό του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», μόλις πληροφορήθηκε τoν θάνατο του σκηνοθέτη, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η πρεμιέρα στο MEGA.

«Πέθανε ο Μανούσος Μανουδάκης. Αυτό είναι αλήθεια» είπε συγκινημένος ζητώντας από το κοινό ένα χειροκρότημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ηθοποιός Γιάννης Τσιμιτσέλης, σε μια ανάρτηση που συγκινεί, έγραψε: «Σε ευχαριστώ για όλα… σου χρωστάω πολλά! Σκηνοθέτησε με τα ωραία σου τα κοντινά τους αγγέλους εκεί πάνω και χτίσε τις καριέρες τους, όπως έκανες σε αρκετούς από εμάς εδώ κάτω».

Από τη πλευρά του ο Γιάννης Αϊβάζης έγραψε φανερά συγκινημένος: «Αχ βρε Μανούσο μου… Σου χρωστάω πολλά! Σε ευχαριστούμε για το ταλέντο σου, τη γενναιοδωρία σου, την υπέροχη ψυχή σου! Καλό Παράδεισο, Φάρε μας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ηθοποιός Σόλων Τσούνης έγραψε στα social media: «Σπουδαίος… Νιώθω τόσο τυχερός που σε γνώρισα και συνεργαστήκαμε… Καλό ταξίδι».

«Καλό ταξίδι! Σε ευχαριστούμε», έγραψε σε μια λιτή ανάρτηση ο Αντρέας Γεωργίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Melia Kreiling μπορεί να μην συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη, αλλά έγραψε στα social media το εξής: «Πολύ στεναχωρήθηκα! Δεν είχα δουλέψει μαζί του, όμως τις φορές που τον συνάντησα ήταν υπέροχα γλυκός και ευγενικός άνθρωπος».

Η Μαρίνα Λαμπροπούλου αρκέστηκε να πει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Μανούσο Μανουσάκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με ένα συγκινητικό video από την τηλεοπτική συνάντηση που είχαν πριν από λίγα χρόνια στο Open, ο Νίκος Κοκλώνης αποχαιρέτισε τον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη ζεστασιά και τα λόγια σου πίσω από τις κάμερες, που με ενέπνευσαν και με συγκίνησαν. Η παρουσία σου θα μου λείψει πολύ. Καλό ταξίδι. Σπουδαίο το έργο που μας αφήνεις, χαρισματικός δημιουργός και σπουδαίος άνθρωπος», έγραψε στο Insta-Story ο Νίκος Κοκλώνης.

Το Twitter αποχαιρετά τον Μανούσο Μανουσάκη

Με την είδηση του θανάτου του σπουδαίου σκηνοθέτη, οι χρήστες του Χ (πρώην Twitter), αποχαιρέτησαν τον Μανούσο Μανουσάκη με τον δικό τους τρόπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος ήταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης

Ο Μανούσος Μανουσάκης γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου (London Film School) στην Αγγλία. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ξεκίνησε να εργάζεται αρχικά στον κινηματογράφο.

Μία από τις πρώτες του δουλειές ήταν η ταινία "Βαρθολομαίος" το 1973, στην οποία είχε τριπλό ρόλο, καθώς έγραψε το σενάριο και έκανε την σκηνοθεσία και την παραγωγή. Η ταινία απέσπασε ειδική μνεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαν Ρέμο του 1973, αλλά στην Ελλάδα απαγορεύτηκε από τη χούντα.

Ακολούθησαν κι άλλες κινηματογραφικές παραγωγές όπως το "'Αρχοντες" το 1978 και "Η σκιάχτρα" το 1985 , ενώ στα μέσα τις δεκαετίας του 1980 έκανε τα πρώτα του βήματα ως σκηνοθέτης τηλεοπτικών σειρών. Πιο συγκεκριμένα ανέλαβε την σκηνοθεσία των σειρών "Καλλικαντζαροδουλειές" (1985-1986), "Μικρογραφίες" (1986-1987) και "Τα καλύτερά τους χρόνια" (1989).

Το όνομά του έχει συνδυαστεί με τη σκηνοθεσία και παραγωγή ελληνικών τηλεοπτικών σειρών στην ιδιωτική τηλεόραση από τις αρχές του 1990 μέχρι σήμερα. Οι δραματικές σειρές οι οποίες σκηνοθέτησε βασίζονται σεναριακά σε απαγορευμένους έρωτες, ενώ κάποιες από αυτές ("Ψίθυροι καρδιάς", "'Αγγιγμα ψυχής", "Μη μου λες αντίο", "Η αγάπη ήρθε από μακριά") θεωρούνται από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον κινηματογράφο είχε υπογράψει σκηνοθετικά τις ταινίες "Παραλάβατε διορισμόν" το 1996, "Κόκκινος δράκος" το 1998 και "Ουζερί Τσιτσάνης" το 2015.

Τι είχε πει για τον θάνατό του ο Μανούσος Μανουσάκης στην τελευταία του συνέντευξη

Πριν από ένα μήνα, ο γνωστός σκηνοθέτης είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα είπαμε;» στην ΕΡΤ1, η οποία δυστυχώς ήταν και η τελευταία του.

Μεταξύ άλλων είχε μιλήσει για την ηλικία που «δεν» έχουν όσοι ερωτεύονται το επάγγελμα τους, για την σκηνοθεσία αλλά και για τον ιδανικό τρόπο που θα ήθελε να φύγει από αυτήν την ζωή.

«Αν δεν ήμουν εδώ, θα ήμουν σπίτι μου και θα διάβαζα σενάρια. Ακόμα και σήμερα που είναι Κυριακή. Έχω ευκαιρία το Σαββατοκύριακο να κάνω δουλειές που δεν έχω χρόνο να κάνω στο γραφείο», ανέφερε αρχικά ο γνωστός σκηνοθέτης δείχνοντας το πάθος που είχε για τη δουλειά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν σταματάτε ποτέ;», τον ρώτησε η Ζωή Κρονάκη με τον ίδιο να απαντά: «ελπίζω όχι».

«Το έχω διαβάσει που το έχετε πει. Για εσάς το ιδανικό “αντίο” θα ήταν πάνω στην σκηνή ε;», τον ρώτησε ο Τάσος Ιορδανίδης.

«Δεν είναι λογικό για τον κάθε ένα μας να είναι πάνω στη δράση όταν αποχαιρετά αυτόν τον κόσμο από το να είναι σε απόσυρση με τα σάλια και τις μύξες του; Κανένας δεν έχει ηλικία. Ούτε ο καλλιτέχνης ούτε ο σουβλατζής μην το διαχωρίζουμε. Και ο σουβλατζής θα πεθάνει πάνω στην τσίκνα αν είναι ερωτευμένος με αυτό, δεν διαφοροποιείται με εμάς που είμαστε καλλιτέχνες», είχε πει ο Μανούσος Μανουσάκης στην τελευταία του συνέντευξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ