Σφοδρές «αναταράξεις» στο ελληνικό διαδίκτυο προκάλεσε ένα πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας που τάχθηκε κατά των αμβλώσεων.
Το πρωτοσέλιδο της Sportime αφιερώθηκε στην «Ημέρα Αγέννητου Παιδιού», η οποία με πρωτοβουλία της κίνησης κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω» και με την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφασίστηκε να τιμάται κάθε πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.
Η εφημερίδα -δίχως να επικαλείται συγκεκριμένη πηγή- υποστηρίζει ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα πραγματοποιούνται πάνω από 350.000 αμβλώσεις [στοιχείο που δείχνει υπερβολικό, έως εξωφρενικό] και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «χωρίς αμβλώσεις, σε 4 μόνο χρόνια ο πληθυσμός της χώρας μας θα ήταν κατά 1 εκατομμύριο μεγαλύτερος.»
Το πρωτοσέλιδο της Sportime για τις αμβλώσεις που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων:
«Πόλεμος» σε Twitter και Facebook για τις αμβλώσεις
Το δημοσίευμα για τις αμβλώσεις προκάλεσε ένα μπαράζ αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και, κυρίως, το Twitter. Αρκετοί υπερασπίστηκαν τα όσα ισχυρίζεται το δημοσίευμα της Sportime:
Εξίσου πολλοί -πιθανώς ακόμη περισσότεροι- αντέδρασαν έντονα στο πρωτοσέλιδο για τις αμβλώσεις, υποστηρίζοντας ότι προλειαίνει το έδαφος για αναχρονιστικές νομοθετικές ρυθμίσεις:
Υπέρ της Sportime ο Αδωνις Γεωργιάδης
Την πρωτοβουλία της εφημερίδας Sportime να αναφερθεί στις αμβλώσεις εξήρε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη την εφημερίδα για την ενέργειά της και υποστήριξε ότι «στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται το δικαίωμα, της γυναίκας στην άμβλωση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι το να έχουμε διπλάσιες εκτρώσεις από γεννήσεις γεννά ζητήματα επιβίωσης του Έθνους μας». Να σημειωθεί ότι ο υπουργός ανάρτησε και ένα πρόσφατο ρεπορτάζ για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
Η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη:
Η αντίδραση της Ελενας Ακρίτα για τις αμβλώσεις
Λίγα λεπτά αργότερα, στο ζήτημα των αμβλώσεων παρενέβη η Ελενα Ακρίτα, αρθρογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα».
Η κυρία Ακρίτα έγραψε το εξής:
«Ορισμένοι (όχι όλοι) από αυτούς που οδύρονται για τις αμβλώσεις,..
αν γεννηθούν τα παιδιά και γίνουν π.χ. ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ευχαρίστως θα τα έπνιγαν στο Αιγαίο. Κι αφού μερικοί είναι τόσο ευαίσθητοι, γιατί υπάρχουν εγκαταλελειμμένα παιδάκια σε ιδρύματα και μαιευτήρια;»
Η απάντηση της Sportime
H εφημερίδα που φιλοξένησε το επίμαχο δημοσίευμα για τις αμβλώσεις επανήλθε με μια νέα -«πυροσβεστική»- ανάρτηση. «Ευχή μας, πρόθεσή μας – όπως άλλωστε θα πρέπει να είναι για κάθε μέσο– ο κάθε προβληματισμός, η κουβέντα που προκλήθηκε, να διατηρηθεί και αύριο και κάθε μέρα. Μακριά από δόγματα, κορώνες, αφορισμούς και μηδενισμούς» έγραψε ο Γεράσιμος Μανωλίδης, της Sportime.
Η ανάρτηση της Sportime μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τις αμβλώσεις: