Την ακύρωση της κοινής υπουργικής απόφασης για τη δημιουργία του Μεγάλου Περιπάτου του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Σύμφωνα με σκεπτικό του Δ' Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου η επίμαχη απόφαση για το έργο που άλλαξε δραστικά τον κυκλοφοριακό χάρτη του κέντρου της Αθήνας, παρότι ελήφθη στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, εντούτοις δεν συνιστά πράγματι λήψη μέτρων περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων και μέσων μεταφοράς με σκοπό τον περιορισμό της πανδημίας, αλλά αμιγώς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Μεταξύ άλλων στην υπ.αριθμ.1992/2020 απόφασή του το Δ' Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στην περιοχή της Πλάκας, αλλά σε κεντρικές λεωφόρους και οδούς στο κέντρο της Αθήνας «δεν συνιστούν πράγματι μέτρα περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων και μέσων μεταφοράς επί σκοπώ άμεσης και επιτακτικής ανάγκης αποφυγής του συγχρωτισμού, αλλά αποτελούν αμιγώς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κατά την έννοια του ΚΟΚ, θεσπίζονται δε επ' ευκαιρία της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης στη χώρα».
Μπακογιάννης: Η απόφαση του ΣτΕ αφορά σε διαδικαστικές συστάσεις
Ο Δήμος Αθηναίων αναφορικά με την αποφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «Ο Μεγάλος Περίπατος συνεχίζεται με βάση τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας. Η απόφαση του ΣτΕ αφορά σε διαδικαστικές συστάσεις για την πιλοτική εφαρμογή του έργου. Ο Δήμος Αθηναίων με τον υφιστάμενο προγραμματισμό του προχωρά στην κατάθεση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου και τη δημόσια διαβούλευση για την οριστική μορφή του Μεγάλου Περιπάτου».
- Οι ειδήσεις live
- Σοβαρή πρόκληση: Η Τουρκία κράτησε στον αέρα για 20 λεπτά το κυβερνητικό αεροσκάφος -Με Δένδια και διπλωμάτες
- Χαλάει πάλι ο καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και τα δυτικά
- Κωνσταντίνος Κουλουβάτος: Πέθανε ο τελευταίος γόνος των ιδρυτών των ξενοδοχείων «Αμαλία» -Η «κατάρα» της οικογένειας
- Φοβόταν μην απολυθεί και έριχνε υπνωτικό στον καπουτσίνο συναδέλφου για 9 μήνες -Μια απίστευτη ιστορία