Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικής δυνάμεις στο μέτωπο της φωτιάς στο Ξυλόκαστρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο είναι σταθερή μετά τις αναζωπυρώσεις, οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος τους έχουν αντιμετωπιστεί.
Οι άνεμοι στην περιοχή έχου πέσει, ωστόσο, δεν υπάρχει εφησυχασμός από την πλευρά της Πυροσβεστικής.
Βίντεο με τη συγκλονιστική μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά
Η ένταση της φωτιάς είναι τρομακτική, όπως φαίνεται καθαρά σε δύο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το iefimerida.gr.
Οι πυροσβέστες δίνουν μία σκληρή μάχη να περιορίσουν το μέτωπο, το οποίο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Στο Αττικό Νοσοκομείο τραυματίας υποπυραγός
Κατά την επιχείρηση της πυροσβεστικής τραυματίστηκε ένας υποπυραγός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο.
Ο υποπυραγός τραυματίστηκε στο μάτι από μεταλλικό σύνδεσμο τον οποίο χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες για να ενώνουν τα λάστιχα. Στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από σημείο όπου η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη, τραυματίστηκε στο μάτι και -σύμφωνα με πληροφορίες- για χιλιοστά δεν έχασε το μάτι του.
Δήμαρχος Ξυλόκαστρου: Η κατάσταση παραμένει τραγική
«Η κατάσταση, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Ροζενά, παραμένει τραγική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος.
Όπως προσθέτει, «υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες, ενώ ήδη έχει καεί μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου της περιοχής». Μάλιστα, όπως περιγράφει ο Βλάσης Τσιώτος, «έχουν δοθεί μάχες με τις φλόγες κυριολεκτικά μέσα στα χωριά, όπου συνυπήρχαν, φωτιά, πυροσβέστες και κάτοικοι. Η αποψινή βραδιά είναι κρίσιμη, ώστε να μην περάσει η φωτιά στο τελευταίο κομμάτι που δεν έχει φθάσει, δηλαδή στις περιοχές Καρυά και Τρίκαλα».
Όσον αφορά τις μέχρι τώρα ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, ο Βλάσης Τσιώτος λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «υπάρχει ολοσχερής καταστροφή σε καλλιέργειες», ενώ όπως συμπλήρωσε, «είναι λίγα σχετικά τα σπίτια που έχουν καεί».
Να τονιστεί πως μετά τις σημερινές αναζωπυρώσεις έχουν εκκενωθεί έξι περιοχές στην Κορινθία, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντο και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από αέρος επιχειρούν 24 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο είναι για τον συντονισμό.