Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη δράση της ομάδας αλλοδαπών που διακινούσε μετανάστες, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το iefimerida.gr.
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της υπόθεσης, από τις αρχές του Απριλίου οι αστυνομικοί έλαβαν πληροφορίες σχετικά με ομάδα αλλοδαπών, Αιγυπτιακής κυρίως καταγωγής, η οποία δραστηριοποιείται στη διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από την Ελλάδα. Δείτε εδώ τα σχετικά βίντεο-ντοκουμένα του iefimerida.gr.
Αρχικά, οι αλλοδαποί που ήθελαν να φύγουν από την Ελλάδα επικοινωνούσαν μέσω διαμεσολαβητών με τον αρχηγό της οργάνωσης σε ένα κατάστημα στην Αχαρνών. Όταν τελικά κατάφερναν να έρθουν σε επαφή μαζί του, έστελναν τις φωτιγραφίες τους, τύπου διαβατηρίου, προκειμένου η οργάνωση να πλαστογραφήσει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.
Στη συνέχεια, όταν ο εκάστοτε αλλοδαπός έδινε τα χρήματα ξεκινούσε η διαδικασία της παράνομης εξόδου από τη χώρα. «Το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο παραδίδεται συνήθως στον αλλοδαπό είτε το προηγούμενο βράδυ είτε λίγες ώρες πριν την επικείμενη πτήση στην είσοδο μίας πολυκατοικίας. Εκτός από από τα πλαστά έγγραφα, σύμφωνα με τις περιγραφές των αστυνομικών, «τα μέλη της ομάδας φρονίζουν ποικιλοτρόπως για την επιτυχή παράνομη έξοδο του αλλοδαπού. Μία από τις ενέργειες τους είναι να κατευθύνουν τους είναι να κατευθύνουν τους αλλοδαπούς σε καταστήματα, ώστε να προμηθεύονται ενδυμασία που να παραπέμπει όσο το δυνατόν περισσότερο στο προφίλ ενός Ευρωπαίου επιβάτη, καθώς επίσης και να επισκέπτονται διάφορα κομμωτήρια για τον ίδιο λόγο.».
Η «ταρίφα» της οργάνωσης ξεκινούσε από 3000 ευρώ για τον κάθε αλλοδαπό και μπορούσε να φτάσει ακόμη και τις 5000 ευρώ ανάλογα το έγγραφο πλαστογράφησης αλλά και τον προορισμό του εκάστοτε αλλοδαπού που ήθελε να φύγει από την Ελλάδα για κάποια χώρα του εξωτερικού.
Δείτε φωτογραφίες:
Οι Δικηγόροι, Ιωάννης Γλύκας και Γεώργιος Νικολάου δήλωσαν στο iefimerida.gr ότι: «Αναμένουμε να υιοθετηθούν οι ισχυρισμοί μας από την ανακριτική και εισαγγελική αρχή οι οποίοι κατατείνουν στην έλλειψη σοβαρού και επαρκους αποδεικτικού υλικού! Οι απλές εκτιμήσεις των αρχών δεν μπορούν να αποτελούν αποδείξεις ! Η ανακριτική διαδικασία θα φωτίσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης η δε ακροαματική διαδικασία θα αναζητήσει αποδείξεις που σίγουρα δεν υπάρχουν».