Ξεκινά πιλοτικά η εκμάθηση αγγλικών στα νηπιαγωγεία -121 εκπαιδευτικοί σε επιμόρφωση μέσω τηλεδιάσκεψης - iefimerida.gr

Ξεκινά πιλοτικά η εκμάθηση αγγλικών στα νηπιαγωγεία -121 εκπαιδευτικοί σε επιμόρφωση μέσω τηλεδιάσκεψης

Αίθουσα νηπιαγωγείου
Αίθουσα νηπιαγωγείου / Φωτογραφία: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εναρκτήρια τηλεδιάσκεψη της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για την πιλοτική εφαρμογή της αγγλικής γλώσσας στο νηπιαγωγείο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη διαδικτυακά από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Την επιμόρφωση παρακολούθησαν 121 εκπαιδευτικοί ΠΕ60 των πρωινών τμημάτων των πιλοτικών νηπιαγωγείων καθώς και 19 εκπαιδευτικοί ΠΕ06 που έχουν διατεθεί στα πιλοτικά νηπιαγωγεία και 3 Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου. Η επιμόρφωση έγινε στα πλαίσια των αλλαγών που έφερε νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας, ανάμεσα στις οποίες και η ένταξη των αγγλικών στα νηπιαγωγεία της χώρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα στην τηλεδιάσκεψη για τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο συμμετείχε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, η Μαρία Νίκα, σύμβουλος Α΄ ΙΕΠ, υπεύθυνη της Δράσης, η Ευθυμία Πεντέρη, επίκουρη καθηγήτρια Προσχολικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η Θωμαΐς Αλεξίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο Ισαάκ Παπαδόπουλος, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Αγγλικά στο νηπιαγωγείο από το 2021

Η υφυπουργός τόνισε την ανάγκη ένταξης των δραστηριοτήτων των αγγλικών στον ενιαίο και διαθεματικό χαρακτήρα του νηπιαγωγείου καθώς και τη σημασία συστηματικής παρακολούθησης της πιλοτικής εφαρμογής για την αποτίμηση της νέας αυτής πρωτοβουλίας του υπουργείου με αποτύπωση καλών πρακτικών και την μελλοντική εφαρμογή της σε ευρύτερη βάση για το σχολικό έτος 2021-2022.

«Βασικός στόχος είναι να γνωρίσουν οι μικροί μαθητές τα Αγγλικά, εστιάζοντας στην ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξή τους και πως αυτό θα επιτευχθεί με τη δημιουργία φιλικής ατμόσφαιρας και ασφαλούς περιβάλλοντος για αυτούς, τη συμμετοχή τους σε ευχάριστες-παιγνιώδεις ομαδικές δραστηριότητες και την οικοδόμηση και την ενδυνάμωση τής αυτοπεποίθησής τους. Με τους τρόπους αυτούς θα δίνεται στα παιδιά η χαρά της επαφής με μια γλώσσα στην οποία ούτως η άλλως είναι εκτεθειμένα», σημείωσε η κ. Ζαχαράκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το τρέχον σχολικό έτος (2020-21) έχει θεσμοθετηθεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η πιλοτική εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες για δύο διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως στο υποχρεωτικό πρωινό πρόγραμμα των δημόσιων νηπιαγωγείων γενικής παιδείας όλων των τύπων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ