88η ΔΕΘ : Ένα πιροσκί με μπουγιουρντί, μια γεμάτη γευστική ξενάγηση στην παράδοση και τις νοστιμιές της Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

88η ΔΕΘ : Ένα πιροσκί με μπουγιουρντί, μια γεμάτη γευστική ξενάγηση στην παράδοση και τις νοστιμιές της Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης στην εκδήλωση «Θεσσαλονικιώτικος Γαστρονομικός Περίπατος»
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης στην εκδήλωση «Θεσσαλονικιώτικος Γαστρονομικός Περίπατος» -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αχιλλέας Χήρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια από τις πιο γευστικές στιγμές της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αποτέλεσε η εκδήλωση «Θεσσαλονικιώτικος Γαστρονομικός Περίπατος», που πραγματοποιήθηκε απόψε στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά πιροσκί, παρασκευασμένα με φρέσκα, τοπικά υλικά, σε έναν υπαίθριο χώρο γεμάτο αρώματα και γεύσεις, στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

O δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης που ήταν παρών στην εκδήλωση, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , τόνισε τη σημασία της γαστρονομίας στην ανάπτυξη του τουρισμού. «Ο δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει στο περίπτερό του στην 88η Διεθνή Έκθεσης να διοργανώνει τις όμορφες βραδιές, που αφορούν τον τουρισμό και με την γαστρονομία της Θεσσαλονίκης. Η κουζίνα της Θεσσαλονίκης είναι ακόμα ένα προϊόν που ο δήμος μας μπορεί να χρησιμοποιήσει ως πλεονέκτημα στον τουρισμό”, δήλωσε.

Ο πρωταγωνιστής της εκδήλωσης ήταν ο 28χρονος βραβευμένος σεφ Ιωάννης Κοτζαγερίδης, γνωστός για τη δημιουργία του street food πιροσκί με μπουγιουρντί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε οτι η ποντιακή ελληνική παραδοσιακή κουζίνα είναι ποικίλη και απλοϊκή. Ενσωματώνεις παραδόσεις από ορεινές και παράκτιες περιοχές, την αρχαία Ελλάδα,τις νομαδικές περιοχές και επιρροές από τη ρωσική, τουρκική και την αρμενική κουζίνα. “Παρασκευάζουμε σήμερα εδώ παραδοσιακά πιροσκί με πατάτα, τυρί και άλλες κλασικά γεμίσματα και δώσαμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τα μυστικά της παραδοσιακής συνταγής. Βίωσαν μια γαστρονομική εμπειρία ενώ κάποιοι – ελπίζω- ότι μυήθηκαν στον καθημερινό πλούτο της ποντιακής κουζίνας, γιατί το ζυμωμένο πιροσκί ήταν και είναι ένα μέρος της γευστικής κουλτούρας μας”, είπε ο Ιωάννης Κοτζαγερίδης.

Τα πιροσκί συνοδεία κρασιών του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τις περίφημες «Γοργόνες», σε λευκό και ροζέ , πρόσθεσαν μια ανεπανάληπτη νότα στον… ουρανίσκο και στην εκδήλωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ