Τη δική τους μάχη, τη μάχη του σταυρού, έδωσαν ανά την Ελλάδα οι υποψήφιοι βουλευτές στις εθνικές εκλογές 2019.
Η Singular Logic ενσωματώνει σταδιακά τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών 2019 και τους σταυρούς των υποψηφίων βουλευτών. Προς το παρόν και μέχρι να ενσωματωθούν τα τελικά αποτελέσματα τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο και οι ανατροπές θεωρείται ότι είναι... μέχρι το παιχνίδι.
Στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ αναρτώνται σταδιακά οι σταυροί των υποψηφίων βουλευτών και η διαδικασία για να εντοπίσετε αυτούς που σας ενδιαφέρουν είναι πολύ απλή. Μπορείτε εύκολα να τους δείτε στο παρακάτω widget:
Η μάχη του σταυρού - Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στις εθνικές εκλογές 2019
Πώς θα δείτε ποιοι εκλέγονται μέσω της εφαρμογής του ΥΠΕΣ
- Κάντε κλικ στο Αποτελέσματα Βουλευτικών Εκλογών
- Ανοίγει η καρτέλα Επικράτεια και φαίνονται τα κόμματα
- Κατεβαίνοντας προς τα κάτω εμφανίζονται όλες οι εκλογικές περιφέρειες
- Κάνοντας κλικ στην περιφέρεια που επιθυμείται να δείτε, εμφανίζονται τα κόμματα
- Στη συνέχεια κάνετε κλικ στο κόμμα που επιθυμείτε και εμφανίζονται οι υποψήφιοι και οι σταυροί που έχουν πάρει. Τα ονόματα που είναι με έντονα γράμματα είναι αυτών που εκλέγονται βουλευτές
Μάχη μεταξύ Παπαχριστόπουλου - Κουρουμπλή για μια έδρα
Πιθανή ανατροπή σκηνικού μπορεί να έχουμε για την τέταρτη έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον Β2' Δυτικό τομέα Αθηνών, καθώς με το 95.44% των σταυρών καταγεγραμμένο, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος προηγείται με 15 ψήφους διαφορά του Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Στη ΝΔ και οι 7 μονοεδρικές
Και τις επτά μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας κερδίζει η Νέα Δημοκρατία με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εθνικών εκλογών 2019. Δηλαδή, Φωκίδα, Γρεβενά, Ευρυτανία, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Σάμο, Ζάκυνθο.
Δείτε τα τελικά αποτελέσματα των Εκλογών 2019 στο iefimerida και παρακολουθείστε τις εξελίξεις σχετικά με τις Εθνικές Εκλογές 2019.
Οι πρώτοι των πρώτων σε ψήφους στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας.
Πάντως, ήδη έχουν ξεχωρίσει οι πρώτοι στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας, την Α' Αθηνών, και τη νέα, σπασμένη Β' Αθηνών. Δείτε αναλυτικά ποιοι ξεχώρισαν στη μάχη του σταυρού στις περιφέρειες αυτές.
Ποιοι εκλέγονται βουλευτές Επικρατείας
Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από τα ψηφοδέλτια επικρατείας των κομμάτων εκλέγονται οι εξής βουλευτές:
Η ΝΔ εκλέγει πέντε βουλευτές από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, και συγκεκριμένα τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργο Γεραπετρίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και Χρήστο Ταραντίλη. Εκτός μένει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται τέσσερις βουλευτές από το Επικρατείας: οι Βασίλης Βασιλικός, Έφη Αχτσιόγλου, Πάνος Σκουρλέτης και Αλέκος Φλαμπουράρης. Εκτός μένει η Ανδρικοπούλου-Σακοράφα Αικατερίνη.
Από το ΚΙΝΑΛ εκλέγεται ο Γιώργος Καμίνης, από το ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ έδρα φαίνεται να λαμβάνει (προς το παρόν) και η Ελληνική Λύση με τον Βασίλειο Βιλιάρδο.
Η μάχη του σταυρού: Ποιοι προηγούνται στην Α’ Αθηνών
Στην Α’ Αθηνών, στη μάχη του σταυρού, προηγούνται οι εξής βουλευτές: η ΝΔ κερδίζει έξι έδρες με την ενσωμάτωση των σταυρών στο 30,10%. Πρώτη είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη με 12.558 ψήφους και ακολουθούν οι Βασίλης Κικίλιας, Αγγελος Συρίγος, Θανάσης Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης και Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένει η Φωτεινή Πιπιλή.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, που παίρνει τέσσερις έδρες, προηγείται ο Νίκος Βούτσης και έπονται Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Φίλης και Χριστόφορος Βερναρδάκης. Σε μεγάλη απόσταση ακολουθεί η Ράνια Σβίγκου.
Σταυροί: Η μάχη στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών
Στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών η ΝΔ κερδίζει εννιά έδρες. Αυτή τη στιγμή, με την ενσωμάτωση στο 22,13%, προηγείται με μεγάλη διαφορά ο Νίκος Δένδιας και ακολουθούν οι Κώστας Κυρανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Αννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη και Μπάμπης Παπαδημητρίου, Βασίλειος Σπανάκης και Γιάννης Καλλιάνος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει πέντε έδρες και προηγούνται οι Νίκος Παππάς, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μουζάλας, Γιάννης Μπαλάφας και η Ραλλία Χρηστίδου. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν οι Νίκος Ξυδάκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Κατερίνα Παπακώστα.
«Σφαγή» στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών
Στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει τέσσερις έδρες και έως αυτή τη στιγμή προηγούνται οι Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Χαρά Καφαντάρη και Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Εκτός μένει προς το παρόν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στην ίδια περιφέρεια η ΝΔ κερδίζει τρεις έδρες, με τη μάχη να είναι ψήφο με ψήφο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ως επιλογή την εν λόγω εκλογική περιφέρεια (άγνωστο αν θα την επιλέξει τελικά) και από κει και πέρα γίνεται μάχη: Προηγείται ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με διαφορά, αλλά στη συνέχεια έπονται με πολύ μικρές διαφορές (κάτω των 100 ψήφων) οι Γεράσιμος Γιακουμάτος, Γιάννης Λοβέρδος και Δημήτρης Καλογερόπουλος! Εκτός μένει ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος.
Η μάχη στου σταυρού στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας
Πρώτος σε σταυρούς σε ποσοστό ενσωμάτωσης 96,61% έρχεται ο Κωστής Χατζηδάκης με 71.070 ψήφους και ακολουθούν ο Αδωνις Γεωργιάδης, η Νίκη Κεραμέως, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο Δημήτρης Καιρίδης και η Ζωή Ράπτη. Πολύ χαμηλά στην προτίμηση των ψηφοφόρων ο Πέτρος Τατσόπουλος που με 10.293 σταυρούς μένει για μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση εκτός Βουλής.
Στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος σε σταυρούς στον Βόρειο Τομέα έρχεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με 47.072 σταυρούς και ακολουθεί ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Εκτός Βουλής μένει τόσο ο Τέρενς Κουίκ, όσο και η Ελένη Αυλωνίτου που βρέθηκαν στα έδρανα του κόμματος από τον Σεπτέμβριο του 2015.
Ποιοι είναι πρώτοι στον Πειραιά
Στην Α’ Πειραιώς η ΝΔ κερδίζει πέντε έδρες και αυτή τη στιγμή μπροστά είναι οι Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, ο Νίκος Μανωλάκος, η Νόνη Δούνια και ο Θεόδωρος Μπουτσικάκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μέχρι στιγμής μία έδρα στην Α’ Πειραιώς, την οποία καταλαμβάνει ο Θοδωρής Δρίτσας. Εκτός βουλής μένουν η Μαρία Ρεπούση και η Γεωργία Γεννιά. Εκτός Βουλής η Σεμίνα Διγενή που κατέβαινε υποψήφια με το ΚΚΕ.
Στη Β’ Πειραιώς ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τρεις βουλευτές, που αυτή τη στιγμή είναι η Νίνα Κασιμάτη, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Τρύφων Αλεξιάδης. Από τη ΝΔ, που κερδίζει δύο έδρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιλέξει την εν λόγω περιφέρεια (άγνωστο αν θα την επιλέξει ως εκλόγιμη) και ακολουθούν ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο Γιάννης Τραγάκης.
Σταυροί σε Ανατολική και Δυτική Αττική
Η ΝΔ εκλέγει τέσσερις βουλευτές στην Ανατολική Αττική. Για την ώρα προηγούνται οι Γ. Μαρτίνου, Μ. Βορίδης, Γ. Βλάχος και Β. Οικονόμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τρεις έδρες. Να σημειωθεί ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Αλ. Τσίπρας, ενώ στη μάχη του σταυρού προηγούνται οι Χρ. Σπίρτζης και Ν. Αθανασίου.
Δύο έδρες βγάζει η ΝΔ στη Δυτική Αττική, με τους Θ. Μπούρα, Ε. Λιάκο, Γ. Κώτσηρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα πάρει μια έδρα που θα πάει στον Γιώργο Τσίπρα, εξάδελφο του απερχόμενου πρωθυπουργού.
Ποιοι εκλέγονται στην Α' Θεσσαλονίκης -«Θρίλερ» στο ΚΙΝΑΛ
Στην εκλογική περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης η ΝΔ επικράτησε του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 4,3%. Η ΝΔ εκλέγει 7 βουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ 5 βουλευτές από την Α' Θεσσαλονίκης, ενώ από έναν βουλευτή θα εκπροσωπηθούν το ΚΙΝΑΛ, η Ελληνική Λύση, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.
Κατά σειρά σταυρών, από την Α' Θεσσαλονίκης η ΝΔ εκλέγει τους Κώστα καραμανλή, Κώστα Γκιουλέκα, Ελενα Ράπτη, Σταύρο Καλαφάτη, Στράτο Σιμόπουλο, Αννα Ευθυμίου και Δημήτρη Κουβέλας. Οι πέντε έδρες του ΣΥΡΙΖΑ πάνε στην Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννη Αμανατίδη, Χρήστο Γιαννούλη, Κώστα Ζουράρη και Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη.
Το iefimerida δημοσιοποίησε αναλυτικά τους αριθμούς των σταυρών για την Α’ Θεσσαλονίκης.
Οι σταυροί στη Β’ Θεσσαλονίκης
Η ΝΔ κατέγραψε μεγάλη διαφορά, 18 ποσοστιαίων μονάδων, στην περιφέρεια Β’ Θεσσαλονίκης. Με 43,01% η ΝΔ εκλέγει τρεις βουλευτές, ενώ δυο βουλευτές εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Από την καταμέτρηση των σταυρών για τη Β’ Θεσσαλονίκης εκλέγονται οι Θεόδωρος Καράογλου, ο Σάββας Αναστασιάδης και ο Δημήτριος Βαρτζόπουλος από τη ΝΔ και οι Σωκράτης Φάμελλος και Θεοδώρα Αυγέρη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εναν βουλευτή, τον Γιώργο Αρβανιτίδη, εξέλεξε το ΚΙΝΑΛ, που έλαβε ποσοστό 6,66% στη Β’ Θεσσαλονίκης.
Με την καταμέτρηση των σταυρών να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, στη Β’ Θεσσαλονίκης, από έναν βουλευτή εκλέγουν επίσης η Ελληνική Λύση, το ΚΚΕ, το ΜεΡΑ25.
Ποιοι εκλέγονται στην Αχαΐα
Η ΝΔ ενώ τον Σεπτέμβρη του 2015 είχε πάρει δύο έδρες από την Αχαϊα, αυτή τη φορά εξασφάλισε τέσσερις έδρες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει στις τρεις. Με το 98,76% των καταμετρημένων ψήφων σε σταυρούς, φαίνεται να εκλέγονται οι οι Αγγελος Τσιγκρής 16.289, Ανδρέας Κατσανιώτης 16.075 και Ιάσων Φωτήλας 14.680.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο ψηφοδέλτιο τον Αλέξη Τσίπρα (68.588 ψήφοι), με τους Σία Αναγνωστοπούλου (17.146) και Κωνσταντίνο Μάρκου (12.279) να ακολουθούν, ενώ αν δε κάνει χρήση της έδρας ο κ. Τσίπρας, αυτός που ακολουθεί σε ψήφους είναι ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος με 10.581. Βουλευτές στην Αχαΐα εκλέγουν ακόμη το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ.
Ποιοι δημοσιογράφοι εκλέγονται βουλευτές
Το εισιτήριο για τη Βουλή παίρνουν και αρκετοί δημοσιογράφοι, όπως στον Νότιο Τομέα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.Βουλευτής όμως εκλέγεται στην Α’ Αθήνας με το κόμμα της ΝΔ και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος , ο ο οποίος προηγείται περισσότερους από 4.000 σταυρούς της Φωτεινής Πιπιλή, δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή που δεν φαίνεται να επιστρέφει στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Στη βουλή όμως μπαίνει και ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος από τον Β2 Τομέα της Δυτικής Αθήνας. Στην ίδια περιφέρεια ο αθλητικογράφος Αντώνης Πανούτσος μένει πίσω σε σταυρούς και τελικά δεν εκλέγεται. Στην Β’ Πειραιά, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος.
Ποιοι δεν εκλέγονται βουλευτές
Η καταμέτρηση των σταυρών των εκλογών 2019 ανά περιφέρεια, έκρυβε, φυσικά και εκπλήξεις. Και μάλιστα για όλα τα κόμματα, καθώς δεν εκλέγονται βουλευτές πολλά γνωστά ονόματα.
Στην Α' Αθηνών, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των σταυρών, από την Νέα Δημοκρατία μένουν έξω η Φωτεινή Πιπιλή και ο Θόδωρος Φορτσάκης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός μένουν η Ράνια Σβίγκου αλλά και η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.
Στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών, εκτός μένει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Ρωμανός αλλά και η μεταγραφή του Πέτρου Τατσόπουλου. Μεγάλες απώλειες μετράει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα, καθώς μένουν εκτός η Ελένη Αυλωνίτου, η Αννέτα Καβαδία και ο Τέρενς Κουίκ.
Στον Δυτικό Τομέα η μεγάλη έκπληξη είναι πιθανόν η μη εκλογή του Γεράσιμου Γιακουμάτου από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μένουν εκτός Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Τόσκας και ο Παναγιώτης Ρήγας.
Στον Νότιο Τομέα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις. Από τη ΝΔ δεν εκλέγονται ο Γιάννης Καλιάνος, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Στο ΣΥΡΙΖΑ- στον Νότιο Τομέα- δεν εκλέγονται η Κατερίνα Παπακώστα, ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Γιώργος Κυρίτσης.
Η μάχη του σταυρού: Οι βουλευτές που εκλέγονται ανά κόμμα
Οι βουλευτές που εκλέγει το ΚΙΝΑΛ
Το Κίνημα Αλλαγής κερδίζει συνολικά 22 έδρες και αυτή τη στιγμή εκλέγονται, εκτός από τη Φώφη Γεννηματά οι εξής: Στο Επικρατείας ο Γιώργος Καμίνης, στην Α’ Αθηνών ο Κώστας Σκανδαλίδης, στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών ο Ανδρέας Λοβέρδος, στον Δυτικό Τομέα η Νάντια Γιαννακοπούλου, στην Ανατολική Αττική η Εύη Χριστοφιλοπούλου, στην Αιτωλοακαρνανία ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, στην Αργολίδα ο Ανδρέας Πούλας, στην Αρκαδία ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στην Άρτα ο Χρήστος Γκόγκας, στην Αχαΐα ο Γιώργος Παπανδρέου, στη Βοιωτία ο Γιώργος Μουλκιώτης, στη Δράμα η Χαρά Κεφαλίδου, στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Χάρης Καστανίδης, στη Β’ Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Αρβανιτίδης, στην Κέρκυρα ο Δημήτρης Μπιάγκης, στο Κιλκίς ο Γιώργος Φραγγίδης, στη Λάρισα η Ευαγγελία Λιάκουλη, στην Ξάνθη ο Μπαράν Μπουρχάν, στη Ροδόπη ο Αχμέτ Ιλχάν και στη Χαλκιδική ο Απόστολος Πανάς.
Ποιοι προηγούνται στο ΚΚΕ
Με το ΚΚΕ εκλέγονται, εκτός από την Αλέκα Παπαρήγα στο Επικρατείας και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, που ήταν υποψήφιος σε Δυτική Αττική και Α’ Θεσσαλονίκης, οι εξής: Η Λιάνα Κανέλλη στην Α’ Αθηνών, στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνώνω ο Θανάσης Παφίλης, στον Νότιο Τομέα ο Χρήστος Κατσώτης και η Κανέλλα Γεωργοπούλου, στην Α’ Πειραιώς η Σεμίνα Διγενή, στη Β’ Πειραιώς η Διαμάντω Μανωλάκου, στην Ανατολική Αττική η Ελένη Γερασιμίδου, στην Αιτωλοακαρνανία ο Νικόλαος Παπαναστάσης, στην Αχαΐα ο Νίκος Καραθανασόπουλος, στη Β’ Θεσσαλονίκη ο Λεωνίδας Στολτίδης, στη Λάρισα ο Γιώργος Λαμπρούλης και στη Λέσβο η Μαρία Κομνηνάκα.
Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25
Οι βουλευτές που εκλέγει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που καταλαμβάνει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, είναι: Στο Επικρατείας ο Βασίλης Βιλιάρδος, στην Α’ Αθηνών ο Βασίλης Γραμμένος, στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνώνω η Αικατερίνη-Αναστασία Αλεξοπούλου, στον Δυτικό Τομέα η Μαρία Αθανασίου, στον Νότιο Τομέα ο Δημήτρης Βαγενάς, στη Β’ Πειραιώς η Σοφία-Χάιδω Ασημακοπούλου, στην Ανατολική Αττική ο Αντώνης Μυλωνάκης, στη Β’ Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Χήτας και στις Σέρρες ο Κωνσταντίνος Μπούμπας.
Για το ΜέΡΑ 25, εκτός από τον Γιάνη Βαρουφάκη που είχε θέσει υποψηφιότητα σε Β’ Πειραιώς και Α’ Θεσσαλονίκης, εκλέγονται: Στην Α’ Αθηνών η Αγγελική Αδαμοπούλου, στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών ο Κλέων Γρηγοριάδης, στον Δυτικό Τομέα ο Κρίτων Αρσένης, στον Νότιο Τομέα η Σοφία Σακοράφα, στην Ανατολική Αττική η Μαρία Απατζίδη, στην Αχαΐα η Ευαγγελία Αποστολοπούλου και στη Β’ Θεσσαλονίκης η Κωνσταντίνα Αδάμου.
Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εκλογών 2019
Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εκλογών, με την ενσωμάτωση στην επικράτεια να ανέρχεται στο 43,59%, τα κόμματα του Κυριάκου Βελόπουλου και του Γιάνη Βαρουφάκη μπαίνουν στη Βουλή, ενώ αντιθέτως η Χρυσή Αυγή μένει εκτός.
Σύμφωνα με την εκτίμηση της Singular Logic για το τελικό αποτέλεσμα, η ΝΔ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 39,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 31,6%, με το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,3%.Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών θα δείξουν πώς τελικά θα διαμορφωθεί η κατάσταση με τα ποσοστά όλων των κομμάτων.