Το ύψος της αποχής σε αυτές τις Εθνικές εκλογές κυμαίνεται σε ποσοστό 42,08% με ενσωμάτωση 99,83%.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο ο χάρτης της αποχής, που δείχνει τις εκλογικές περιφέρειες όπου σημειώθηκε ρεκόρ. Να σημειωθεί πως το ποσοστό της αποχής εμφανίζεται ελαφρώς αυξημένο συγκριτικά με τις ευρωεκλογές τους Μαΐου.
Τα υψηλότερα ποσοστά αποχής
Σύμφωνα με τον χάρτη της Ελλάδας και τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, το υψηλότερο ποσοστό αποχής καταγράφει ο νομός Φλώρινας, όπου το ποσοστό ανέρχεται στο 62,78%. Αντίστοιχα υψηλά τα ποσοστά της αποχής και στην Κεφαλλονιά όπου οι ψηφοφόροι που δεν συναντήθηκαν στην κάλπη φτάνουν το 58,96%, ενώ στις πρώτες θέσεις της αποχής συναντάμε και την Λακωνία με ποσοστό 56,37%. Υψηλή αποχή και στην Ευρυτανία όπου το ποσοστό που καταγράφτηκε είναι 55,34%
Οι περιφέρειες με την ισχυρότερη συμμετοχή
Στον αντίποδα, ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συμμετοχής καταγράφονται, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα του ΥΠΕΣ, στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, όπου το ποσοστό της αποχής περιορίζεται στο 32,23%. Ιδιαίτερα χαμηλή αποχή και στην Αττική, με τις πρωταθλήτριες της συμμετοχής να είναι η Ανατολική Αττική με ποσοστό 33,49% και στον Β1 Βόρειο Τομέα των Αθηνών με 33,28%.Χαμηλά η αποχή, σε σχέση με την επικράτεια και στη Β’ Θεσσαλονίκης όπου το ποσοστό ανέρχεται στο 35,57%.
Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εκλογών, με την ενσωμάτωση στην επικράτεια να ανέρχεται στο 99.83% η ΝΔ έχει 158 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 86. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 22, το ΚΚΕ με 15, η Ελληνική Λύση με 10 και το ΜεΡΑ25 με 9.
Mε βάση τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών εκτός Βουλής έμεινε η Χρυσή Αυγή, η οποία έχασε περισσότερες από 100.000 ψήφους από τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.