Casapueblo: Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο που μοιάζει με γλυπτό -Το έχτισαν με τα χέρια! [εικόνες] - iefimerida.gr

Casapueblo: Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο που μοιάζει με γλυπτό -Το έχτισαν με τα χέρια! [εικόνες]

Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο Casapueblo
Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο Casapueblo / Φωτογραφία: Club Hotel Casapueblo / Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτό το τεράστιο ξενοδοχείο στην άκρη του γκρεμού, μπορεί να συμπεριληφθεί άνετα στα πιο περίεργα ξενοδοχεία του κόσμου.

Πρόκειται για το «Casapueblo» (Το σπίτι του λαού), το οποίο βρίσκεται κοντά στο Punta del Este, της Ουρουγουάης. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε - με το χέρι - πάνω από 36 χρόνια πριν, από τον αείμνηστο καλλιτέχνη Carlos Páez Vilaró, με τη βοήθεια τοπικών ψαράδων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ιδιαίτερο αυτό κτίριο, το οποίο μοιάζει με ένα περίτεχνο γλυπτό, διαθέτει 13 ορόφους, από τις βεράντες των οποίων ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα μαγικά ηλιοβασιλέματα στον Ατλαντικό ωκεανό. Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει επίσης εστιατόριο, σπα και μουσείο.

θέα θάλασσα Casapueblo
Το Casapueblo αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών / Φωτογραφία: Shutterstock

Ποιος ήταν ο Carlos Páez Vilaró

Ο Vilaró, ο οποίος ήταν ένθερμος ταξιδιώτης και συναναστράφηκε με σημαντικές προσωπικότητς, όπως ο Πάμπλο Πικάσο και η Μπριζίτ Μπαρντό, επέλεξε το σημείο για τα πανέρμοφα του ηλιοβασιλέματα. Το σύμβολο του ήλιου ήταν θέμα σε πολλά από τα έργα του.

Ο Ουρουγουανός καλλιτέχνης αγόρασε το οικόπεδο που βρίσκεται το Casapueblo το 1958 με τη βοήθεια φίλων και επενδυτών. Το πρώτο πράγμα που έχτισε ήταν μια αποθήκη για τα οικοδομικά του υλικά. Στη συνέχεια ακολούθησε η La Pionera, ένα ξύλινο στούντιο τέχνης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φωτογραφία: clubhotelcasapueblo.com
Φωτογραφία: clubhotelcasapueblo.com

Με την πάροδο των ετών, εξηγεί ο ιστότοπος του Casapueblo, εμπνευσμένος από τον «φούρνο του αρτοποιού, τη μεσογειακή αρχιτεκτονική και τα σχήματα των γυναικείων σωμάτων», επέκτεινε τη δομή, «προσθέτοντας δωμάτια όπως βαγόνια σε μια ατμομηχανή».

«[Κάλυψε την αρχική του κατοικία] με τσιμέντο, μοντελοποιώντας το με τα χέρια του, σαν ένα τεράστιο γλυπτό, βρίσκοντας θέσεις στους τοίχους του για τα αντικείμενα που είχε φέρει πίσω από τα ταξίδια του και ειδικές θέσεις για τις αναμνήσεις του», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνει επίσης, ότι «οι πύργοι, οι διάδρομοι, οι σήραγγες και οι βεράντες άρχισαν να παίρνουν ζωή, καρφώνοντας την άψογη λευκή δήλωση της αρχιτεκτονικής του στο γαλάζιο του ουρανού». Διάφορα μπάνια, κουζίνες και μπαρ είναι διάσπαρτα σε όλο τον χώρο, μαζί με χώρους φωλιάσματος για πουλιά.

Παρ' όλο που το στυλ μπορεί να συγκριθεί με τον τρόπο που είναι χτισμένα τα σπίτια στη Σαντορίνη, όταν η συζήτηση ερχόταν στο στυλ κατασκευής του κτιρίου, ο καλλιτέχνης συχνά αναφερόταν στη φωλιά του πτηνού hornero που συναντάται στην Ουρουγουάη.

Ο Vilaró, συνέλαβε την ιδέα του σπιτιού «ως ένα υπέροχο γλυπτό για τους επισκέπτες να ανακαλύψουν το έργο του, που χαρακτηρίζεται από το ότι είναι ανοιχτό κάθε μέρα του χρόνου». Εκεί πραγματοποιήθηκαν πολλά ρεσιτάλ, παρουσιάσεις βιβλίων και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Μία από τις σουίτες του ξενοδοχείου
Μία από τις σουίτες του ξενοδοχείου / Φωτογραφία: clubhotelcasapueblo.com
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Páez Vilaró έλεγε ότι το σπίτι «τρέφεται από την ενέργεια χιλιάδων επισκεπτών που είχαν περάσει και έζησαν αξέχαστες στιγμές». Έζησε και εργάστηκε στο Casapueblo μέχρι το θάνατό του στην ηλικία των 90 ετών, το 2014.

Περιέγραψε το εντυπωσιακό σπίτι του με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως ως «το σκάφος του, ως εφαλτήριο για την απογείωση στο οποίο θα επέστρεφε πάντα, το θησαυρό των αναμνήσεων που κρατούσε στο στήθος του, ένα γλυπτό στο οποίο μπορούσε να ζήσει».

Ο Carlos Páez Vilaró στο στούντιό του
Ο Carlos Páez Vilaró στο στούντιό του / Φωτογραφία: AP Photo/Gabriel Garcia, File

Το συγκρότημα, που βρίσκεται στη χερσόνησο Punta Ballena, παραμένει ανοιχτό προς τιμήν του καλλιτέχνη. Το μουσείο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο από τις 10 π.μ., μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Τότε, λαμβάνει χώρα μια «τελετή ήλιου», που συνοδεύεται από την ηχογραφημένη φωνή του Vilaró, ο οποίος διαβάζει ένα από τα ποιήματά που είναι αφιερωμένα στον ήλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για όσους επιθυμούν παρατεταμένη διαμονή, το ξενοδοχείο διαθέτει 72 διαμερίσματα διαφόρων μεγεθών με θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Μοναδική θέα από το Casapueblo
Μοναδική θέα από το Casapueblo / Φωτογραφία: Shutterstock

Τη λειτουργία του Casapueblo έχει αναλάβει η δεύτερη σύζυγός του Ανέτ. Ο Vilaró είχε έξι παιδιά, ένας από τους οποίους ήταν ο Carlitos Páez, ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο, ως ένας από τους 16 επιζώντες που πέρασαν 72 ημέρες στις Άνδεις μετά από αεροπορικό δυστύχημα το 1972.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ξενοδοχείο Ουρουγουάη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ