Λίγο μετά τον γυρισμό τους από την Αμερική η Ελλη Λαμπέτη προτείνει στον δεύτερο σύζυγό της, τον συγγραφέα Φρεντ Γουέκμαν, να χωρίσουν. Εκείνος όμως, όπως αναφέρει ο Φρέντυ Γερμανός στη βιογραφία του για την Ελλη Λαμπέτη, άλλαζε κουβέντα. Πόσο θα μπορούσε να αντέξει αυτή η ιστορία;
Oσο αντέχουν συνήθως οι ιστορίες αυτές. Το 1967 μετακομίζουν από την οδό Σίνα στην ήσυχη γωνία των οδών Διδότου και Δελφών, σε ένα διώροφο νεοκλασικό σπίτι με ψηλά ταβάνια και μεγάλα φωτεινά δωμάτια, που η Ελλη Λαμπέτη το χάζευε από χρόνια κάθε φορά που περνούσε απ' έξω. Και μπορεί εκείνος να της έλεγε «θα 'ναι ωραία στην οδό Δελφών», όμως εκείνη πήρε τελικά την απόφαση να χωρίσουν.
Σε κάθε περίπτωση, στο σπίτι στην οδό Δελφών, σε σχεδιασμό του ιστορικού αρχιτέκτονα Κρίστιαν Χάνσεν, έζησε μερικά από τα πιο σημαντικά χρόνια της ζωής της. Μάλιστα απ' έξω ακόμη και σήμερα βρίσκεται η μαρμάρινη προτομή της.
Πρόκειται για ένα έργο που φιλοτέχνησε το 1999 ο γλύπτης Αναστάσιος Γκιόκας μετά από διαγωνισμό που προκήρυξε ο δήμος Αθηναίων και το οποίο στολίζει την είσοδο του ψηλοτάβανου νεοκλασικού αρχοντικού στο οποίο έζησε για πολλά χρόνια μία από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου.
Μοντέρνοι αναπαυτικοί καναπέδες, το πιάνο της Έλλης Λαμπέτη, αντικέ έπιπλα και μια ατμόσφαιρα δημιουργικού καλλιτεχνικού οίστρου αλλά και μια ελαφριά ακαταστασία, λέγεται ότι ήταν τα χαρακτηριστικά αυτού του σπιτιού, το οποίο γνώρισε μεγάλη αίγλη και φιλοξένησε θρυλικά πάρτι. Οπως ένα αποκριάτικο του 1968, στο οποίο μεταξύ άλλων έδωσαν το «παρών» οι συμπρωταγωνιστές της Ελλης Λαμπέτη στην παράσταση «Σαράντα Καράτια», Κώστας Καρράς, Δέσποινα Νικολαϊδου, Σπύρος Κωνσταντόπουλος. Στην αρχή του πλάνου, μπορεί κανείς να δει και τον Δημήτρη Χορν με τον οποίον έγραψαν ιστορία ως κινηματογραφικό και θεατρικό ζευγάρι, ενώ υπήρξαν ζευγάρι και στη ζωή μέχρι και το 1959.
Λέγεται επίσης ότι στο σπίτι της οδού Δελφών υπήρχε πάντα μια «επιμελημένη αταξία». Αυτή η επιμελημένη αταξία εκφράζεται, σύμφωνα με εκείνο το παλιό δημοσίευμα γύρω στις αρχές της δεκαετίας του 1970, «με εφημερίδες και περιοδικά στο πάτωμα, δύο πολυμεταχειρισμένα παπουτσάκια του χορού πάνω σε μια καρέκλα, σκόρπιες νότες πάνω στο πιάνο, ενθύμια από το θέατρο, ένα βάζο με φρέσκες τουλίπες της περασμένης εβδομάδας – άψυχα, άσχετα πράγματα που όμως αναδίνουν μια ζεστασιά και, παρόλο που είναι ακατάστατα, δημιουργούν την εντύπωση ενός περίεργου κράματος γαλλικής φινέτσας και εγγλέζικης αρχοντιάς».
Και να που τώρα το σπίτι αυτό έρχεται και πάλι στο προσκήνιο καθώς σύντομα θα λειτουργήσει ως boutique ξενοδοχείο με τίτλο «Villa Lambeti» ως φόρο τιμής στην μεγάλη ηθοποιό, που έφυγε από τη ζωή στις 3 Σεπτεμβρίου το 1983.
Το φινετσάτο αρχοντικό θα γίνει ένα φινετσάτο ξενοδοχείο
Το καινούργιο αυτό project της Αθήνας έρχεται από τη εταιρεία
«Hotelising». Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο που θα αποτελείται από 6 σουίτες και roof garden με θέα τον Λυκαβηττό.
Οπως τονίζει στο iefimerida η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας «Hotelising», Κατερίνα Πετροπούλου: «Στο προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής και υπολογίζεται το ξενοδοχείο να ξεκινήσει τη λειτουργία του αρχές του 2022».
Σημειώνεται ότι η Hοtelising, που δραστηριοποιείται στο κομμάτι της διαχείρισης ξενοδοχείων τόσο με δικό της χαρτοφυλάκιο όσο και για λογαριασμό τρίτων με 21 μονάδες κυρίως σε νησιά, έχει υπενοικιάσει το εμβληματικό αρχοντικό το οποίο έχει χαρακτηριστεί από το 1985 από το υπουργείο Πολιτισμού ως «έργο τέχνης». Εχοντας λοιπόν εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, οι προβλεπόμενες εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν με την επίβλεψη και τις υποδείξεις της αρμόδιας Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων.
Μια νέα εποχή ξεκινάει για το σπίτι της Ελλης Λαμπέτη με την αύρα και την δυναμική της όμως να το ακολουθούν πάντα.