Αυτό το ρετιρέ αξίας 59 εκατομμυρίων δολαρίων, διαθέτει σαλόνι στο μέγεθος μουσείου.
Βρίσκεται στην ακριβότερη περιοχή της Νέας Υόρκης κι έχει τέλεια θέα στο Empire State Building και το One World Trade. Με λίγα λόγια, το ρετιρέ μέσα στο One Hundred Barclay είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα.
Η γειτονιά Tribeca του Μανχάταν φιλοξενεί μερικά από τα πιο ακριβά ακίνητα στον κόσμο - και τώρα, φιλοξενεί επίσης το μεγαλύτερο σαλόνι σε όλη τη Νέα Υόρκη μέσα στο ρετιρέ του διατηρητέου κτιρίου στην οδό 100 Barclay Street.
Με διαστάσεις 30 μέτρα επί 10 μέτρα, το τεράστιο σαλόνη έχει μαγευτική θέα στο κέντρο της πόλης, το οποίο μπορεί να απολαύσει κανείς, μέσα από τα τεράστια παράθυρα που εκτείνονται από το δάπεδο μέχρι την οροφή.
Το ρετιρέ αξίας 59 εκατομμυρίων δολαρίων εκτείνεται τόσο στον 32ο όσο και στον 33ο όροφο. Οι πολυτελείς κατοικίες στο εσωτερικό του One Hundred Barclay βρίσκονται υπό ανάπλαση από την Magnum Real Estate Group και την CIM Group - οι οποίες εργάστηκαν προσεκτικά για να διατηρήσουν την πλούσια ιστορία του κτιρίου.
Το κτίριο διαθέτει ατελείωτους κοινόχρηστους χώρους, ένα μεγάλο λόμπι, 2 πισίνες, ένα σαλόνι στον 18ο όροφο με αίθουσα μέσων ενημέρωσης, αίθουσα γευσιγνωσίας κρασιών με ιδιωτική αποθήκη κρασιών, παιδική αίθουσα παιχνιδιού, 4 βεράντες, γυμναστήριο, σπα.
Το λόμπι του, έκτασης 6.000 τετραγωνικών μέτρων, παραμένει άθικτο με τις αρχικές 12 τοιχογραφίες (από τη δεκαετία του '20) που απεικονίζουν την εξέλιξη της ανθρώπινης επικοινωνίας από τον Νεοϋορκέζο καλλιτέχνη Hugo R.B. Newman.
Δείτε φωτό από το θεϊκό ρετιρέ της Νέας Υόρκης που βγαίνει προς πώληση
Παρακάτω, ακολουθεί μια ματιά στο απίστευτο ρετιρέ, το οποίο ανέλαβε ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Brad Ford, του Brad Ford ID.
Το ρετιρέ διατίθεται από τον όμιλο Corcoran Group και η τιμή που ζητείται είναι 59 εκατομμύρια δολάρια.
Το σπίτι έχει τέλεια θέα στο κέντρο της πόλης και το Empire State Building.
Τεράστια παράθυρα βιομηχανικού στιλ στο καθιστικό 9χ3 μέτρα προσφέρουν ατελείωτη θέα στο Empire State Building, το Αγαλμα της Ελευθερίας, τον ποταμό Χάντσον.
Το ρετιρέ διαθέτει τον μεγαλύτερο συνεχή τοίχο τέχνης σε οποιαδήποτε ιδιωτική κατοικία στη Νέα Υόρκη. Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να εκθέτουν έργα μουσειακής κλίμακας, με πλάτος έως19 μέτρα και ύψος έως 7 μέτρα.
Το σπίτι βρίσκεται τόσο στον 32ο όσο και στον 33ο όροφο και διαθέτει μια σκάλα που οδηγεί στο δεύτερο επίπεδό του στο σαλόνι.
Ο χώρος στον επάνω όροφο, ο οποίος είναι πάνω από 1.800 τετραγωνικά μέτρα, έχει σκόπιμα αφεθεί ως επί το πλείστον ανέγγιχτος, ώστε οι υποψήφιοι αγοραστές να μπορούν να προσαρμόσουν το σπίτι στις προτιμήσεις τους.
Οι δυνατότητες διαρρύθμισης είναι ατελείωτες. Μπορούν να κατασκευαστούν έως και επτά υπνοδωμάτια.
Μια αίθουσα κρασιού συνδέει την κουζίνα και το σαλόνι και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 630 φιάλες.
Η κουζίνα διαθέτει πάγκους από μάρμαρο Calacatta Gold και η τραπεζαρία διαθέτει επίσης άπλετο φως.
Από τα παράθυρα με νότιο προσανατολισμό, το κτίριο Barclay's φαίνεται στην αντανάκλαση του One World Trade και το Άγαλμα της Ελευθερίας.
Ένα μικρό σαλόνι και ένα wet bar βρίσκονται κοντά στην κουζίνα. Έχει επίσης εγκατασταθεί ένα τζάκι αερίου διπλής όψης.
Το κτίριο είχε σχεδόν καταστραφεί την 11η Σεπτεμβρίου
Το One Hundred Barclay ήταν το αρχικό αρχηγείο της New York Telephone Company από το 1927. Ο 22ώροφος ουρανοξύστης Art Deco σχεδιάστηκε αρχικά από τον Ralph Walker μεταξύ 1923 και 1927. Ο πύργος διαθέτει 158 ευρύχωρες, σε loft στιλ κατοικίες. Πρόκειται για διαμερίσματα τύπου loft των 2 έως 4 υπνοδωματίων με τιμές που κυμαίνονται από 3.500.000 έως 14.750.000 δολάρια, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το ρετιρέ των 59 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο ουρανοξύστης ήταν ένα βήμα πριν την καταστροφή την 11η Σεπτεμβρίου, συνορεύοντας με το βόρειο άκρο του campus του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, ήταν σε άμεση γειτνίαση με τους Δίδυμους Πύργους και δίπλα στον κατεστραμμένο 7 World Trade. Ευτυχώς, η παχιά εξωτερική τοιχοποιία του κτιρίου βοήθησε να προστατευτεί από μεγάλο μέρος των συντριμμιών που έπεφταν και να απορροφήσει την ενέργεια από τους πύργους που κατέρρευσαν χωρίς να προκληθούν πυρκαγιές στο εσωτερικό του. Παρόλα αυτά, το κτίριο υπέστη εκτεταμένες ζημιές με ολόκληρα τμήματα της πρόσοψης να έχουν ξεριζωθεί από τον ατσάλινο σκελετό του. Οι υπόγειοι αγωγοί καλωδίων και οι υποδομές της Verizon πλημμύρισαν επίσης και υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Το 2002, οι New York Times περιέγραψαν λεπτομερώς τις ζημιές στο κτίριο: «Δέχτηκε χτυπήματα από δύο πλευρές. Πρώτον, ο χάλυβας που εκσφενδονίστηκε από τους πύργους που κατέρρευσαν έπεσε στη νότια όψη του κτιρίου, διαπερνώντας ένα υπόγειο χώρο που περιείχε χιλιάδες τηλεφωνικά καλώδια. Αργότερα εκείνη την ημέρα, το 7 World Trade Center, ένας ουρανοξύστης 47 ορόφων ακριβώς στα ανατολικά, κατέρρευσε και τα ερείπιά του έπεσαν σαν σφαγμένος γίγαντας πάνω στην ανατολική πρόσοψη του κτιρίου Verizon. Οι χαλύβδινες κολώνες στήριξης πλάτους δύο ποδιών στην ανατολική πρόσοψη του κτιρίου Verizon έχουν λυγίσει προς τα μέσα σαν τσαλακωμένα φτερά αυτοκινήτου. Μια τρύπα σε αυτή την πρόσοψη του κτιρίου φτάνει μέχρι και οκτώ ορόφους από το έδαφος και δεν καλύπτεται από τίποτα περισσότερο από λευκά φύλλα».
Η αποκατάσταση μετά την 11η Σεπτεμβρίου έγινε από την Tishman Construction και κόστισε συνολικά 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα μεγάλο μέρος του οποίου πήγε στην προσεκτική αποκατάσταση του εσωτερικού διάκοσμου, που κατά καιρούς απαιτούσε την έγχυση ακρυλικής ρητίνης στις τοιχογραφίες του λόμπι για την αποκατάστασή τους. Τα διακοσμητικά στοιχεία της πρόσοψης αποκαταστάθηκαν επίσης, με νέα σχέδια μοτίβων σκαλισμένα σε ασβεστόλιθο που προήλθε από την Ιντιάνα.