Το επόμενο ψηλότερο κτίριο του κόσμου θα μπορούσε να είναι μια γιγαντιαία μπαταρία - iefimerida.gr

Το επόμενο ψηλότερο κτίριο του κόσμου θα μπορούσε να είναι μια γιγαντιαία μπαταρία

Απίστευτο σχέδιο για τον ψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο που έχει σχεδιαστεί για να είναι «γιγάντια μπαταρία»
Απίστευτο σχέδιο για τον ψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο που έχει σχεδιαστεί για να είναι «γιγάντια μπαταρία» / Φωτογραφία: © Energy Vault Holdings, Inc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκαλύφθηκαν τα φουτουριστικά σχέδια για τον ψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο, ο οποίος θα είναι διπλάσιος από το One World Trade Center και έχει σχεδιαστεί για αποθήκευση ενέργειας.

Η Skidmore, Owings & Merrill (SOM), η αρχιτεκτονική εταιρεία πίσω από εμβληματικές κατασκευές όπως το υπερυψηλό κτίριο στη Νέα Υόρκη και το Burj Khalifa στο Ντουμπάι, συνεργάστηκε με την εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας Energy Vault για να σχεδιάσουν τις κατασκευές για την αποθήκευση ανανεώσιμης ενέργειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εταιρείες ψάχνουν να αναπτύξουν νέες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας βαρύτητας και αυτό το μέγα κτίριο θα χρησιμοποιηθεί χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτροκινητήρα για να σηκώσει γιγάντια μπλοκ στον αέρα όταν η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας είναι χαμηλή.

Αυτά τα μπλοκ στη συνέχεια θα αποθηκεύουν την ηλεκτρική ενέργεια ως «δυνητική» ενέργεια και θα μειώνονται όταν αυξάνονται οι ενεργειακές ανάγκες της πόλης - μετατρέποντας την ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια.

Ο γιγαντιαίος πύργος θα μπορούσε να φτάσει σε απίστευτα ύψη έως και τα επιβλητικά 3.300 πόδια - κάνοντάς τον τρεις φορές μεγαλύτερο από το The Shard - και θα στέγαζε τους κατοίκους και θα είχε εμπορικούς χώρους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η εγκατάσταση θα μπορούσε να αποθηκεύσει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει πολλά κτίρια με χωρητικότητα πολλών γιγαβατώρων.

Η ιδέα έχει ήδη αποδειχθεί ότι λειτουργεί χάρη στη μεγα-δομή αποθήκευσης ενέργειας 492 ποδιών στην Κίνα, η οποία κατασκευάστηκε με επιτυχία από την Energy Vault.

Τα κτίρια θα βοηθήσουν ώστε ο κόσμος να επιτύχει με επιτυχία μηδενικούς στόχους έως το 2050, αφού η Διεθνής Ένωση Ενέργειας είπε ότι η τεχνολογία που συνδέεται με το ηλεκτρικό δίκτυο που μπορεί να αποθηκεύει και να διανέμει ενέργεια όταν χρειάζεται, έπρεπε να επεκταθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποθήκευση είναι ζωτικής σημασίας για την εξισορρόπηση της παραγωγής και της κατανάλωσης και ένας συνδυασμός τεχνολογιών — από διάφορες μορφές μπαταριών έως άλλες μεθόδους αποθήκευσης ενέργειας — πιθανότατα θα είναι απαραίτητος για την αύξηση της χωρητικότητας.

Οι δύο εταιρείες προσπαθούν επίσης να διερευνήσουν τη φουτουριστική χρήση της αντλούμενης υδροηλεκτρικής ενέργειας αποθήκευσης σε ουρανοξύστες, αντικαθιστώντας ενδεχομένως τα σχεδιασμένα μπλοκ με νερό.

Αυτό θα είχε να κάνει με μια τουρμπίνα που αντλεί νερό από μια δεξαμενή στο χαμηλότερο έδαφος σε μια σε υψηλότερο έδαφος κατά τις ώρες εκτός αιχμής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νερό στη συνέχεια απελευθερώνεται για να ρέει μέσω ενός στροβίλου που παράγεται από ηλεκτρική ενέργεια μόλις αυξηθεί η ζήτηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ουρανοξύστης μπαταρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ