Dinara Kasko: H αρχιτέκτονας που τα παράτησε και έγινε σεφ -Φτιάχνει γλυκά με γεωμετρικά σχήματα - iefimerida.gr

Dinara Kasko: H αρχιτέκτονας που τα παράτησε και έγινε σεφ -Φτιάχνει γλυκά με γεωμετρικά σχήματα

Dinara Kasko
Dinara Kasko

Καθαρές γραμμές, έντονα χρώματα, γεωμετρικά στοιχεία. Δεν πρόκειται για σχέδια κτιρίου αλλά για γλυκά.

Ο λόγος για τα περίπλοκα, γεωμετρικά γλυκά που φτιάχνονται από την Ουκρανή pastry σεφ Dinara Kasko, η οποία αντλεί την έμπνευση της στη ζαχαροπλαστική από το υπόβαθρό της στην αρχιτεκτονική.

Γύρισε νέα σελίδα στη ζωή της και εγκατέλειψε τη δουλειά της σε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο για να φροντίσει τη νεογέννητη κόρη της. Ξεκίνησε φτιάχνοντας κλασικές τούρτες στο σπίτι, αλλά η περίσσεια δημιουργικότητά της την οδήγησε σε νέα μονοπάτια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Dinara Kasko

Σήμερα η Kasko είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο για τις μοναδικές ικανότητες της στη ζαχαροπλαστική και τα ιδιαίτερα γλυκά. Απόφοιτος αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Χάρκοβου στην Ουκρανία, έχει διακριθεί για την καλλιτεχνική της προσέγγιση στην παρασκευή γλυκών, χρησιμοποιώντας σταθερά την 3D τεχνική στις δημιουργίες της, που δημιουργούνται από καλούπια που σχεδιάζει η ίδια με συμμετρίες και έντονες γεωμετρικές γραμμές.

Τα γλυκά της αρχιτεκτόνισσας που έγινε σεφ
Τα γλυκά της αρχιτεκτόνισσας που έγινε σεφ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από τη στιγμή που άφησα το αρχιτεκτονικό γραφείο και μπήκα στο ζαχαροπλαστείο αποφάσισα να δοκιμάσω να προσθέσω κάτι νέο», έχει αναφέρει η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Dezeen. «Συνειδητοποίησα ότι η εμφάνιση είναι εξίσου σημαντική με τη γεύση».

Πολλά από τα σχέδια επιτυγχάνονται με καλούπια σιλικόνης που έχουν τη δική της υπογραφή χρησιμοποιώντας το 3ds Max. Αυτά παράγονται μαζικά και πωλούνται στον ιστότοπο της Kasko, όπου μοιράζεται και τις συνταγές της. «Χρησιμοποιώ ιδέες και έμπνευση από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, την τέχνη, τη φύση και κάθε άλλο αντικείμενο που μας περιβάλλει».

Μία από τις πιο λαχταριστές δημιουργίες της Kasko είναι το Cake Bubbles, ένα επιδόρπιο με στρώσεις γκουάβα, μάνγκο, και μαρέγκα, τυλιγμένο σε ένα κέλυφος με φυσαλίδες λευκής σοκολάτας σε μια φόρμα σιλικόνης. «Η διαδικασία ξεκίνησε φτιάχνοντας μερικά επιδόρπια με απλές γεωμετρικές φιγούρες», σημειώνει η Kasko. «Αυτά τα κέικ αναπτύχθηκαν για να έχουν μια διαφορετική αισθητική».

Τα γλυκά της αρχιτεκτόνισσας που έγινε σεφ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το λεγόμενα «γεωμετρικά γλυκά» είναι άλλη μια από τις δημιουργίες της Kasko. Το παντεσπάνι σοκολάτας, το οποίο είναι γεμάτο με μους και ζελέ από φρούτα του πάθους, έχει επιφάνεια που μοιάζει με μπετόν. «Μπορούμε να φτιάξουμε πολύ ενδιαφέροντα γλυκά που μοιάζουν με αντικείμενα και επιφάνειες», αναφέρει η pastry σεφ.

Τα γλυκά της αρχιτεκτόνισσας που έγινε σεφ
Τα γλυκά της αρχιτεκτόνισσας που έγινε σεφ
Τα γλυκά της αρχιτεκτόνισσας που έγινε σεφ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθεί για να φτιάξει ένα γλυκό

Η Kasko αναφέρει χαριτολογώντας ότι η διαδικασία που ακολουθεί για να φτιάξει ένα γλυκό είναι «απλή». Ωστόσο διαρκεί αρκετές ημέρες και πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή εάν κάτι πάει στραβά.

Ειδικότερα, μια τούρτα ξεκινάει ως ιδέα που γίνεται σκίτσο στον υπολογιστή. Μετά, χρησιμοποιεί ένα template για να κάνει μια τρισδιάστατη εκτύπωση του σχήματος που θα πάρει η τούρτα. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού, αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και εννέα ημέρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οταν το σχέδιο είναι έτοιμο, η Kasko φτιάχνει το τελικό καλούπι σιλικόνης.

Αυτό μπορεί να γεμιστεί με μια ποικιλία συστατικών -συνήθως με μους, πουρέ φρούτων, ξηρούς καρπούς, παντεσπάνι, μπισκότο. Αφού κρυώσει και πήξει, το μείγμα που παίρνει τη μορφή κέικ αφαιρείται προσεκτικά από τη φόρμα σιλικόνης και η Kasko προσθέτει τυχόν εξωτερικές πινελιές. Αυτό μπορεί να είναι ένα γυαλιστερό λούστρο ή βρώσιμα χειροποίητα στολίδια.

Το αποτέλεσμα είναι ένα επιδόρπιο που είναι ενδιαφέρον τόσο οπτικά όσο και γευστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επισκιάσει τα πάντα

Μέχρι πρόσφατα, τα επιδόρπια της Κάσκο «ταξίδευαν» σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στην Κωνσταντινούπολη, στη Ντόχα, στη Βοστώνη, στη Μόσχα καθώς, επίσης, και σε ένα κεντρικό εστιατόριο στο Κίεβο.

Ομως, από την ημέρα που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, η Κάσκο έχει περιορίσει τις αναρτήσεις στο Instagram που σχετίζονται με τη δουλειά της και καταγράφει με βίντεο, εικόνες, αναρτήσεις και συνδέσμους, τι ακριβώς συμβαίνει στην Ουκρανία και την πόλη της, το Χάρκοβο, όπου εξακολουθεί και μένει. Σχεδόν καθημερινά επισημαίνει πώς είναι δυνατή η δωρεά και η στήριξη ενώ δημοσιεύει βίντεο και φωτογραφίες από κτίρια που έχουν χτυπηθεί.

Τα γλυκά της αρχιτεκτόνισσας που έγινε σεφ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γεια σε όλους. Είμαι εδώ χαμογελαστή και δυνατή♥️ να σας πω τα νέα μας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία διαρκεί περισσότερο από δύο μήνες. Καταστρέφει την πόλη και τη χώρα μου, σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους. Σήμερα, για παράδειγμα, το κεντρικό μας πάρκο, δέχτηκε ξανά πυρά. Οι μάχες συνεχίζονται συνεχώς. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι' αυτόν τον πόλεμο.

Πραγματικά ζούσαμε καλά πριν τον πόλεμο. Είδατε ότι δούλεψα και ανέπτυξα την επιχείρησή μου. Ζούσαμε με σχέδια για το μέλλον που φαινόταν χαρούμενο. Και σήμερα όλα είναι εντελώς αβέβαια. Ξέρω σίγουρα ότι θα κερδίσουμε, αλλά δεν ξέρω πότε, το τίμημα και τι θα μείνει από την πόλη μου, το Χάρκοβο, καθώς και όλες τις άλλες πόλεις», αναφέρει η Dinara Kasko σε μια από τις τελευταίες της αναρτήσεις στο Instagram.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γλυκά αρχιτέκτονας design ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ