Πονόψυχοι συνδικαλιστές ή συνδικαλιστική αθλιότητα; Οτι και ΄νάναι ντροπή τους - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
 

Πονόψυχοι συνδικαλιστές ή συνδικαλιστική αθλιότητα; Οτι και ΄νάναι ντροπή τους

Για το Σάββατο είχε οριστεί η διενέργεια του εσωτερικού διαγωνισμού για τη στελέχωση της νέας Task Force του υπουργείου Οικονομικών που θα αριθμεί 994 ελεγκτές βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης κρατικών εσόδων. Το σώμα αυτό θα αναλάβει τον έλεγχο των μεγάλων φορολογούμενων σε συνδυασμό με τις διασταυρώσεις περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών.

Στο διαγωνισμό είχαν δικαίωμα συμμετοχής ήδη υπηρετούντες δημόσιοι υπάλληλοι, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Κι όμως, ο διαγωνισμός αυτός ουσιαστικά ματαιώθηκε καθώς ούτε το ένα τέταρτο όσων είχαν δηλώσει συμμετοχή δεν κατόρθωσαν να προσέλθουν λόγω των συμπλοκών με τα ΜΑΤ των συνδικαλιστών συναδέλφων τους που αντιδρούν, με δύο επιχειρήματα:

Αρχικά υποστηρίζουν ότι το νέο σώμα «θα είναι βήμα διάσπασης του κλάδου των εφοριακών, που, σε συνδυασμό με τις ιδιωτικοποιήσεις των αντικειμένων της δουλειάς μας, θα οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους στην έξοδο από την εργασία και στην απόλυση».
Επίσης, θεωρούν ότι «αποτελεί μια διαδικασία ενταγμένη στην πολιτική ιδιωτικοποίησης του κλάδου και της ραγδαίας συρρίκνωσής του».

Το δεύτερο σημείο αντίθεσης είναι οι περιοριστικοί όροι που είχαν τεθεί. Δηλαδή, το ότι δικαίωμα συμμετοχής δεν θα είχαν όσοι έχουν τιμωρηθεί ή έχει ασκηθεί και εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη για οποιοδήποτε παράπτωμα, ή ποινική δίωξη (παρ. 5 άρθρου 4 ν. 3943/2011) και όσοι συμπληρώνουν το όριο ηλικίας ή τον χρόνο υπηρεσίας για συνταξιοδότηση μέσα στην επόμενη τριετία από την ημερομηνία επιλογής.
Τέλος, όπως δήλωναν ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονταν στους δημοσιογράφους τηλεοπτικών δικτύων είναι ανήθικο σε μια τέτοια εποχή να δημιουργείται ένα σώμα το οποίο θα έχει ως αποκλειστικό στόχο την είσπραξη χρημάτων από το λαό.

Χωρίς άλλα σχόλια, γιατί, πραγματικά, κάθε λογικός άνθρωπος μένει άφωνος μπροστά σε τέτοιο παραλογισμό. Μόνο μια επισήμανση. Η Ελλάδα έφτασε εδώ, προφανώς λόγω των τεραστίων ευθυνών του πολιτικού της προσωπικού. Μόνο που μια από τις ευθύνες είναι και η πρόσληψή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ