Ο Μίκαελ Εσιέν «πιέζει» ήδη Ολυμπιακό και ΑΕΚ - iefimerida.gr
ΣΠΟΡ 

Ο Μίκαελ Εσιέν «πιέζει» ήδη Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην ιστορία του Παναθηναϊκού και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αναμφίβολα τα οφέλη από τον ερχομό ενός παίκτη του βεληνεκούς του Μίκαελ Εσιέν δεν περιορίζονται μοναχά στην ομάδα που τον αποκτά αλλά μπορούν έμμεσα να επηρεάσουν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.

Είτε από εγωισμό είτε από υγιή ανταγωνισμό, η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή του διαμετρήματος του Εσιέν είναι πιθανό να ωθήσει τους άμεσους διεκδικητές του τίτλου σε ανάλογες μεταγραφικές κινήσεις. Ο Παναθηναϊκός φρόντισε με ένα «χτύπημα» να καλύψει τρεις ανάγκες του. Βρήκε έναν αμυντικό μέσο, ο οποίος παίζει άνετα το box to box που τόσο του έλειπε τα τελευταία δύο χρόνια, έκανε μεταγραφή αεροδρομίου και πέτυχε ένα δυνατό kick απέναντι στους δύο βασικούς διεκδικητές του τίτλου την επόμενη σεζόν, όσον αφορά το πρεστίζ του.

Η οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών δεν επέτρεπε στη διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου να κάνει το παραπάνω βήμα. Ομως με σκληρή δουλειά και οικονομική πολιτική, η οποία δεν ξέφυγε ούτε στο ελάχιστο από το αρχικό πλάνο, ο Αλαφούζος δεν δίστασε μόλις βρήκε την ευκαιρία να δώσει εντολή για μια τέτοια κίνηση. Οι κατάλληλοι άνθρωποι που έχει στα απαραίτητα πόστα για μια τέτοια μεταγραφή, κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την επιθυμία του Αναστασίου για έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Εσιέν. Φέρνοντας στην Ελλάδα τον ίδιο τον Γκανέζο.

Την ίδια ώρα, στον Ολυμπιακό είναι δεδομένο πως ετοιμάζονται να απαντήσουν με ένα όνομα ανάλογης αναγνωρισιμότητας και αξίας. Η προσπάθεια για απόκτηση του Ρομπίνιο δείχνει να μένει από... δυνάμεις κυρίως λόγω της επιθυμίας του Βραζιλιάνου να μείνει στην πατρίδα του και τις επόμενες μέρες όλο και κάποιο άλλο μεγάλο όνομα θα προκύψει. Το να μην αποκτήσει ο Ολυμπιακός μεγάλο όνομα μετά τον ερχομό του Εσιέν στον Παναθηναϊκό, συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Ισως περισσότερες είναι αυτές οι πιθανότητες για την ΑΕΚ, η οποία το βράδυ που πατούσε το πόδι του ο Εσιέν στην Ελλάδα, καλωσόριζε τον Αντρές Σιμόες. Εναν μέσο, ο οποίος είδε τις Σεβίλλη και Πόρτο ετεροχρονισμένα να ψάχνουν την απόκτησή του και ο οποίος αποκτήθηκε κυρίως λόγω του καλού scouting της Ένωσης. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης σίγουρα θα θελήσει να «φτιάξει» και αυτός τον κόσμο της ΑΕΚ με μια μεγάλη μεταγραφή όμως η αλήθεια είναι πως στην Ενωση υπάρχουν ανάγκες για μεγαλύτερο αριθμό απόκτησης πρωτοκλασάτων παικτών, οπότε δύσκολα το μπάτζερ μπορεί να εκτοξευτεί σε επίπεδα... Εσιέν!

Το μόνο δεδομένο είναι πως ο ερχομός του Γκανέζου, μόνο ως θετική κίνηση μπορεί να χαρακτηριστεί για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η παρουσία του Εσιέν ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων μα πάνω απ' όλα επαναφέρει τον Παναθηναϊκό σε θέση βασικού διεκδικητή του τίτλου για τη σεζόν 2015/2016.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ