Η Εθνική ομάδα είναι ήδη νικήτρια! - iefimerida.gr
ΣΠΟΡ 

Η Εθνική ομάδα είναι ήδη νικήτρια!

Το αυτονόητο πολλές φορές προκαλεί εντύπωση. Συμβαίνει όταν χάνεις το μέτρο της λογικής. Τα απλά όρια αυτής, τα οποία ορίζονται από την ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων χωρίς να εμπλέκεται ο δόλος ή προσπάθεια ικανοποίησης συμφερόντων. Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου επιστρέφει μετά από μια ολιγόμηνη – ευτυχώς – διακοπή, στα καθιερωμένα.

Το αν θα πετύχει ή όχι δεν εξαρτάται αυτή τη φορά μόνο από τις επιλογές που έκανε ο Σέρχιο Μαρκαριάν. Την προηγούμενη 10ετία αυτό δεν ίσχυε όμως μετά τα πρώτα παιχνίδια στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, οι πιθανότητες γύρισαν εναντίον της. Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός έχοντας και ως «ευαγγέλιο» τις συμβουλές του Γιώργου Καραγκούνη αλλά και του βοηθού του Νίκου Κωστένογλου, επέλεξε σωστά. Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Επανέφερε στην Εθνική ομάδα την ηγετική μορφή του Κώστα Κατσουράνη όχι μόνο γιατί μπορεί ακόμη και στα 35 του χρόνια να προσφέρει σπουδαίες λύσεις όταν η μπάλα θα «καίει» αλλά επειδή μπορεί μετά από πείρα τόσων ετών σε κορυφαίες ποδοσφαιρικές παραστάσεις να διορθώσει το κλίμα που είχε χαθεί μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Ναι, ο Κατσουράνης ως ο πιο παλιός αυτής της ομάδας μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

Μπήκαν στην αποστολή ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας έχει αρχίσει να αποτελεί ξανά το θαυμαστό παιδί στα γερμανικά γήπεδα. Επέστρεψε ο Φορτούνης, ο οποίος αρχίζει στον Ολυμπιακό και δείχνει ότι μπορεί να συνεχίσει από εκεί που είχε μείνει μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012. Φρέσκα πρόσωπα ο Τάσος Λαγός που αποτελεί το βαρόμετρο του φετινού Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή, ο Γιαννιώτας που αποτελεί την έκπληξη του φετινού Αστέρα Τρίπολης και ο Μπακάκης, ο οποίος θα είναι ο δεξιός μπακ της επόμενης 10ετίας στην Εθνική.

Λείπουν οι τραυματίες Σαμαράς, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης, Μάνταλος και ο ντεφορμέ Γκέκας. Αυτοί που έπρεπε και μπορούσαν είναι εδώ. Δεν λείπει κανείς. Οι 24 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Σέρχιο Μαρκαριάν για την προετοιμασία στην Αυστρία πριν το ταξίδι για τον «τελικό» της Βουδαπέστης κόντρα στην Ουγγαρία, είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει τη δεδομένη χρονική στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα παραμείνει σε αυτή τη λίστα και ο ένας που θα κοπεί (λογικά εκ των κεντρικών αμυντικών) για να μείνει η 23άδα. Γλιτώσαμε τα πειράματα και θα πορευθούμε με αυτά που ξέρουμε και διαθέτουμε. Άλλωστε τόσα χρόνια με αυτά χαμογελούσαμε κόντρα στις αποδόσεις. Ήρθε η ώρα να το κάνουμε ξανά. Η πρώτη νίκη σημειώθηκε. Η λογική επικράτησε και το δεύτερο ημίχρονο θα παιχθεί στο τέλος του Μαρτίου δίπλα στον πανέμορφο ποταμό Δούναβη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εθνική Ομάδα σερχιο μαρκαριαν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ